|
Yazar |
Konu  |
Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848 |
İletim - 07/01/2006 : 12:08:40
|
Tek bir soru.... Bir gezegende canlı yaşam oluşması için illaki oksijen ve suyun bulunmasımı gerekiyor ??? Bunlar olmadanda hayat oluşamazmı ?? |
 |
|
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
İletim - 07/01/2006 : 18:29:12
|
Ben zaten habere inandığımı söylemedim. Olur ya da olmaz; hiç de umrumda değil açıkçası. Benim mesajım, mesajların mantığı hakkındaydı.
Rappier, bence oluşabilir. Ama oluşan şeyler bize pek benzemez sanırım :) |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
 |
|
ArcHAng3L
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 08/01/2006 : 11:12:16
|
Okyanusların kilometrelerce derinlerinde yeni bir mikroorganizma bulundu. O kadar derinlerde de hiç bir şeyin yaşamasına yetmeyecek kadar oksijen var. ve o canlı yaşıyor yani başka etmenlerle canlılığını sürdürüyor. Ve bilimadamları o canlı ile küresel ısınmayı durdurabiliriz diye araştırmalar yapıyor. Belki onun gibi bir canlı oksijensiz yaşayacak. Bunu oluşmadan bilemeyiz.
NOT: Mars'taki hayat nasıl oluştu HighVoltage? Mars'taki sondalar su buzunu ve canlı kalıntılarına benzeyen işaretler buldu. Yani ana haberleri yanlış dinlemediysem. Ana haber de bu kadar safsatayla doldurulmaz. |
 |
|
HighVoltage
Yönetici

Turkey
İleti 1108 |
İletim - 08/01/2006 : 13:41:33
|
Mars'ta hayat var mı? Ya da var mıydı?
Gelelim son yılların en popüler sorularından biri olan "Mars'ta hayat var mı?" sorusuna. Eğer NASA bizi yemiyorsa Mars'ta bizim bildiğimiz türde bir hayat olması mümkün değil. Gezegen uzun zamandan beri ölü ve atmosferi insan benzeri bir yaşamın gelişmesine müsait değil. Ancak Kızıl Gezegen'de bir zamanlar akarsuların olduğu da biliniyor. Bilim dünyası bu noktada ikiye ayrılıyor. Gruplardan biri Mars'ta bir zamanlar yaşam olduğunu, hatta Mars'ta yaşayan türlerin insansı olduğunu iddia ediyor. İçinde NASA'nın bulunduğu bir diğer grup ise "Mars'ta yaşam olsa izleri bulunurdu" diyor. İşte tartışmanın çetrefilleştiği nokta da tam burası, çünkü ilk gruba göre Mars'ta yaşam olduğunun izleri açıkça ortada, ikinci grup ise "Tesadüf bunlar kardeşim" diyor. Mars'ta hayat olduğu teorisi Kızıl Gezegen üzerinde yapılan ilk gözlemlerden beri süregeliyor. Mars'ın eksen eğikliği nedeniyle değişik mevsimlere sahip olması gezegenin düzenli olarak renk değiştirmesine neden olduğundan, ilk gözlemciler Mars'ta tarım alanları olduğu sonucuna varmıştı. İlerleyen yıllarda yaşam belirtisi olabilecek bir diğer kanıt bulundu; uzun ve bir dış güç tarafından biçimlendirilmiş gibi görünen su kanalları. 1965'te Mars yörüngesine giren Mariner 4 uzay aracı çektiği fotoğraflarla söz konusu kanalların doğal oluşumlar olduğunu kanıtlasa da, Mariner'dan 11 yıl sonra Mars'a varan Viking araçlarının yolladığı fotoğraflar tartışmaların tekrar alevlenmesine neden oldu. Viking 1'in dünyaya yolladığı fotoğraflardan birinde insan yüzüne benzerliği yadsınamayacak bir yer şekli görünüyordu. NASA'daki bilim adamları, nedendir bilinmez ama, fotoğrafları basına vermemeyi seçtiler ve durumu "Bir gölge oyunu" açıklaması ile hasır altı ettiler. Yıllar sonra söz konusu resimleri tekrar keşfeden iki Goddard Uzay Uçuş Merkezi çalışanı olayı dünyaya duyurdu ve Mars uzaya ya da gizeme ya da her ikisine birden ilgi duyan bütün insanların önem listesinde birinci sıraya yerleşti. Mars'taki yüzle ilgili en çarpıcı teori, insan ırkının Dünya'ya yerleşmeden önce Mars'ta yaşadığı ve gezegenin başına gelen bir felaketten sonra Dünya'ya taşındığı yönünde. Bu teoriye göre bu resimde görünen yüz ve yüzle beraber düzgün bir eş kenar üçgen oluşturan piramitler, sonradan Mars'a bakacak olanlara bir işaret olması için inşa edilmiş olan yapılar. Bu teoriye inananlar Mars'taki yapıların Mısır piramitleri ile bir ilişkileri olduğuna ve Sfenks'in yapımcılarının Mars'taki yüzü inşa edenlerle birbirine benzeyen veya birbirleriyle akraba uygarlıklar olduğuna inanıyorlar.
Gördüğünüz gibi teorilerin ardı arkası kesilmiyor.Yani marsta hayat oluştuğuna ya da nasıl oluştuğuna dair kesin bilgiler yok.Bilim adamları bile iki gruba ayrılmış, işi şimdilik sadece teorilerle yürütmeye çalışıyorlar.Ama hikaye bana oldukça ilginç geldi :)
|
"Türk Birligi'nin bir gün hakikat olacagına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği'ne inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını Türk Birliği ile açacak. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'lügün varlığı bu köhne áleme yeni ufuklar açacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek. Hayatta yegane varlığım ve servetim Türk olarak doğmamdı."
M.Kemal ATATÜRK |
 |
|
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
İletim - 08/01/2006 : 22:58:55
|
Komplo teorisyenlerinin en çok sevdiği işlerden biri, bir açıklamanın işlerine gelen kısmını alıp gerisinden bahsetmemektir. Evet, Mars'taki şekil insan yüzüne benziyor; ama sadece benziyor, başka bir özelliği yok. Bu şeklin normalde bir şeye benzemediği, sadece ışığın oluşturduğu gölge oyunundan ibaret olduğu daha sonra fotoğraflarla ispatlanmıştı. Mars'tan geldiğimiz falan yok yani :) |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|