|
| Yazar |
Konu  |
|
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
İletim - 18/09/2005 : 14:10:53
|
Hala saçmalamaya devam ediyorsun. Avrupa ve Amerika insanı çok akıllı, hatasız, kısacası mükemmel insanlar değil. Örneğin Hürriyet'in sitesinde (şu an adresi veremiyorum, hata çıkıyor) Amerika'daki etiketlerin üzerindeki uyarılar hakkında yapılan bir yarışma hakkında haber vardı. Örnek etiket uyarıları;
-Doğum günü mumlarını kulaklarınızın içine veya diğer vücut boşluklarına sokmayın. -Tuvaletin, arıtılan sifon suyu, içme suyu olarak güvenli değildir. -Fotoğraf çekmek üzere havaya kalkan parmağınızın gözünüze girmemesine özen gösterin. -El masajı aletini uyurken veya bilinçsizken kullanmayın. -Lazer yazıcı kartuşu yenilmez. -Rüzgar geçirmez plaj havlusu hortuma karşı korumaz. -Bu uyku hapları, uykunuzu getirir. -Çocuk arabasını katlamadan önce çocuğu içinden çıkartın. -Jet Ski kullananlar, suya düşmeleri halinde vücut deliklerine su dolmasından yaralanabilirler. -Duvar matkabı için: Bu alet diş delmekte kullanılmaz. -Bahçe süslemekte kullanılan taş parçaları için: Taş yemek, dişlerinizin kırılmasına yol açabilir. -Elbiselerinizi, hiçbir zaman üzerinizdeyken ütülemeyin. -Savunma amaçlı spreyler için: Gözleri yakar. -Saç kurutma makinesini asla uyurken kullanmayın. -Koltukaltı deodorantı için: Gözünüze sıkmayın. -Araba güneşliği için: Güneşlik açılıyken aracı kullanmayın.
Yarışmayı da bir CD üzerinde yazan "Ultradisc 2000'i, mancınıkla atılacak bir silah olarak kullanmayın" uyarısı kazanmış. Bu uyarıların hangisini Türkiye'de gördünüz. Şimdi bana "Bunlar Amerika'dan, Avrupa'da yoktur" gibi saçma sapan bir savunma yapma. Bunu iki dakikalık ufak bir araştırmayla buldum. Eminim biraz daha araştırmayla Avrupa'daki uyarılar hakkında da bir sürü şey bulurum. Kendi halkını küçümsemeden önce diğer halkların yaşam şeklini bilmen gerekir. Sizin mükemmel gördüğünüz Avrupa, tuvalet pisliklerini camdan aşağıya, milletin kafasına gelip gelmeyeceğini düşünmeden, boşaltıyordu. Şemsiyenin nasıl bulunduğunu zannediyorsunuz siz? Adamlar tuvalet tekniğini ve adabını bizden (evet bizden, yani beğenmediğin Türkler'den) öğrendiler. Aynı şekilde, tek bir fıçıda, suyunu bile değiştirmeden sırayla tüm aile bireyleri yıkanırken (o da kırk yılda bir), biz hamamlarda yıkanıyorduk. Yani adamlar medeniyeti bizden öğrendiler. He, geçmişte kalmış onlar dersen günümüz Avrupası'nda yaşanan bir olayı anlatayım o zaman sana. Bir İngilizce hocamız, İngiltere'de bir okulda çalışmaya başladı. Kadın bir gün hasta olup okula gidememiş. Ertesi gün gittiğinde ona geçmiş olsun diyeceklerine, iyi ki gelmemişsin, yoksa bize de bulaştırırdın hastalığını demişler. Yukarıda yazdıklarını genele vuramazsın ama bu örneğimi Avrupa'da genele yayabilirsin (Akdeniz ülkeleri hariç. Onlar sıcak kanlı insanlar). Yani senin yaptığın şey, fakirlik ve cahillik nedeniyle yapılan davranışları eleştirip insanlık değerlerini tamamen kaybetmiş Avrupa'yı savunmak. |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
 |
|
|
major
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1122 |
İletim - 18/09/2005 : 17:25:49
|
| Söyleyecek birşey kalmamış +100...000...NOKTA... |
 |
|
|
DharkjuNs
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1037 |
İletim - 18/09/2005 : 18:04:39
|
| abii ne diyim KRONDOR sıralamısh herşeyi ben watandaşım naparsa yapsın gene türküm bunun otesi de yok evet bir tek türk ler kendileriyle dalga geçer bu da bir ERDEM dir!.. |
Yunus YILMAZ (19/07/2005)
|
 |
|
|
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
İletim - 18/09/2005 : 18:57:58
|
| Bu bir erdem değil, Türk olduğu için utanç duyan kişilerin, eziklik duygularını yenme çabalarıdır. İnsanın kendisiyle dalga geçmesi değil, kendisi hakkında yapıcı eleştirilerde bulunması erdemdir. |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
 |
|
|
uckazaz
Yazar

Turkey
İleti 331 |
İletim - 18/09/2005 : 21:17:01
|
Eğer beğenmiyorsanız aynı hareketleri yapmayın.Kafanıza göre;avrupai takılın,sosyete takılın.Diğerlerinin umrunda mı sanıyorsunuz?
Hassooo'nun da belirttiği gibi
İşte Kapı... İşte Avrupa.
Başka bir söze gerek yok.
NOT:Hexen'in yazdıklarında mimik bile değiştirmezken,KRONDOR'un yazdıklarına cidden güldüm.Bir şey yazmadan önce iyice düşünün.Halka açık ortamda herkes sizin gibi düşünmeyebilir.Arkadaş ortamlarında herkes istediğiyle dalga geçsin ama unutmayalım ki herkes sizin güldüğünüze gülmez...
|
 |
|
Konu  |
|
|
|
|