AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Müzik
 Rap ve kültürümüz!
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 6

onuncuköy
Üye

Turkey
İleti 86

İletim - 30/12/2005 :  00:14:56  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Rap müziğin yavaş yavaş yaşamımıza girmesini nasıl değerlendiriyorsunuz? Kültürümüze tersmidir?

...
yine ağlar geriyor gümüş örümcekler,
yine örümcekler için insanlar ölecekler
...
Attilâ İLHAN

HighVoltage
Yönetici

Turkey
İleti 1108

İletim - 30/12/2005 :  00:48:51  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
hayır ters değildir.ancak bize ait de değildir.bence müzik çeşitlilik, özgürlük demektir.müzik insanoğlunun kendini ifade etme çabasıdır.dolayısıyla bu her şekilde olabilir, kimi zaman sadece sözlerle, kimi zaman da ritim ile.. bence rap içinde asiliği barındıran ve insanların haksızlıklara karşı duydukları öfkenin dile getirilmesidir. evet yaşamımıza girdigi doğrudur.bunun pek yavaş bir sekilde olduğuda söylenemez.
bazı rap şarkıların sözleri bana anlamlı geliyor, bazılarıda benim için hiçbir şey ifade etmiyor.bu dönemlerde hepimizin gözlemlediği gibi rap amacını aşmış durumdadır.rap in amacı kavga , savaş, ya da kaos ortamı yaratmak değildir.barıştır, özgürlüktür, haktır.ne yazıkki mevcut durum bu kavramlardan çok uzak :(

"Türk Birligi'nin bir gün hakikat olacagına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği'ne inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını Türk Birliği ile açacak. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'lügün varlığı bu köhne áleme yeni ufuklar açacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek. Hayatta yegane varlığım ve servetim Türk olarak doğmamdı."

M.Kemal ATATÜRK
Sayfanın En Üstüne Git

|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269

İletim - 30/12/2005 :  01:23:44  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Rap müziğinin yaşamımıza girdiğine dair bir şey göremiyorum ben. Neye dayanarak bunu söylediğini açıklar mısın? Örneğin; reklamlarda kullanılmasına, dizilerde çocuklara rap şarkılar söyletmelerine vs. bakarak mı böyle bir yorumda bulundun?

Alper & Soner ERGÜL
Editör
asergul@oyunsitesi.com
Sayfanın En Üstüne Git

onuncuköy
Üye

Turkey
İleti 86

İletim - 30/12/2005 :  03:01:04  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
ben kendimden örnek veriyim daha 2 sene öncesine kadar rapten haberim yokken şimdi dinlemeden yapamaz oldum.Sizin de dediğiniz gibi reklamlarda ve daha genel olarak söylersek görsel basında daha fazla yer almaya başladı.Bu hayatımıza girdiğinin bir göstergesi değilmidir?Yani hayatımızı daha başka nasıl girebilir.Kalkıpta benim rap söyleyecek halim yok.En fazla dinlerim.Siz de dinliyomusunuz bilmiyorum ama en azından çevrenizde yeni yeni rap dinlemeye başlayan kişiler olmuştur.Rap dinleyicilerinin sayısının arttığı aşikardır.Bun da rap tarzının yaşamımıza girdiğini gösterir diye düşünüyorum.

...
yine ağlar geriyor gümüş örümcekler,
yine örümcekler için insanlar ölecekler
...
Attilâ İLHAN
Sayfanın En Üstüne Git

DharkjuNs
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1037

İletim - 30/12/2005 :  14:32:19  Bilgileri Göster  DharkjuNs'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Benim hala bahsettiğiniz şamatanın üzik türü olduğu hakkında bir malumatım yok :)) dinleyenler alınmasın lütfen!

Yunus YILMAZ (19/07/2005)

Sayfanın En Üstüne Git

Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848

İletim - 30/12/2005 :  15:38:35  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Hayatımıza rap'in girdiğini düşünmüyorum. Olsa olsa bir grup gencimiz seviyordur ama bir arabesk yanında popülerliği neredeyse sıfırdır.
Ama yinede her türlü müziğin denenmesinden yanayım. Çünkü bize ait olmasa bile çeşitlilik güzeldir. Özgür dünyada olmazsa olmazlardan birisi olan çeşitliliğin her konuda artması taraftarıyım...
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 6 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.03 Snitz Forums 2000