AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 FRP - RPG
 Arx Fatalis & Might and Magic
 Arx Meraklılarına...!
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 2

KEMANCI
Üye

Turkey
İleti 9

İletim - 02/01/2005 :  01:10:46  Bilgileri Göster  KEMANCI için bir ICQ İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
Arkadaşlar nasıl oldu bilmiyorum ama oyunu bitirdim...
Şaşkınım aslında çok ani oldu böyle olmasını beklemiyordum.
Daha birçok haritada açılmamış alanlar var ayrıca henüz hiçbir yeri açmamış 5 anahtarım ve birtürlü açamadığım 4-5 sandık. Ayrıca özel kılıcımı tarifteki gibi de yapamadım ne kemik tozunu kabul etti ne sarmısağı nede kırmızı taşı. Akbaa denilen yaratıkta o papazın vücudundan çıkan fazla gelişmiş bir mürekkep balığı kolları grubundan başka b,irşey değil. Çok da kolay öldü... Tamam kılıcım çok kuvvetliydi ama o adi Lich ler kadar bile yormadı beni. Sonra muhafız kız kapıda bir gaz verdi bize aslansın sen koçsun hepimizi sen kurtaracaksın filan... ne bir cilve nede öpücük... O kertenkele kılıklı papazın gelmesi ve kötü bir animasyonla bitti herşey... Valla ne yalan söyliyim ben bu işten birşey anlamadım arkadaşlar. Derin bir tatminsizlik içindeyim. Birşeyleri yanlış (yada belkide fazla) yapmış olabilirim diye düşünüyorum, lütfen bilgisi olanlar beni aydınlatsın. Hepinize selamlar...

shadowwalker
Seçkin Üye

Turkey
İleti 637

İletim - 02/01/2005 :  23:34:01  Bilgileri Göster  shadowwalker için bir ICQ İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
oyunu bitirdiğine göre bombayı patlatalım :) arx fatalis pekte iyi bir oyun değil. gerek oynarken gerek bitirdikten sonra bir tatminsizlik bırakıyor insanda. tabi çok derin oyunlardan hoşlanmayanlar için oldukça güzel bir oyun olabilir. zaten pek çok durumda action-rpg kategorisinde gördüm oyunu. silahı büyülemek için dragon yumurtası kullanıyoduk. yaparkende meteor tozu kullanıyoduk. oyunun sonuna ulaştığına göre doğru gitmişsin merak edecek bişey yok... (bu arada kusura bakma önceki sorunu görmemişim sınav zamanıda pek takılamıyorum internete). yanlız ben akbaayı çok zor öldürmüştüm. kılıç yeteneğim yoktu yanlız benim büyücü yapmıştım. haliyle kaç dur havaya rün çiz, iyileşmek için iksir iç..on dakikadan fazla sürmüştü. gerçi öyle olması hoşumada gitmişti bir yönden pat diye düşen oyun sonu canavarlarından nefret ediyorum :) nispeten yaratığı öldürdüğümde tatmin olmuştum haliyle. oyun sonu içinse bişey diyemiyorum.. çok güzel olabilecek bir hikaye -bence- boşa harcanmış. zaten bir defa bitirdikten sonrada elimi sürmedim sürmemde... çok tekdüze bana pek uymuyor.. insan konuşurken karşısına seçenekler çıkmalı dimi? :P

The closer you get to the meaning,the sooner you know that you're dreaming...
Sayfanın En Üstüne Git

KEMANCI
Üye

Turkey
İleti 9

İletim - 03/01/2005 :  13:34:57  Bilgileri Göster  KEMANCI için bir ICQ İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
Yorumların için teşekkürler... tatminsizliğim devam etsede yanlız olmadığını bilmek içini rahatlatıyor insanın. Yinede benim ilk ciddi FRP oyunumdu ve bu tarzı sevdim (hatta biraz da tehlikeli buldum diyebilirim:) Anladığım kadarıyla morowind oldukca tavsiye edilen bir oyun fakat malesef bulamadım birtürlü. Bu oyunların hepsi böyle derin ingilizce bilgisi gerektiriyor mu? Önerebileceğin başka bir oyun varsa sevinirim. tekrar teşekkürler
Not: Ultimate Veapon kitabında kılıç üstünde meteor ve yumurtadan başka sarmısak kemik tozu-ki ejderha kemiği daha iyidir diyor- ve çu silahlarımızı parlatan kırmızı taşın da kullanılacağını söylüyor ama onları kabul ettiremedim. Yinede kendi 10umla birlikte 50 vuruş gücüne ulaştım.
Sayfanın En Üstüne Git

