AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 FRP - RPG
 Diablo
 Diablo 2'nin Konusu Tam Olarak Ne?
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 6

ceberruh
Seçkin Üye

Turkey
İleti 640

İletim - 01/07/2006 :  12:14:34  Bilgileri Göster  ceberruh'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  ceberruh için bir Yahoo! Messenger İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
Bunun cevabı belki biraz uzun olabilir ama ne yapayım:) Uzun zamandır arıyordum D2 yi. Üstelik LOD paketini de buldum. Oyuna henüz başlamadım ama bilgisayarda kurulu ve dediğim gib ilk defa oyuna başlicam.

Bu yüzden bilen arkadaşlara soruyorum:
Diablo 2 nin konusu nedir?
Sizce oyuna hangi karakterle başlamalıyım, hangisini tavsiye edersiniz?

Cevap yazan arkadaşlara şimdiden teşekkürler...

BIRAK BENİM HAYATIM BANA KALSIN, BENİ BENİMLE BAŞBAŞA BIRAK SEN YOLUNA DEVAM ET. SEN BENİ DÜŞÜNMEYİ DÜN BIRAKTIN ZATEN....

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 01/07/2006 :  15:22:59  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Konu ilk oyuna dayanıyor, ilk oyundaki karakterimiz, Lord of Terror denilen Diablo'yu öldürüp, Diablo'dan düşen Soulstone'u kafasına saplıyordu, gel zaman git zaman, kahramanımız Soulstone'nun gücüne yenik düşüp, Diablo tarafından ele geçirilmeye başladı, ve ikinci oyunu bu giriş filmiyle açacaksın, şimdi anlatıp spoiler yapmak istemem ama izlediğin filmlerde aklına birşey takılırsa sorabilirsin. Diablo'nun iki kardeşi daha var bunlardan küçük olan Mephisto - Lord of Hatred, ağabeyleri Baal - Lord of Destruction. Oyunun Act 1, ve Act 2 köyünde boss yaratık olarak başka 2 yaratıkla dövüşceksin, Act 3'te Diablo, Mephisto'yu diriltiyor ve onun peşine düşüyorsun, Act 4'te kendi açığa çıkıyor Diablo'yu öldüreceksin ve ek pakedin devreye girdiği Act 5'te ağabeyleri Baal ile karşılaşacaksın ki hakikaten zor bir Lord kendisi... Velhasıl o da öldüğünde son bir kapanış videosunu da izleyip bir çok soru işareti ile oyunu bitereceksin :), karakterin level 30+ lara gelmiş olacaktır, ister normal oyuna devam eder biraz daha geliştirmeye çalışırsın karakterini istersen de Nightmare zorluk seviyesinde daha süper itemler daha zorlu yaratıklar ile tekrar oynarsın, en sonda Hell var ki tadından yenmez ilk köyü bile bitirmek ayrı zor.

Karakter seçimi olarak tavsiye yapmak anlamsız olur bu aşamada, zevk meselesi biraz :) Ama zaten oyunu seversen gaza gelip tüm karakterlerden bir tane yaratırsın ilerde :) Sana en yakın gelen sınıfı seçebilirsin. Ben paldır küldür girerim millete diyorsan, Barbarian olursun, yok ben uzaktan izleyeyim takılayım diyorsan, Sorceress, Amazon veya Necromancer (Golem diriltebiliyor, Minion diriltebiliyor, İskelet diriltebiliyor) olursun, Druid var ortaya karışık bir karakter, kurt veya ayı formuna yüklenip dövüşçü olabileceğin gibi, summon veya element güçleri ile takılabilirsin ki element güçleri çok kuvvetli, Assasain var çok hızlıdır, comboları falan var, ve çok güçlü tuzakları var, ve en komplike karakter olan Paladin, onlarca aurası combat yeteneği var... Hangisini seçersen seç bir iki karakteri çöpe attıktan sonra doğru geliştirmeyi kendin bulacaksındır, ama tabii üç beş nokta var tabii misal Sorceress seçtiysen belirli kıyafetlere yetecek STR olduktan sonra daha vermeye gerek yok MANA yüklenmeli ve MANA hızını arttıran yeteneği var kesin sonlanmalı gibi, bu tip karaktere göre kesin yapılması gereken yetenekler. Barbarian'da Iron Skin yüklenilmeli, Natural Resistance 10 lvl yapılmalı gerisi çok az verir... Oyunu bırakalı oldu baya tam hatırlamıyorum dolayısıyla kusura bakma ama bir iki fikir edinmişindir :) Bunun dışında ingilizcen iyi ise kesin oku tüm skilleri ona göre açmaya başla. Dediğim gibi bir kaç karakter açtıktan sonra işi kaparsın... Eğer takıldığın başka nokta olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. İyi oyunlar, Diablolar :P
Sayfanın En Üstüne Git

ceberruh
Seçkin Üye

Turkey
İleti 640

İletim - 01/07/2006 :  15:44:59  Bilgileri Göster  ceberruh'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  ceberruh için bir Yahoo! Messenger İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
Çok teşekkür ederim, parmaklarını da yordum ama hakkını da helal et artık. :) Benim kuzenim Barbarian ile oynamıştı zamanında. Bende onunla başlarım artık:)

