AION - Tıkla oyna


Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

 Tüm Forumlar
 Strateji Oyunları
 Strateji Oyunları Genel
 Patrician 3
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar  Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 11

tugal97
Yeni Üye



Turkey
İleti 1

İletim - 19/07/2008 :  11:12:46  Bilgileri Göster  tugal97'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
regolas arkadaş send offeri bende kullanamıyorum fakat anlamı %99.9 şudur: Hani binayı yıkmak için binaya tıklatıp üstten inşaate benzer brşeye tıklıyoruzya onun sağındaki binayı açık arttırmayla satmak.Dolayısıyla da o sen offer dediğin şey bu sattığın binaları almak olabilir

4 senedir (dünya zamanıyla patrician 3 oynuyorum)
Sayfanın En Üstüne Git

maxtrac
Yeni Üye



İleti 1

İletim - 17/10/2008 :  14:28:31  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Arkadaşlar korsan gemisi ele geçirdim ancak nasıl satılacağı hakkında bilgim yok. yardımcı olursanırz sevinirim.
Sayfanın En Üstüne Git

Whitedagger
Yeni Üye



İleti 1

İletim - 07/01/2009 :  16:07:26  Bilgileri Göster  Whitedagger için bir ICQ İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
Merhaba ;
Patrician 3 bir ticaret similasyonu. En baştan söyleyeyim ama şunuda belirtmem gerekiyorki normalde bir ticaret similasyonunun en büyük eksikliği belli bir süre sonra herşeyin rutine binmesidir. Al sat daha ucuza al.. daha pahalıya sat. gibi. Bu oyunda alınan ve satılan malların fiyatlarını bulundugunuz şehirdeki nufus dagılımı ve o şehirin ihtiyacları belirlemekte.

Şimdi bu mesaja kadar gecen yıllar içinde sorulmuş olan sorular şunlar :

1- Ben oyuna başladım ama gemiyi bile hareket ettiremiyorum.
2- Gemilerime kaptan nasıl bulabilrim.
3- Gemierlimi savasa nasıl hazırlarım.
4- sehırde kurdugum evlerın vergılerı kıra gelırınden fazla.
5- Tıcaretten ansıl para kazanırım
6- Uretım nasıl yaparım

Cevaplar : oncelıkle oyunun ana ekranına gırebılmenız gerek oyun basladıgında gecen vıdeo dan sonra gelen ana ekranda start game secenegı ıle oyuna baslıyorsunuz. Burada oyuna başladıgınız yılı , para mıktarınızı başlangıc sehrınızı ve zorluk sevıyesı gıbı paramatreleri belirleyerek oyuna başlıyorsunuz.

Şu anda karşınızda bir şehir görüntüsü var. Ortalıkta dolaşan insanlar var. Binalar var. Surlar var. Dikkatli bakarsanız limanda farklı sekıllerde bınalar var. Bu binalardan yanında büyük ahşap fıçılar olan bina Tavern. Bu binaya tıkladıgınızda o şehirdeki Meyhaneye girmiş oluyorsunuz. Buradan gemilerinizin ihtiysc duydugu tayfayı işe alabilir , silah tüccarları aracılıgı ile gemilerinize silah alabilir , side room adı verilen arka odalarda özel iş teklifleri alabilir , travaller adı verılen gezginleri stedikleri tarihe kadar istedikleri şehşre ulaştırabilir , korsanlarla anlaşarak bir geminizi onlara teslim edip sizin adınıza korsanlık yapmalarını sağlayabilir , kaptanlar işe alarak gemilerinizin yönetimini onlara vererek sizin adınıza kaptanların gemi menüsünden belirleyeceğiniz rotalar eşliğinde otomatik olarak yine burada belirleyeceğiniz fiyat aralıklarından ürün alıp satabilirler , traderlardan normalden düşük fiyata ürün teklifleri alabilirsiniz.

