Yazar |
Konu  |
Palad1n
Seçkin Üye

Turkey
İleti 2591 |
İletim - 01/07/2006 : 23:28:54
|
Tyrael'i bazı videolarda göreceksin ve Act 2'de konuşacaksın o kadar, ama yeterince hayran olunacak bir şahsiyet, sesi yeter :))
Ayrıca Act V'de 4 npc'den biri olacak. senden eski archangel olan ve sonra diablonun büyülerine ve vaadlerine yenik düşüp darkside'a katıldı. onun kötü bedeniyle savaşıp ruhunu çıkarmanı istiyor ve yıkım lordu baal'ı öldürmeni istiyor.(baal çok bone spiritten bir ok yapıp [görünce nasıl bi'şey olduğunu anlarsın neredeyse kaçman imkansız] dondurur, çok güçlü fire büyüleri vardır ve amazon skillerinden decoy'u yaparak kendi klonunu yaratır nightmare seviyemde benim 50 necro ile 1 saat kapıştım öle kalka indirdim) |
Deniz, kum, güneş <3
"Hey, ağzına attığın bir aspirin mi yoksa alışılmamış türden bir fil mi?" -YGS 2011 |
 |
|
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 02/07/2006 : 01:25:58
|
Aa evet onu unutmuşum ama yanlış yazmışsın. Act IV'te çıkıyor Tyrael NPC olarak, ve senden Izual'ı öldürmeni isteyecek, tam olarak öldürmek denemez gerçi, çünkü "Prime Evil"lar tarafından ele geçirilmiş durumda ve öldürdüğünde serbest kalacak. Baal ile son köyde yani Act V'te çarpışacaksın. |
 |
|
Dreamwalker
Seçkin Üye

