|
| Yazar |
Konu  |
|
Avaris
Yönetici

Turkey
İleti 1976 |
İletim - 20/09/2005 : 00:44:39
|
alıntı: HASSOOO tarafından yazılan: Türklüğünden utanan varsa, bu millete "alay konusu" olarak bakan varsa, varsın defolsun gitsin.
Kusura bakmayın da siz kimi, nereden, hangi hakla kovuyorsunuz?
Tepki mi veriyorsunuz, kin mi kusuyorsunuz belli değil. Birinin Türklüğü ile gurur duymaması, size onu kovma hakkını vermiyor. Yazının yazarını bulup sopalarla sınıra kadar kovalamadığınız kalmış.
Mesajın ana konusunda basit gündelik gözlemler mevcut sadece. "Utanç verici" gibi bir niteleme ben göremedim. "Böyle algılıyorsanız, bence kendi düşünce yapınızı da biraz yazıya aktardığınızdan" diyecektim ama kıyamet kopar sanki. Siz devam edin... |
Deniz Turgut Yazar |
 |
|
|
HASSOOO
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 20/09/2005 : 01:34:23
|
| yahu ben o yazıya gülenlere değil, Türkleri aşağılayanlara dedim, stop. |
 |
|
|
scorpionfa
Seçkin Üye

Turkey
İleti 585 |
İletim - 20/09/2005 : 19:07:54
|
Aslında yazmak istemedim ama bende birşeyler eklemek isterim. Başlıktaki "alınmayalım" lafı özellikle dikkatimi çekti. Sonrasın da "biz böyleyiz" diyor. Ne demek şimdi bu? Türkler "görgüsüzdür", "magandadır", "kültürsüzdür" mü demek? Hadi bunu geçelim, farklı çevrelerde yetişen, farklı eğitim seviyelerinde olan ve farklı gelir düzeyine sahip insanları aynı kefeye koymak neyin nesi? Sanki Türkiye deyince sadece İstanbul'da yetişmiş ya da başka bir yerde yetişmiş insanları aynı derecede tutarcasına "İşte bunlar Türk" ve genelleme yaparak "Türkler böyle" demek ne kadar doğrudur? O ilk mesajda yazılanların bir kısmını bende yaparım. Bundan niye alınayım ki? Bir restoranta gittiğimizde çatalın sol tarafta durması bizim için bir anlam ifade etmez. Çünkü biz sağ elimizle yeriz. Ekmek kırıntılarını atmayız. İsraftan mümkün oldukça kaçınırız. Taksicinin yanına otururuz, çünkü samimi olmayı severiz. İlk tanıştığımız birine hemen "memleket nire?" diye sorarız. Şahsen okul yıllarında yaptığımız sayısız ilginçlikler var. Bulaşıkları arap sabunuyla (mayi sabun) yıkardık. Her zaman bayat ekmek alıp yerdik. Makarnayı yıkadığın suyu dökmezdik ve yeniden kullanırdık. Havlu niyetine kullanılan kağıtları güneşte kurutup yeniden kullanırdık. Bunlar yaşam koşulları ve ortamla alakalı şeylerdir. Bu tür şeylerin bir millete mal edilmesi kesinlikle doğru değil. İstanbul 'da yaşayan biri ile Van 'da ki arasında fark var, bunu hepimiz biliyoruz. Mühim olan, insanlar olarak alışkanlıklarımız, yaşam tarzımız; Türk, Alman ya da Fransız olamak meselesi değil... İyi alışkanlıkları kötüleri ile karıştırmamak. Simit kırıklarını parmağıyla toplayan birine "ne kadar görgüsüz" dememek. Yerdeki bir çöpü alıp kutuya atmak. |KRONDOR| 'un da dediği gibi. Avrupa pek çok görgü kuralını bizden öğrendi. Ama henüz hepsini öğrenmedikleri kesin. Mesela hala banyoda küvete girip temizlendiklerini sanıyorlar. Üstelik aynı miktar suyla defalarca banyo yapabildiklerini bildikleri halde. Gençleri sefil ve çaresiz yetişiyor.(Gerçi bizimkilerin de o özentiyle pek iyi yetiştiği söylenemez) Aynı şekilde yaşlılarına da pek iyi davrandıkları söylenemez. (bakınız: ülkemizde de çoğalmaya başlayan; "çocuğu kreşe ver, o da seni huzurevine versin" kavramı...) Neyse sonuçta oldukça saçma bir konu olduğu kanaatindeyim. Başlığı açan arkadaşı tebrik ederim. Bende artık "sokakta gitar çalarak dilenen, omuzlarında radyo taşıyıp rep yapan birilerini görürseniz falanca milettendir (ıyy ne kadar iğrenç örnekler oldu!!! " diye bi konu açarım.  |
HL2 Stats: http://hl2mp.tsgk.com/index.php?mode=playerinfo&player=405730
TF2 Stats: http://steamcommunity.com/id/scorpionfa/stats/TF2 |
 |
|
|
uckazaz
Yazar

Turkey
İleti 331 |
İletim - 21/09/2005 : 21:01:13
|
alıntı: Avaris tarafından yazılan:
Kusura bakmayın da siz kimi, nereden, hangi hakla kovuyorsunuz?
Tepki mi veriyorsunuz, kin mi kusuyorsunuz belli değil. Birinin Türklüğü ile gurur duymaması, size onu kovma hakkını vermiyor. Yazının yazarını bulup sopalarla sınıra kadar kovalamadığınız kalmış.
Mesajın ana konusunda basit gündelik gözlemler mevcut sadece. "Utanç verici" gibi bir niteleme ben göremedim. "Böyle algılıyorsanız, bence kendi düşünce yapınızı da biraz yazıya aktardığınızdan" diyecektim ama kıyamet kopar sanki. Siz devam edin...
Türklüğüyle gurur duymamak değil ki mesele.Resmen dalga geçilmiş."Türk Olmanın Kuralları" başlığı beni sinirlendiriyor açıkçası. Avrupai (moderen canıım!)dedikleri şey nedir o zaman?"Madem o kadar güzel gidin orda yaşayın." demek doğru bir şeydir bana kalırsa.Tepki;yazıyı buraya yazan ya da yazıyı yazan kişiye değil,gençliği bu şekilde yozlaştıranadır.Türkleri böylesine basit ve aciz görenedir. Yapılan şey kin tutmak,kovmak ya da sopalamak değil ülkemin ekmeğini yiyip sonra ona sövenleri dışlamaktır.(kendi adıma konuşuyorum.)
|
 |
|
|
LORTH_ARAGORN
Üye

Turkey
İleti 52 |
İletim - 22/09/2005 : 17:31:53
|
krondor tam bır turk evladı damarlarında akanda tam bır turk kanı senı ıcten kutluyorum sen tam bır ATATÜRK'SÜN ama tam derken aynısı degıl mutlaka farklı yonlerın vardır |
sen türksün göster ürksün!!! |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|