Oyun başında geminizin yürüyebilmesi için limandaki geminizin üzerine 1 defa tıkladıgınızda ekranın sağ orta tarafında geminin detayını göreceksiniz. Burada parantez içindeki değer o gemide olabilecek minumum ve maksimum tayfa miktarını göreceksiniz. Öncelikle minumum değerde tayfanız olmasını sağlamalısınız. Bunun için tavern den tayfa almalısınız. Bunu yaptıktan sonra ise limanda bulunan yeşil renkli çatılı alanlardan markete erişerek alış ve satış fiyatlarını görerek mal alabilirsiniz. Bu ekranda sağ tarafta bulunan alandan bu alınan malların gemiye ofisemi alınacagını belırleyebilirsiniz. Ayrıca aynı alandan gemi- şehir , Gemi- ofis , Ofis - Şehir gibi farklı alanlarda ticaret yapabilmenizi sağlayabilrsiniz.

Bunun dışında genel olarak para kaznamanızı sağlayan en onemlı faktor bellı urunlerı nereden alacagınızı bılmek. Bunu belırleyen uretım mıktarı. Uretım mıktarı arttıkca malıyet dusmekte. Ama malıyet dusecek ama bud efada mıktar artacagı ıcın bu mıktardakı malı satacak pazar bulmak sıkıntı yaratabılır. Bu sebeple tek bır sehırın ıhtıyac duydugu tum urunlerı belırleyıp , o şehirin üretmedikleri , mevcut gemınızle yakın sehırlerı dolasarak dusuk fıyattan bu urunlerı toplayarak bulundugunuz sehrın vatandaslarının tum urunlere ulasmasını saglayarak , şehir halkının güvenini kazanabilirsiniz. Bu aşamada şehirde kuracağınız işletmelerde üreteceğiniz ürünlerin maliyetinin yüksek olmasından şikayet edebilrsiniz. Bunu engellemenin tek yolu ise maliyetleri düşürmek. Workshoplardaki üretimlerde hammaddeleri mevcut şehirden yüksek fiyattan almak yerine diğer şejhirlerden düşük fiyatlardan tedarik ederek biriktirerek birkmiş hammadde stokunuz ile workshop kurarak uretime yonlenmeniz uretim maliyetini düşüreceğinden hem üretim miktarınızı arttıracak hemde nihai ürün fiyatınızı düşürecektir. Burada yüksek miktarlarda yapacagınız üretimlerin , şehirlerin ihtiyaclarının haftalık olarak belırlenmesı sebebı ıle fiyatların çok bozulmaması ve ticari faaliyetlerin devamlılığı açısından 3den fazla şehire dağıtılarak temiz bir şekilde halledebilirsiniz. Bu sırada şehirtlerde kurdugunuz evlerden para kaznamayı dusunmeyın. Bu evlerden kıra gelırlerınızı yukseltmenın tek yolu o sehırın nufusunu arttırmanızdırkı buda vatandaslarının tamamın memnun olması ve bol mıktarda multecının sehırınıze gelerek ıs bulabıelcegını bılmelerını saglamanız doalyısı ıle bol mıktarda ıs yerı acmanızdan gecmekte. Bu sayede evlerde yasan sayısı artacak ve sızın aldıgınız kıra gelırınızde doluluk yuzdesı arttıkca artacaktır.

Selamlar
Sayfanın En Üstüne Git

wtfyasay
Üye



İleti 2

İletim - 19/01/2009 :  11:47:57  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
arkadaşlar merhaba, patrician2'yi ilk çıktığından beri oynuyorum. Patrician seviyesine kadar yükseldim, yani ana şehrimin valisi oldum. Bina yapma bölümündeki kapalı bölüm açıldı vs.vs... Sorum şu. Patrician 2 ve ek görev paketini "Patrician 2 gold add on" bir oyunda birleştirip Patrician 3 yapmışlar. Öyleki 2 ile 3'ün menüleri bile aynı. Oyunu kurunca yepyeni bir oyun olduğunu sanmıştım meğerse bir toplamaymış. Bunu wikipedia.org'dan da okuyabilirsiniz. Peki 2 ile 3'ün farkı nedir? bu "gold add on" eklentisi ne getiriyor oyuna merak ediyorum.
Bu arada sorusu olan sorsun, yıllardır oynuyorum bilmediğim şey yok :)

şimdi bazı arkadaşlar için ipucu vericem:

Mali açıdan genişlemenizi şu şekilde yapın!!!