shadowwalker
Seçkin Üye

Turkey
İleti 637

İletim - 03/01/2005 :  15:52:29  Bilgileri Göster  shadowwalker için bir ICQ İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
evet silahları o söylenilen nesnelerle büyüleyebiliyorsun -ancak kendi yaptığın o silahın illada dragon yumurtası ile büyülenmesi gerekiyor (öyle hatırlıyorum en azından). morrowind iyidir güzeldir ama yeni başlayanlar için pek tavsiye edilecek oyun değildir. aşırı serbestlikten dolayı insan ne yapacağını bilemez. kocaman bir adada istediğin gibi takılabildiğini düşün bir.. maximum hızda bütün adayı yaya olarak (sadece yüzeyini) baştan başa katetmek 10-15 dakika arasında vakit alır. bütün herşeyi göreceğim diye kasıp oynamaya kalkarsan 5000 saate kadar oyun süresi vardır. oynanış yine oldukça derin.. ama bunların hepsinin altından kalkılırda içindeki buglar hepten ölüm. en son yamayla pek bişey kalmadı ama hala insanı şaşkınlıktan ağzı açık bırakan durumlar olabiliyor. rpg sevenler için çok güzel bir oyun.. ama yeni başladıysan seni soğutur uzunluğuyla. tavsiye olayına gelince bu sene pc için çıkan tek adam akıllı rpg vampire - bloodlines. oldukça güzel (ama pürüzleri var bir miktar). bunu şu sıralar bulabileceğini düşünerek yazdım. ama mutlaka oyna diyeceğim bir kaç oyunda yok değil. bunlardan ilk "star wars: knights of the old republic". dövüş sistemi arxa benzemez yanlız. çok daha durgun durumda emirlerini verirsin. adama yapacağı büyüyü, yapacağı saldırıyı söylersin o kendisi yapar sen özellikle kasmassın ha vurdum ha vuracam diye. grup olayı var (haliyle grupla ilgilenebilmen için pause tuşu var) ama gerek hikaye gerek oynanış gerek oyun sonu, gerek autro seni tatmin edecektir. bir başka "mutlaka" diyeceğim oyun gothic 1'dir. bunda savaşı real time kendin kontrol ediyorsun ve başta savaşlar zorludur. ama bu birinci oyunun özellikle hikayesi inanılmaz güzel. beş aştı kere bitirmiştim. gothic 2'yide oynanacaklar arasına koyabilirsin. birincisi kadar iyi olmasada oda oldukça iyi bir oyun. bunların ardından "divine divinity" tavsiye ederim. bu oyunun envanter sistemi alışıncaya kadar zorlayacaktır. ilk oluşturduğun karakteri büyük bir ihtimalle beğenmeyip birkaç kez yeniden başlayacaksın ama zevklidir oyunun kendisi (oyun sonu ve autro o kadar iyi değildir yanlız, iyi geliştirilmiş bir karakterin varsa pek tatmin duygusu bırakmaz oyun sonuda daha bitmemiş izlenimi verir -ki zaten bitmemiştir divine divinity 2 bekliyoruz.) bu oyunların hepsi en azından orta derece ingilizce ister. olmadan olmaz. bol adam kesmeli oyun istiyorum hikaye biraz arka planda kalsa olur dersen action-rpgnin en iyileri olan "sacred" ve "diablo" arayacağın oyunlardır. özellikle diablo seversen bağımlılık yapar yemeden içmeden keser adamı o yüzden dikkatli ol :) ilk saydığım türden oyunları oynar ve beğenirsen ciddi manada rpg oyuncusu olmaya başladın demektir. bundan sonra bir yerlerden bulup buluşturup oynamak isteyeceğin oyunlar şunlardır: "baldur's gate + tales of sword coast" biraz eskidi tabi bulman zor. ama kendisi bir efsanedir. harita biraz problemli bu ilk oyunda ama gerek hikaye gerek oynanış gerek son büyük bir tatmin bırakacaktır. "baldur's gate 2 + throne of baal" halen ağzım açık şekilde baktığım bir oyundur kendisi. gerek oynanış kolaylığı gerek hikaye inanılmaz derecede iyi. klasiklerin klasiğidir benim gönlümde. yanlız ileri levelden başlarsın ve ilk defa bununla rpg oynamaya çalışırsan büyük ihtimal bir daha elini bu türe sürmessin :D ilk gelişim sürecini birinci oyuna bıraktığı için oynanış stiline alışmak ilk defa görenler için oldukça zor oluyor. "icewind dale serisi" yine baldur serisi tipi oynanışa sahiptir; ancak konu derinliği yerine taktik savaşa odaklanmıştır. baldur'dan önce bunlara bakmayı düşünebilirsin. "fallout serisi" yine klasikler arasında kendisi. post-apocaliptik bir çağda geçer bilim kurgu tarzı bir havada hikayeyi yaşarsın. turn-based olması şimdinin oyuncularına ters gelsede bu şekilde klasik oldu ve şahsen oynanışta bir sorun göremiyorum. haliyle grafiksel olarak biraz çağın gerisinde duruyor. "planetscape torment" belki pek çoklarının unuttuğu yada yaşının yetmediği bir klasik buda. hikaye oynanış zamanına göre süper ancak şimdi için bile oldukça iyi. grafikleride şimdi için iyi sayabiliriz ancak ne yazıkki yüksek çözünürlükleri desteklemediği için başta pek iyi grafik yokmuş gibi gelebilir. sen bana öneri sormuştun ama ben pc için çıkmış rpglerin en iyilerini yazdım sanırsam :D sen oyunlara ulaşmaya çalış bir şekilde eğer olmassa ben yardımcı olmaya çalışırım. yukarda unuttuğum oyun varsa... birde klasikler arasında arcanum var sahi. hem bilim hem büyüyü başarı ile harmanlamış bir oyun... ne diyodum unuttuğum varsa diğer arkadaşlardanda yorum gelecektir. hoşçakal, oyunla kal ;)

