| Yazar |
Konu  |
|
ozzzy
Seçkin Üye

Turkey
İleti 365 |
İletim - 19/09/2005 : 16:04:58
|
Komik değil gerçekten. Nedense bana dün Antalya'da bir otobüsteki patlamayı hatırlattı bu konuşmalar. Gazeteci kisvesi altındaki dangalaklar illa ki görüntü alacaklar ya hemen damlamışlar otobüsün yanına. Tabi güvenlik güçleri görüntü almaya izin vermemiş. İyi de yapmış. Peki gazeteci arkadaşlara sormak istiyorum, ne diyeceksiniz, ne yazacaksınız yarın haberlerde, ajanslara nasıl haber geçeceksiniz? Türkiye'nin turizm merkezi Antalya'da bir otobüste patlama oldu. Sakın Türkiye'ye gelmeyin mi diyeceksiniz? Demenize gerek yok ki zaten, bu haberi duyan turist gelir mi Türkiye'ye? Ya da gelecek olan bir kere daha düşünmez mi? (Patlamanın sebebi ne olursa olsun) İşin özü şu; bir şekilde kendi açıklarını kapatmayı öğreneceksin. Dünyanın her yerinde bomba patlıyor her gün. Biz hangilerini duyuyoruz, tabi ki bize duyurulanları... Hexen'in yazdığı gibi bu tip yazıları yazarken bir kaç kez düşünmek lazım. Yoksa o dangalak gazetecilerden ne farkımız kalır... |
ozzzy was here...! |
 |
|
|
major
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1122 |
İletim - 19/09/2005 : 17:15:36
|
| İsterse Türk insanı en iğrenç insan olsun ben Türk üm kardeşim ve bundan gurur duyarım. Ölümüne Türk'üm. Benim avrupai takındığım yerler de vardır ama asla Türklüğümden iğrenmedim aksine gurur duyuyorum... |
 |
|
|
wolverine
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1359 |
İletim - 19/09/2005 : 18:46:51
|
| doğrusu majora katılıyorum türklüğünden utanan vatandaşlığından çıksın dünyanın kaderini binlerce kez değiştiren imkansız gibi görünen şeyleri başaran(istanbulu fethetmek,çin seddini aşan...)bir ırktan geldiiğimiz için türklüğümden gurur duyuyorum en gururlandığım şey ise türklerin tarihinde kara leke asla yoktur diğer milletlerin tarihinde mutlaka katliamlar soykırımlar vardır ama türklerde asla yoktur kirletmek isteyenlerde zaten ermeni soykırımını öne sürüyor öncelikle hexen türklerin bazı alışkanlıklarını mizahi biçimde dile getirmek istemiş amaşunu göz önünde bulundurmamış ki bazı davranışlar maddi zorluklar yüzünden yapıldığı için mesela diş fırçası ile saç boyama emin olun böyle yapan biri daha iyi bi şekilde saçını boyamayı isterdi ama bu konuda en sinirlendiğim şey ise başa türk olmanın kuralları diye başlık atılması ki yazıdaki bazı davranışlar sadece türklerin yaptığı bişey değil maddi zorluk çeken dünyadaki insanların davranışı |
Bazıları büyük doğar,bazıları büyüklüğü kazanır,bazılarınada büyüklük yakıştırılır
İkbal devrinde sahip olmadığın meziyetlerden dolayı övenler, Güç devrinde sahip olmadığın günahlarla suçlyacaklarından şüphe etme...
Biz türklerin viyana'ya kadar gitmesinin nedeni haçlılara iade-i ziyaretdendir |
 |
|
|
HASSOOO
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 19/09/2005 : 19:09:01
|
Bu tip yazılar Türklüğünden utanan kimselerin kendini toplumun geri kalan kesiminden dışlama, bir nev'i ezikliklerini bastırma çabasınını sonucudur. Tekrardan Hexen'i es geçiyorum, kötü niyetli olmadığına eminim.
Ama mizahın da bir sınırı vardı. Bunları bir Alman dese kızarız, bir deyince gülmemiz mi gerekiyor? Hayır, cahilliklerine vereceğim ama inanın bunları yazan kimseler cahil değiller. Bilakis sınıf atlamaya çalışan, kendini "elit" sanan zevattan çıkıyor böyle zırvalar.
Yazık, ne diyeyim. Türklüğüm ile gurur duyarım, bunun için tarihten ya da bugünden örnek vermeye dahi lüzum yok, Ne Mutlu Türküm Diyene, işte bu kadar =)
Bakın, Atatürk "Ne Mutlu Türk Doğana" ya da "Ne Mutlu Türk Kanı Taşıyana" dememiş, Türküm Diyene demiş, yani kendini Türk hissedene, Türk sayana, Türk bilene.
Öyleyse kendini Türk hissetmeyen, Türk'ten saymayanlara kapımız her zaman açık, tabii sokak kapımız, dışa doğru.. anlayana... |
 |
|
|
uckazaz
Yazar

Turkey
İleti 331 |
İletim - 19/09/2005 : 19:47:48
|
alıntı: HASSOOO tarafından yazılan:
Bu tip yazılar Türklüğünden utanan kimselerin kendini toplumun geri kalan kesiminden dışlama, bir nev'i ezikliklerini bastırma çabasınını sonucudur. Tekrardan Hexen'i es geçiyorum, kötü niyetli olmadığına eminim.
Ama mizahın da bir sınırı vardı. Bunları bir Alman dese kızarız, bir deyince gülmemiz mi gerekiyor? Hayır, cahilliklerine vereceğim ama inanın bunları yazan kimseler cahil değiller. Bilakis sınıf atlamaya çalışan, kendini "elit" sanan zevattan çıkıyor böyle zırvalar.
Yazık, ne diyeyim. Türklüğüm ile gurur duyarım, bunun için tarihten ya da bugünden örnek vermeye dahi lüzum yok, Ne Mutlu Türküm Diyene, işte bu kadar =)
Bakın, Atatürk "Ne Mutlu Türk Doğana" ya da "Ne Mutlu Türk Kanı Taşıyana" dememiş, Türküm Diyene demiş, yani kendini Türk hissedene, Türk sayana, Türk bilene.
Öyleyse kendini Türk hissetmeyen, Türk'ten saymayanlara kapımız her zaman açık, tabii sokak kapımız, dışa doğru.. anlayana...
Aslında söylemeye çalıştığım da tam olarak buydu ama düzgün ifade edemedim.Sağol Hassooo.Özellikle "Ne mutlu Türküm Diyene" sözünden herkes aynı fikri çıkaramıyor ne yazık ki!Biraz bilgi eksikliği açıkça cahillik.Atatürk bu tür sözleri hep üstünde düşünerek söylemiş.Gurur duyulması gereken bir şey daha;ne mutlu bize ki böylesine müthiş bir liderimiz,atamız var.Böylesine ileriyi gören.Gençliğe Hitabeyi herkesin bir kere daha,daha dikkatli bir şekilde okumasını öneririm.Sanki yaşadıklarımız teker teker anlatılıyor.
|
 |
|
Konu  |
|
|
|