____skin (deri) alıp satın ve 2 veya 3 gemi kullanın, kaptana gerek yok, herşey elinizin altında olsun.

____belli bir seviyeye gelince gemiler yaptırın ve korsanlarla işbirliğine girin, size uzun vadede çok gelir getirecek.

____Evlenmek başlangıçta mal varlığınızı 2ye katlar, güzel bir ayrıntı iyi kullanın çok geç kalmayın, gelişme döneminiz uzar.

____Bir yerden sonra yeni trade office'ler kurmanız gerek. Üretim yapacağınız yeri seçin ve oraya yatırım yapın. Vergisini karşılayacak kadar ana paranız olması önemli, bu konuma geldiğinizden emin olun.

____Üretiminiz belli bir seviyede ve paranızda yeterliyse ticaret odası üyeliği alın. 50bin gold civarı bir paradır bu. Eğer buraya üye olursanız, şirket hissesi satma, borç verme/alma, gemi satma... gibi bir çok işlemi yapabiliyorsunuz. Bizi en çok ilgilendiren ise BORÇ VERMEK. Tarihi uzatıp yüksek oran faizle borç verebilirsiniz. Benim 8-9 şehirde trade office'im ve bu kuruma üyeliğim vardı. Sadece faiz parasıyla (tefecilikle) inanılmaz paralar kazandım.

____Oyunun bir yerinden sonra aşırı vergi veriyorsunuz. Kar etmediğiniz binaları yıkın. Her şehire yatırım yapmak zorunda deilsiniz, tradeoffice kalsın yeter. Mal sattığınız yerlere koyun tradeoffice'i böylece depoda mal bekletip fiyat uygun olunca satabilirsiniz. Trade office sayesinde üyelik alabilir ve tefecilikte yapabilirsiniz. UNUTMAYIN: Tefecilik çok büyük paralar getiriyor ve bütün verginizi havadan karşılıyor.

____Eğer buraya kadar herşey tamam ise, artık politikaya atılabiliriz.
Bir şehir seçtiniz ve buraya yatırım yaptınız. Öncelikle hastane, çeşme, yol gibi yapıları dikmeniz lazım. Hammadde ürettiğiniz şehirde bir çok binanız olduğundan bu şehirde aktif olmanız daha uygun. Sizde tavsiyem düzenli "banyo" yapın. Ayrıca düzenli festival düzenleyip, kiliseye ve kiliseden insanlara bağış yapın. Eğer belli bir popüleriteniz varsa ilk seçimde ilk 5'e giriyorsunuzdur. UNUTMAYIN: Festival ve Yardımları özellikle son 1 yıl abartı derecede fazla yapın!.

____İlk 5'te yer aldığınız 3'üncü seçimde seçilirsiniz muhtemelen, bu sayede şehrinizin güvenlik, sağlık ve mimari sorumluluğu sizin üzerinizden karşılanıcak. Özellikle duvar dikmek uzun ve zahmetli bir iş. Ayrıca bu iş çok para istiyor, duvar maliyeti ve askeri giderler çok fazla. Bunu karşılarsınız ama finansal daralma yaşamamak için yeni sektörler denemelisiniz. Şarap (wine) , et (meat), balık (fish) karlı ürünler. Ürettiğiniz maddeninde bir hammaddesi var. Eğer bunları denk getirebilirseniz çok rahat edersiniz. ÖRN: deri, tuz istiyor, tuz açığa çıkan bir hammadde bulursanız onuda üretin, maliyetiniz düşer. NOT: Bu riskli bir atılım, ben uzun uğraştım ve becerdim ama diğer seçimlerde kaybettim.

____Belediye başkanlığınızı devam ettirmek için aynı seçim politikalarını devam ettirin.

Aklıma gelenler bunlar arkadaşlar, yardımcı oldumsa ne mutlu bana
Sayfanın En Üstüne Git

Kavil
Üye



Turkey
İleti 4

İletim - 05/05/2009 :  16:18:46  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
merhaba bu oyunu oynayan varmı bilmiyoum ancak bulmak istiyorum. ggolede flnde hiç bir şekilde bu oyun hakkında kapsamlı bilgi bulamadım. eğer oynayan yada daha önce oynamış ve aklında birkaç şey kalmış birisi varsa lütfen kavil194@hotmail.com u eklesin. çok mutlu olurum. bu günden itibaren hergün bu sayfayı konrol edicem haydi hayırlısı inşallah biri çıkar.
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 11  Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000