AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Müzik
 CEZA
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 9

|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269

İletim - 17/12/2005 :  19:21:56  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Söylediğimden hiçbir şey anlamamışsın demek ki. Açık açık yazayım o zaman:

Müzik türlerini analiz ettiğini söylemişsin. Bu, oldukça zor ve bilgi gerektiren bir iştir. Bunu başardığını düşünüyorsan bilgi seviyenin yüksek olması gerekir (Örneğin ben çok uzun süredir müzik dinliyorum, araştırmalar yapıyorum; ancak halen bazı türleri tanımlayamıyorum bile). Ancak, Ceza'nın konser sırasında yaptığı hareketleri savunmak için, diğer müzisyenlerin de "ÖZEL" hayatlarında terbiyesiz olduklarını iddia ediyorsun (Çok da terbiyeli değil demek, terbiyesiz demektir. Bunun azı çoğu olmaz). Yani, konser sırasında yapılan şeylerle, adamın evinde veya arkadaşlarıyla beraberken, kısacası müzisyen kimliğinin dışındayken yaptığı şeyleri bir görüyorsun. Bu ayrımı dahi anlayamayan birinin, müzik türlerini analiz ettiğini iddia etmesine yalnızca gülerim. Daha nasıl anlatabilirim bilmem.

Alper & Soner ERGÜL
Editör
asergul@oyunsitesi.com
Sayfanın En Üstüne Git

uckazaz
Yazar

Turkey
İleti 331

İletim - 17/12/2005 :  19:51:22  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Müzik bilgisiyle,insan yaşamının incelenmesinin ne alakası var.Diğer "müzisyen"lerin arkadaşları kameralar mı?Peki ya biryerlere gelmek için yaptıkları terbiyesizliklere ne demeli?Ceza bunu yalnızca konserde yaptığı için suçlu,ama onlar sanatçı kimliğine bürünmek için sahne arkasından dolap çevirince masum mu?Ayrıma gerek yok çünkü bu tür insanların özel hayatları bile olduğuna inanmıyorum.Herşeyleri ortada yaşamaktalar.

Sırf "analiz" kelimesi olduğu için sana abartılı gelmiş olabilir,orada "ayrıntılı şekilde incelemek" anlamında kullandım.Bir şeyi ayrıntılı şekilde inceleyecek kabiliyete ve bilgiye sahip olduğumu düşünüyorum.3 senedir müzik icra etmeye çalışıyorum ve 5 yaşımdan beri önüme gelen çalgı aletlerini kendi kendime çalmayı öğrendim.En yakın arkadaşlarım bile bu yönümü bilmez mesela.Ayrıca DOLAYLI YOLDAN "kabiliyeti kıt" ya da "bilgisiz" damgası yemeyi kendime yediremiyorum.Yıllarca insanlar etrafımda müzik yaptığını iddia ederken ben sesimi çıkarmıyordum ve elime hiçbir şey geçmedi.Sesimi çıkardığım şunca ender zamanda da beni tanımayan insanlardan ters tepki almak hoşuma gitmez.Her neyse...

Konuyu değiştirmeyelim;"Cezayı sever misiniz?Yok artık niye sevelim o terbiyesizi.Hayatta dinleyeceğim son şahıs." tartışmasına devam edelim...

"Analiz" yerine sadece "incelemek" kelimesi daha uygunmuş(TDK sözlükteki anlamı tam olarak yaptığım işi açıklıyor.).

Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 17/12/2005 :  21:36:00  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
uckazaz tarafından yazılan:

Müzik bilgisiyle,insan yaşamının incelenmesinin ne alakası var.Diğer "müzisyen"lerin arkadaşları kameralar mı?Peki ya biryerlere gelmek için yaptıkları terbiyesizliklere ne demeli?Ceza bunu yalnızca konserde yaptığı için suçlu,ama onlar sanatçı kimliğine bürünmek için sahne arkasından dolap çevirince masum mu?Ayrıma gerek yok çünkü bu tür insanların özel hayatları bile olduğuna inanmıyorum.Herşeyleri ortada yaşamaktalar.

Fazla üstüne gelindiği için az birşeyler yazacam :). Sadece bu kısımda ben savunma yaptığım için buraya devam edeyim. Kendin de diyorsun diğer bu tip işleri yapan "paparazzi"lerin yarattığı ve yaşattığı kişileri, zaten konu dışı tutuyoruz. Televizyon maymunlarını, şaklanbanlarını, bir dönem kullanımlık olan şahıslar kendince takılıp yok oluyorlar... Bu kişileri biz de korumuyoruz ki Ceza'yı bunlarlar savunuyorsun bizlere. Bizim örnek gösterdiğimiz şahıslar "gerçek" sanatçılar, müzisyenler.
Sayfanın En Üstüne Git

|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269

İletim - 17/12/2005 :  22:55:52  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Alakası yok tabii; ama sen hala benim ne demek istediğimi anlayamadın. Tekrar tekrar açıklamaktan bıktığım için bir daha açıklamaya çalışmayacağım.

Burada Hilal Cebeci, Firdevs, Tuğba Ekinci, Emre Altuğ, Gökhan Özen gibi kişileri savunduğumuzu mu sanıyorsun. Bu kişilerin yaptıkları, Ceza'nın küfrünü es geçmemizi mi gerektiriyor? Burada konu Ceza olduğuna göre, onun terbiyesizliklerinden bahsedeceğiz doğal olarak. Bu adını saydığım ve sayamadığım kişiler, en fazla liselilere hitap eden müzikler yapıyorlar. Bu kişiler, ne yaparlarsa yapsınlar, kendilerini sanatçı olarak gösteremezler. Senin hatan, tüm müzik yapanları ve sanatçıları aynı kefeye koymak oluyor. Diğer bir deyişle, Ceza'yı savunmak için, Ceza'nın yanlarına bile yaklaşamayacağı isimleri karalamaya çalışıyorsun.

Sana, dolaylı dolaysız, kabiliyeti kıt veya bilgisiz demiyoruz. İlk paragrafta dediğim gibi, anlatmak istediğimi anlayabilseydin böyle düşünmezdin.

Alper & Soner ERGÜL
Editör
asergul@oyunsitesi.com
Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 17/12/2005 :  23:23:25  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
tarafından yazılan:

Burada Hilal Cebeci, Firdevs, Tuğba Ekinci, Emre Altuğ, Gökhan Özen gibi kişileri savunduğumuzu mu sanıyorsun. Bu kişilerin yaptıkları, Ceza'nın küfrünü es geçmemizi mi gerektiriyor?

Emre Altuğ? Bak buradan başka bir tartışma konusu daha gelir :). Emre Altuğ oradaki diğer isimlerle aynı kefede olamaz. Hilal Cebeci, Firdevs, Tuğba Ekince falan oy oy naptın :). Emre Altuğ müzisyen bir aileden gelmekte, ve konservatuvar/tiyatro bölümü mezunu olması lazım. Popstar yarışmasından biryerlere gelmedi :), fazla da çıktığı söylenemez paparazzilere... Şarkılarını beğeniyorum, ekranlar karşısında da saygıda kusur etmeyen bir kişi bence.
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 9 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000