AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Müzik
 CEZA
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 9

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 17/12/2005 :  03:10:03  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
uckazaz tarafından yazılan:

Terbiyeli olanlar belki vardır ama çoğunluğun ne mal olduğu belli değil mi?Tabi onlara müzisyen denebiliyorsa...

Hayda, şimdi burada lafın kimlere atıldığının bir belirtilmesi lazım, çoğunluğun ne mal olduğu belli değil mi denmiş, hangi çoğunluk bu? Sanatçı/müzisyen çoğunluğu olarak varsayalım. Şimdi zaten herkes kendi kıstasları ile kimlere sanatçı/müzisyen diyeceğini belirlemesi lazım. Hoş bu pek göreceli bir kavram değil hani, söylediğim iki sıfatı hakedebilmek zor iştir. Benim içinden çıkamadığım nokta şu oldu. Diyelim ki bir sanatçımız var herşey iyi güzel, son derece saygılı, inanılmaz emek sarf ediyor sanatı için vs.vs.vs. ama özel hayatında daha rahat bir hali, üslubu var, ve misal arkadaşları ile arasında argo tabirler geçebiliyor diye mi ne mal oldukları belli oluyor ben onu anlamadım? Veya evinde birşeye sinirlendi küfürü bastı, asıyor muyuz onları da? Nerede kaldı "özel" hayat?-Danışıklı dövüşle halka yansımazsa tabii- Yani Ceza ve benzeri kişilerin çıkıp da şarkılarında, röportajlarında, vb. şekillerde yaptıklarını, diğer işine saygısı olan insanların özel hayatlarına müdahale ederek kıyaslama yapmamak lazım. Tamam zevk meselesidir beğenidir, saygı duyarız ancak, misal Sagopa Kajmerdi sanırım, bir parçası var ...... Gidin diye, hayda bu ne şimdi? Zaten günlük konuşmamızdaki kelime hazinemiz acınacak boyutta iken, Türkçe'yi yeterince korumuyorken, bu şarkılar çoğalsın artsın da, yeni/genç kuşak sokakta büyüklerine ..... gidin mi desin? Bu mudur "Rap Kültürünün" amacı, felsefesi, özeti, herneyse...?
Sayfanın En Üstüne Git

HASSOOO
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 17/12/2005 :  03:49:49  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
La yine mi rap muhabbeti? Her seferinde tartışmaya sıfırdan başlamak yormuyor mu arkadaşlar?
Sayfanın En Üstüne Git

keeperman
Üye

Turkey
İleti 225

İletim - 17/12/2005 :  11:59:04  Bilgileri Göster  keeperman'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Bence Ceza iyi bir RAP ci.Ama biraz daha iyi olması gerek.Şarkılarında çoğu kelimesini amlamasamda severek dinliyorum.

Beni sevmek yürek ister;bilmiyorsan sevmeyi taşıma o yüreği!!!
Sayfanın En Üstüne Git

uckazaz
Yazar

Turkey
İleti 331

İletim - 17/12/2005 :  18:00:26  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
"Ben de diğer bütün müzisyenlerin//////özel hayatlarında çok da terbiyeli olduğunu düşünmüyorum(özellikle popüler olanların)."
Cümlenin ikinci kısmı..."Çok da terbiyeli değil"--->ne demek acaba?

"Ayrıca müzisyenlerin özel hayatlarındaki davranışlarıyla, Ceza'nın konserlerinde ettiği küfürleri, yaptığı terbiyesiz hareketleri nasıl aynı kefeye koyabilirsin? Bütün müzik türlerini "analiz ettiğini" iddia ediyorsun; ama buradaki bariz farkı bile "analiz edememen" tüm iddialarını sorgulatıyor insana."
Dikkatli incelediğim kadarıyla burada iki cümle görüyorum.Birincisinde davranışlar kıyaslanmış,ikincisinde ise "analiz iddiası"'ından bahsedilmiş.İlişki kuramadım-"Müzikleri inceledim demiştim zaten insan davranışlarını değil" dedim...

alıntı:
HASSOOO tarafından yazılan:

La yine mi rap muhabbeti? Her seferinde tartışmaya sıfırdan başlamak yormuyor mu arkadaşlar?

Cidden yorucu oluyor.Crazy Ivan'a da uzun uzun cevap vermek isterdim ama o kadar çok soru var ki birini cevaplamaya çalışırken öbürüne atlarım,hiç birine cevap verememiş olurum.Gerçi forumda tartışmaya girdiğim tek konudur müzik ya da rap;bu da son girişim ve çıkışım oluyor.Çünkü herkesin gözlerinde şeffaf plastikten at gözlüğü var:görmek istedikleri yerin dışındaki heryeri bulanık görüyorlar...