The closer you get to the meaning,the sooner you know that you're dreaming...
Sayfanın En Üstüne Git

KEMANCI
Üye

Turkey
İleti 9

İletim - 04/01/2005 :  21:50:25  Bilgileri Göster  KEMANCI için bir ICQ İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
Verdiğin değerli ve detaylı bilgiler için sağol.
Sanırım gotic1 ile başlıyacağım. Tahmin ettiğim gibiyse buda kılıçlı filan bir oyun olmalı ve bunu severim. Bir tercih sebebi de ekran kartım GFors2 oda pek yeni bir oyun değil herhalde belki son oyunları açmaz. Ama son mesajını olduğu gibi saklıyorum ilerki seçimlerimde de bana ışık tutacağından eminim.
Selamlar
Sayfanın En Üstüne Git

dieangel
Üye

Turkey
İleti 224

İletim - 30/03/2005 :  17:11:45  Bilgileri Göster  dieangel için bir ICQ İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
abi othiz biri oynamadıysan daha çok şey kaçırıdın derim gerçi oyun sonu ile ilgili tartışmalar arşivde vardır ama manyak bir oyundu ben üç klana girip ayrı ayrı bitirmiştim hey gidi günler her sonra 2 geldi ekran kartını yaka yaka oynamıştım abi grafikleri kapayıncada bi halata benzemioki şimdi ise imşallah askerlik dönemimde kayıp olan ek paketi bulup halledicem gerçi 2 içinde hala bulamadıım yerler var mesala krohnis hartasındaki trolun yanındaki gölün güneyinde kalan mağradaki kapı açılmadı ha bide yoldan devam edince sağ tarafta br cave daha var ordaki winçide çalıştırıp kapıyı açamadım ayrıca aynı haritata dragon eeg olması lazım aradım taradım bulamadım hangi zamanda çıoki o eeg ler her neyse bence hiç vakit kaybetmeden başla sen yardıma ihtiyaç olur sa da buralardayız ehehehe

die
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 2 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.08 Snitz Forums 2000