Yalnız izlediğim tanıtım filminde anlamadığım noktalar var. Filmin başında hapishanede yerde yatan yaşlı adam kim ve yanına gelen kara pelerinli adam kim. Daha sonra birahanede bazı olaylar oluyor. Bunlara da pek bi mana veremedim açıkçası. :))

BIRAK BENİM HAYATIM BANA KALSIN, BENİ BENİMLE BAŞBAŞA BIRAK SEN YOLUNA DEVAM ET. SEN BENİ DÜŞÜNMEYİ DÜN BIRAKTIN ZATEN....
Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 01/07/2006 :  18:14:47  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Ne demek rica ederim, keyifle yazıyorum bunları, yardımcı olabiliyorsak ne mutlu... Eheh şimdi şöyle bir olay var, aslında Diablo II oyunun senaryosuna göre zaten yaşanmış durumda, hapishaneye gelen şahısı söylersem tadı kaçabilir :) Hapishanedeki yaşlı adam da Marius olması lazım Diablo 1'de Tristram köyünde yaşayan (o zamanlar gençti :) ) ve ordan tek kurtulan şahıs ve Act IV'ün sonuna kadar aslında olayı anlatıyor bu amca, gelen adama olayları. Birahaneli yer Diablo 1'deki Tristram köyü, oraya gelip kılıcını tutamayan kişi (düşürüyor da olabilir) Diablo 1'deki karakter hani Soulstone'u kafasına saplayan, işte bahsettiğim gibi orda Diablo kontrolü ele geçirmeye başlıyor adamın bedenini ve yaratıklar köye saldırmaya başlıyor, Marius saklanıyor ve sonunda beraber yürümeye başlıyorlar. Sanırım Diablo ona ihtiyaç duyuyor Baal'a giderken çünkü bu Marius salağı Baal'ın tutsak olduğu ve Tyrael'ın (çok karizma bir arch-angel görünce tüylerin ürperir :)) koruduğu mezarlığa Diablo ile beraber girip, Baal'in imdat çağırılarına dayanamayıp gidip Soulstone'u söküyor... İşte hapishaneye gelen amcamın nedeni de bu Soulstone'e geri almak... Sanırım kim olduğunu çıkarırsın burdan :))
Sayfanın En Üstüne Git

ceberruh
Seçkin Üye

Turkey
İleti 640

İletim - 01/07/2006 :  22:16:02  Bilgileri Göster  ceberruh'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  ceberruh için bir Yahoo! Messenger İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
Diablo 1 i oynamadım. Ama anlattığını az çok anladım. Ama o hapishaneye gelen pelerinli adamı anlamadım kusuruma bakkam nolur :) Bir de "Tyrael'ın (çok karizma bir arch-angel görünce tüylerin ürperir" bu dediğin karakteri oyundaki bölümlerde mi görücem? :))

Bu arada bu akşam oyuna başlamıştım Sorceress i seçtim ama daha 1. quest te öldüm baya acemiyim. :)) Şimdi Necromancer ile başlayıp tekrar denicem.

Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 01/07/2006 :  22:40:33  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Söylemem de bir sakınca yok aslında, daha iyi anlarsın hikâyeyi, hapishaneye gelen cübbeli şahıs Baal, Marius'tan tüm hikâyeyi baştan dinleyip, soulstone'nu almaya geliyor ondan sonra Act 5'e geçiyorsun zaten ;)

Tyrael'i bazı videolarda göreceksin ve Act 2'de konuşacaksın o kadar, ama yeterince hayran olunacak bir şahsiyet, sesi yeter :))

Ölmen sorun değil normal zorluk seviyesinde, kaybettiğin hiçbir şey olmuyor, öldüğün yere gidip cesedinden alabilirsin tüm eşyaları geri... Necro iyidir başlangıç için iskelet golem falan ama lanetlerini iyi bilmen lazım, onları da unuttum iyice.

Yav kurdurucan bana yine Diablo'yu eheh :) Orijinal alayım bir ara da beraber multi oyun açak ;)
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 6 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.06 Snitz Forums 2000