USA
İleti 257 |
İletim - 02/07/2006 : 04:58:34
|
Bende yazayim dedim yav, konu diablo olunca :) Eger oyunun hikayesini kendin okuyup anlamak istiyorsan, yazdiklarimi okuma... ingilizcen pek yok ise, sanirim yukarida yazilanlar ile bunlarida okursan, kim ne imis rahatca anlarsin :) Birde, dindar kisiler alinmasin, yazdiklarim tamamen oyunun konusu ile alakali ne melekler gercek melek, nede seytan gercek seytan. Yani Tyrael bana tonton sekerci amca gibi gozukuyor dedigimde kizmayin...
--*--
Act 4 teki Izual (kotu melek), muhtesem kilic azurewrath'in sahibi idi. Cennetin tegmeni oldugundan, cehenneme karsi bir atak yonetiyor, ancak cehennem savusturuyor bu atagi (sanirim chaos knightlarin iron maideninden dolayi...) ve Izual i tutsak aliyor. Diablo bunu ordularinin bir kismina kumandan yapiyor. Ancak donek oldugundan ne cehennem tarafindan ne cennet tarafindan tam guven kazanamiyor. Diablo bundan cennetin bir cok sirlarini ogreniyor.
Simdi asil olay.. Oyundaki animasyonlar... Bildigim kadari ile sen oyunu o yasli vatandas anlatirken oynuyorsun. Yani adam anlatiyo, diyoki diablo ile beraber cole gittik tal rashanin mezarini bulalim diye. Pat diye Act-2 cikiyo karsina oynuyorsun. Ancak sen oynarken bu olaylar coktan olmus durumda. O yasli adam kendisinin Basmelek Tyrael ile konustugunu saniyor. Ondan anlatiyor herseyi ve en sonunda da hala tasidigi ruh tasini veriyor ona. Ancak konustugu kisi Baal (yikim/felaketlerin efendisi) oldugundan, bu tasi aliyor, adami olduruyor ve barbarlarin diyarini kusatiyor.
Sebepleri su.. Diablo, Memphisto yada Baal'in olumlu insanlar diyarinda yuruyebilmesi icin ruh taslarinin olmasi gerekiyor. Oyunun 4. bolumunde cehennem atolyesinde parcaladigin ruh tasi memphisto'ya ait. Diablonun tasinida onu oldurdukten sonra parcaliyorsun. Yani bizim dunyamizdan geri yolluyorsun. Ancak, bunlar aradan bir kac yuzyil gecince, guclerini geri kazanarak tekrar giris yapiyorlar. Oyunun en sonunda, ise Izual'den ogrendikleri sirlar sayesinde, Baal dunyanin ruhtasini karartiyor. O tas, olumluler ile olumsuzler diyari arasinda bir gecis kapisi. Baal bunu karalttigi icin, dunyaya tekrar gelmeleri cok kolaylasacak, hatta cehennemin ordulari akinlar halinde heryere saldirabilecek. O yuzden Tyrael cok zor olan bir karar veriyor.. O tasi parcaliyor. Yani cennet, cehennem ile dunyanin iliskisi kesiliyor.. insanlar olunce nereye gitcekler, sorma bana :)
Aslinda cok farkli sorunlar doguruyor bu.. Cunki Diablo ve kardesleri o tasi kullanmadan, olumlu dunyasina gelebiliyorlar.. Deckard Cain yaslandi ve bu konudaki dunyadaki son bilge insan oldugundan oldugunde buyuk bir kayip olacak... Melekler dunyaya yardim edemeyecek... Yani Diablo 3 nasil olacak bilmiyorum ama, umarim serdengecti bir tip koyarlarda dunyayi kurtaririz :)
--*--
Bu olaylardan once...
Yuzyillar once diablo ve kardesleri insanlarla savasirken, bazi kotu melekler sinirleniyor buna. 2 tane ordu kumandani (isimlerini unuttum...) diyorki "nerede be o gunler, gidip soyle cennetin kapilarini dovsek, cenneti kusatip esir alsak, ozledik o gunleri be.." . Eh birde Duriel ve Andariel'ide kafaliyorlar.. Butun cehennem, Diablo ve 2 kardesine karsi savas aciyor ve esir aliyor. Onlari surgune gonderiyorlar. Aradan gecen yillar diablo ve kardeslerinin bulunduklari hapishaneyi etkisiz hale getirip kacmasini sagliyor. ilk once memphisto kurtuluyor, ve ilk yaptigi is ise Duriel'i Tal rashanin mezarina bekci tayin ediyor.
--*-- Neden Tyrael'e karsi dikkatli ol? ilk yamugu ACT2'nin sonunda basliyor... Adami kurtariyon oradan, adam bir "Tesekkur kardes, sagol, al sana meleklerin kutsal kilici azurwrath" filan der degil mi? Adam diyor ki "I expected you earlier" yani.. "Senin daha erken gelmeni umuyordum" diyor adam ya... Yaranamiyorsun ne yaparsan yap.. Sonra Act 4 e gidince sok oldum ya. Yardimcim oldugunde, bizim bas melek altin karsiliginda ancak yardimciyi tekrar diriltiyor. Paran yoksa, takmiyor bile, borc yaz deftere olayida yok. Sanki biz diabloya calisiyoruz gibi davraniyor bize. Oda yetmez gibi, oteki melekler sana altin karsiligi malzeme veriyor. 2 iksir ver, veresiye olsun dicen? Paran yoksa, servis yok diyorlar... Tyrael' zaten bunlara bas ornek oluyor yardimci icin para almasindan dolayi... Sonra, otur basmelekle dedikodu yap. Dunya yikiliyor orada, adam umursamiyor, oturup senle cene caliyor.. Birde diyorki "Cain, turunun son ornegi, ona biri zarar vermek isterse asarim keserim, sen bile olsan karsimda..." resmen goz dagi veriyor bize... Yav daha 2 act once, biz kurtarmadik mi bu adami? Birde ACT2 nin sonunu anlatan animasyonda, goruyorsun o hapishanedeki adami.. Tyrael buna guveniyor ve ona veriyor ruhtasini... Biliyorsun sonucunu degil mi? Act5 de ise dunyanin gelecegini tamamen karaltici bir olay yapiyor, ancak sanirim Diablo3 icin sartti bu belki melege yuksek yerden emir geldi, ama ruhtasini kotulukten temizleyerek duzeltmek yerine, parcaliyor... Ancak sanirim ben bunlardan dolayi degilde, en cok o sirtindaki sasali zirhi bana vermedigi icin kiziyorum, yani diablo bana o zirhi vaad etse, o takima gecerdim. "Tyrael's might" :( Oyunda hala tek elde edemedigim esya :) |
 |
|
Palad1n
Seçkin Üye

Turkey
İleti 2591 |
İletim - 02/07/2006 : 05:30:24
|
alıntı: CrAzY_IVAN tarafından yazılan:
Aa evet onu unutmuşum ama yanlış yazmışsın. Act IV'te çıkıyor Tyrael NPC olarak, ve senden Izual'ı öldürmeni isteyecek, tam olarak öldürmek denemez gerçi, çünkü "Prime Evil"lar tarafından ele geçirilmiş durumda ve öldürdüğünde serbest kalacak. Baal ile son köyde yani Act V'te çarpışacaksın.
act 5'te harrogath'ta olmuyor muydu o olay ya? aa tmm hatırladım. bilmem ne fortress diye bir köydeydik. act 5 teki yer daha büyük ve su gibi npc akıyordu. yanlışım yok act 5'te de çıkıyor:) baalı öldürdükten sonra bir video giriyor ve bizim karizma archangel kanatlarıyla tutunuyor kristale ve bişey atıp parçalıyor |
Deniz, kum, güneş <3
"Hey, ağzına attığın bir aspirin mi yoksa alışılmamış türden bir fil mi?" -YGS 2011 |
 |
|
Dreamwalker
Seçkin Üye

USA
İleti 257 |
İletim - 02/07/2006 : 06:44:32
|
Videoda degil, oyunda NPC oldugu act'i soyluyordu. Yani onunla oyun icinde karsilastigin yer.
Tyrael'in kristale attigi sey.. kilic.. yanilmiyorsam Angelic runeblade Azurewrath. |
 |
|
Konu  |
|
|
|