AION - Tıkla oyna


Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

 Tüm Forumlar
 Strateji Oyunları
 Strateji Oyunları Genel
 Patrician 3
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar  Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 11

onurmert06
Yeni Üye



Turkey
İleti 1

İletim - 11/08/2009 :  10:37:53  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
SeLoCaN_KaN tarafından yazılan:

beyler kaptanın en çok bulunduğu tavernler (torun,bergen,cologne,ladoga,novgorod) ayrıca merchant houselerden kar elde etmek istiyosanız bir şehre en aza 5 tane merchant haus dikmelisiniz :D ilk 2 tanesinde no rent 3 ve 4. de low rent 5. de ise içindekiler 200 ü geçtikten sonra normal rent yapın o zaman hem trading officenin wergisini hemde evlerin vergisini karsılamıs oluyosunuz... ama bu içindeki insanların sayısı kısın 180 e kadar iniyo heycan yapmayın yaza dooru tekrar 210 felan oluyo...
Bide benim anlamadıım şeyler var yauv nerdeyse ayda 2 kere flan bana suçlama geliyo(indictment) sonra da 10000 veya 20000 altın flan giriyo bana nedenini bi türlü anlayamadım biri bana anlatsıııın...



Selam millet, sırf bu konu için üye oldum.:D

O suçlamaların nedeni Tavernde korsan veya Butglar gibi kötüyü temsil eden adamlarla konuştuğunuz içindir.Eğer konuşmazsanız suçlama gelmez.Birde bana oyun içinde öyle bir suçlama geldiki 9.483.000 para istedi bende de olmadığı için ödeyemedim.20 gün sonra limandaki 4 gemiyi aldılar.(3 cog,1 hulk) borcum 7.210.000 a düşmüştü onu ödedim kurtuldum.

Alderman nası olunuyor biriniz anlatamazmısınız?
Sayfanın En Üstüne Git

Kavil
Üye



Turkey
İleti 4

İletim - 07/12/2009 :  20:54:07  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
hala güncel. lütfen tepede belirttiğim msn adresini tekrar ekleyin. son zmnalarda b 3-5 ay önce birisi eklemişti bıraktım demiştim tekrar başladım. okişi tekrar eklerse sevinirim.
Sayfanın En Üstüne Git

mertakkok
Üye



Turkey
İleti 2

İletim - 23/11/2010 :  13:58:31  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
wtfyasay tarafından yazılan:

arkadaşlar merhaba, patrician2'yi ilk çıktığından beri oynuyorum. Patrician seviyesine kadar yükseldim, yani ana şehrimin valisi oldum. Bina yapma bölümündeki kapalı bölüm açıldı vs.vs... Sorum şu. Patrician 2 ve ek görev paketini "Patrician 2 gold add on" bir oyunda birleştirip Patrician 3 yapmışlar. Öyleki 2 ile 3'ün menüleri bile aynı. Oyunu kurunca yepyeni bir oyun olduğunu sanmıştım meğerse bir toplamaymış. Bunu wikipedia.org'dan da okuyabilirsiniz. Peki 2 ile 3'ün farkı nedir? bu "gold add on" eklentisi ne getiriyor oyuna merak ediyorum.
Bu arada sorusu olan sorsun, yıllardır oynuyorum bilmediğim şey yok :)

şimdi bazı arkadaşlar için ipucu vericem:

Mali açıdan genişlemenizi şu şekilde yapın!!!

____skin (deri) alıp satın ve 2 veya 3 gemi kullanın, kaptana gerek yok, herşey elinizin altında olsun.

____belli bir seviyeye gelince gemiler yaptırın ve korsanlarla işbirliğine girin, size uzun vadede çok gelir getirecek.

____Evlenmek başlangıçta mal varlığınızı 2ye katlar, güzel bir ayrıntı iyi kullanın çok geç kalmayın, gelişme döneminiz uzar.

____Bir yerden sonra yeni trade office'ler kurmanız gerek. Üretim yapacağınız yeri seçin ve oraya yatırım yapın. Vergisini karşılayacak kadar ana paranız olması önemli, bu konuma geldiğinizden emin olun.

____Üretiminiz belli bir seviyede ve paranızda yeterliyse ticaret odası üyeliği alın. 50bin gold civarı bir paradır bu. Eğer buraya üye olursanız, şirket hissesi satma, borç verme/alma, gemi satma... gibi bir çok işlemi yapabiliyorsunuz. Bizi en çok ilgilendiren ise BORÇ VERMEK. Tarihi uzatıp yüksek oran faizle borç verebilirsiniz. Benim 8-9 şehirde trade office'im ve bu kuruma üyeliğim vardı. Sadece faiz parasıyla (tefecilikle) inanılmaz paralar kazandım.