"Hayda, şimdi burada lafın kimlere atıldığının bir belirtilmesi lazım, çoğunluğun ne mal olduğu belli değil mi denmiş, hangi çoğunluk bu? Sanatçı/müzisyen çoğunluğu olarak varsayalım. Şimdi zaten herkes kendi kıstasları ile kimlere sanatçı/müzisyen diyeceğini belirlemesi lazım. Hoş bu pek göreceli bir kavram değil hani, söylediğim iki sıfatı hakedebilmek zor iştir."

Kaç tane çoğunluk var Türkiyede,çok para kazanıp da reklam yapan,magazinlere çıkan,gece klüplerinde para çarçur eden,orasını burasını açan ya da mafya olan ya da uyuşturucu bağımlısı olan?
Türkiyedekiler hakkında konuşmuyor muyuz?..Türkiyede herkes yukarıda saydıklarıma müzisyen gözüyle bakıyor.Evet sanatçılık hiç de göreceli değil ama kavramın anlamı tamamen kaydırılıyor.Ben de diyorum ki gerçek anlamda Türk müzisyen yok varsa da çok nadirdir.Fahir Atakoğlu,Fazıl Say,Barış Manço,Erkin Koray,Sezen Aksu,Cem Karaca,Candan Erçetin...aklıma gelmeyen bir kaç isim daha vardır belki;bunlara sanatçı deriz.Diğerlerine müzik bilgisi olmayan bir halk,sanatçı sıfatını takabiliyorsa bu da bizim eksikliğimiz.
Gerçekten de bahsi geçen iki sıfatın hakkı malesef ülkemizde verilemiyor.

alıntı:
rap müzik sanatını mahveden bi bölge bence.. çünkü emek yok.. insanalr söyledikleri laf sokuyomuş gibi gözüken ama saçmalık olan bi kaç sözü birleştirip hızlı söliip sonra bilgisayarda düzenledikten sonra arkdasına belli ritmler atıp rap müzik diye önümüze koyuoyrar.. bu kadr emeksiz yapılan bir türe ben müzik demem!!bu kadr... emeksiz olan hiç bir ses müzik değildir!!!!

Ne yaptınız;Kıraç'ın açıklamalarını dinleyip mi bu yorumu yazdınız acaba?Kimseye laf atmayan ve yavaş söylenen rapler,laf atıp hızlı söylenenlerden fazladır(5-6GBlık mp3lerim bana böyle diyor.).Dr.Dre isimli prodüktörün;-tabir edildiği gibi-belli ritmler atmasını,dünyada kimse yapamıyor.Hiç biri onunkiler kadar kaliteli değil.Kendisi rap müzik üretir ve bunu bilgisayarla yapar.Dr.Dre kadar uzun bir kariyerin buralara emeksiz gelmiş olduğunu iddia etmeyin bana.Eğer bahsettiğiniz şey benimde söylediğim gibi çalıp-çırpma ve yapıştırma işlemi ise;dediğiniz doğru müziksel bir taraf yok bunda.Kendimden alıntı;
alıntı:
Rapçiler;
-Niye Türkiye'de hiç bir rapçi kendi müziğini kendi yapmaz da bir yerlerden çalar,keser.O zaman rapin müziksel yanı nerde!
-Madem yeni bir kültür bu hip-hop denilen şey.O zaman niye diğer kültürlere ihtiyaç duyuyor.Neden arabesk-rap,rock-rap gibi saçmalıklara gerek duyuluyor.
-Rap denilen şey sadece sözlerde bitmez.Her önüne gelen de rapçi olamaz.Özentilikten vazgeçin!
-Sağa sola sataşarak,ün yapmak,para kazanmak istiyorsunuz da bari bu kadar belli etmeyin.

Rapin eksik yönlerini belirtmeye çalışmıştım.Bana göre rap denilen şey zaten benim aradığım düzeyde değil.Diğerlerine göre daha hoşuma gidiyor o da ayrı mesele.Ama ne olur bana rap emeksiz demeyin!...

SONDİPNOT:Söylediğim gibi cevap yazmak gereken ve üzerinde durulması gereken çok nokta var ancak bu işi tek başıma beş kişiye karşı yapmak yorucu olduğu gibi aynı zamanda çok zaman alıyor.Lütfen kararımı tartışmadan kaçmak gibi algılamayın ama yazacağım şey kısa olmadıkça bu konuda daha fazla yazı yazmak istemiyorum.
Saygı,teşekkür...
Sayfanın En Üstüne Git

kalmer0
Yeni Üye

İleti 1

İletim - 17/12/2005 :  18:24:25  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
müzik zevki goreceli bişidir tartışmaya gerek yoktur ama ben cezanın sarkılarını severek dinliyorum

Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 9 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.06 Snitz Forums 2000