____Oyunun bir yerinden sonra aşırı vergi veriyorsunuz. Kar etmediğiniz binaları yıkın. Her şehire yatırım yapmak zorunda deilsiniz, tradeoffice kalsın yeter. Mal sattığınız yerlere koyun tradeoffice'i böylece depoda mal bekletip fiyat uygun olunca satabilirsiniz. Trade office sayesinde üyelik alabilir ve tefecilikte yapabilirsiniz. UNUTMAYIN: Tefecilik çok büyük paralar getiriyor ve bütün verginizi havadan karşılıyor.

____Eğer buraya kadar herşey tamam ise, artık politikaya atılabiliriz.
Bir şehir seçtiniz ve buraya yatırım yaptınız. Öncelikle hastane, çeşme, yol gibi yapıları dikmeniz lazım. Hammadde ürettiğiniz şehirde bir çok binanız olduğundan bu şehirde aktif olmanız daha uygun. Sizde tavsiyem düzenli "banyo" yapın. Ayrıca düzenli festival düzenleyip, kiliseye ve kiliseden insanlara bağış yapın. Eğer belli bir popüleriteniz varsa ilk seçimde ilk 5'e giriyorsunuzdur. UNUTMAYIN: Festival ve Yardımları özellikle son 1 yıl abartı derecede fazla yapın!.

____İlk 5'te yer aldığınız 3'üncü seçimde seçilirsiniz muhtemelen, bu sayede şehrinizin güvenlik, sağlık ve mimari sorumluluğu sizin üzerinizden karşılanıcak. Özellikle duvar dikmek uzun ve zahmetli bir iş. Ayrıca bu iş çok para istiyor, duvar maliyeti ve askeri giderler çok fazla. Bunu karşılarsınız ama finansal daralma yaşamamak için yeni sektörler denemelisiniz. Şarap (wine) , et (meat), balık (fish) karlı ürünler. Ürettiğiniz maddeninde bir hammaddesi var. Eğer bunları denk getirebilirseniz çok rahat edersiniz. ÖRN: deri, tuz istiyor, tuz açığa çıkan bir hammadde bulursanız onuda üretin, maliyetiniz düşer. NOT: Bu riskli bir atılım, ben uzun uğraştım ve becerdim ama diğer seçimlerde kaybettim.

____Belediye başkanlığınızı devam ettirmek için aynı seçim politikalarını devam ettirin.

Aklıma gelenler bunlar arkadaşlar, yardımcı oldumsa ne mutlu bana

Sayfanın En Üstüne Git

mertakkok
Üye



Turkey
İleti 2

İletim - 23/11/2010 :  14:06:43  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Verdigin bol ve degerli bilgiler icin tesekkur ederim. Oyunu yillar once almistim ve bir kenarda duruyordu. Yeni yeni oynamaya basladim. Cok begendim. Bence kendi alaninda yapilmis en iyi oyunlardan biri. Bahsettigin seylerin cogunu kendim deneye yanila bulmustum. Ancak sormak istedigim seyler var. Umarim bana yardimci olursun; Ben de bir sekilde kendi sehrimde Lord Mayor olmayi basardim. Simdi Arsenal'de islem yapabiliyorum. Buradan asker yapicam ama sehir yonetimi sadece 20 adet asker bulundurmaya izin veriyor ve halihazirda sehirde 20 adet asker var. Bunlarin bi kismini isten cikartmadan yenilerini yapamiyorum sanirim. Bu rakami artirmak mumkun mu, yani mesela ben 30 adet asker bulundurmak istiyorum, bunu ayarlayabilir miyim? Bir de askerlerin hangisi daha iyi, en pahali olanlari en iyi mi demektir, hepsini musketeer mi yapmaliyim yoksa ayri tip askerlerden esit oranda bir karisim mi yapmaliyim? Sehir kapilarina ve limana ilave kuleler yapmak istiyorum, bu nasil oluyor? bir de sehre bagis yapabiliyorum ana binadan, bunun anlami nedir? sehir hazinesinden para cekmek veya oraya kendi servetimden bagis yapmak mumkun, ne ise yariyor bu?

yardimci olabilirsen sevinirim. simdiden tesekkurler.
Sayfanın En Üstüne Git

Kavil
Üye



Turkey
İleti 4

İletim - 20/06/2012 :  14:46:07  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
bu konuya ilk mesajımı yazmamın ardından 3 yıl geçmiş. ve baya baya öğrendim oyunu. sormak istiyenler oradaki msnden eklesin konuşuruz.
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 11  Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.03 Snitz Forums 2000