|
Yazar |
Konu  |
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 06/11/2005 : 20:58:51
|
alıntı: arsat tarafından yazılan:
Crazy Ivan abi dikkatini çekerim benim fikrimce demiştim ve ha ufo ha e.t. ne fark eder Sonmucunda dünyadan değiller sen ona bak
Tamam ben de fikirleri değerlendiriyordum, kendimce sanmıyorum dedim, ama saygım sonsuz fikrine...
UFO ile E.T aynı kapıya çıkmaz. Ben radarlar tarafından tespit edilemeyen ve insanlar tarafından da bilinmeyen bir uçan nesne yapıp salsam havaya o da UFO olur ama uzaylı değil :) |
 |
|
Erci-e@Hanzo
Üye

Turkey
İleti 476 |
İletim - 06/11/2005 : 22:43:23
|
Yaw bu konu fala inanma falsız da kalma konusuna döndü bir daha tekrar edeyim'' Ufolara inanma , Ufosuz da kalma''yın iyi günler...... |
Server : Cypher Level : 79 Race : Elemental lord Name : bL4cKm4GiC
|
 |
|
arsat
Üye

İleti 192 |
İletim - 07/11/2005 : 22:38:27
|
Ben bütün dinlerden bahsetmedim İslamiyet ten bahsettim Kur'an-ı Kerim de bütün insanlığın yüzyıllar boyu aradığı, bulduğu veya bulamadığı herşey var Önemli olan bizim Kur'an-ı Kerim i anlayıp keşfetmemizdir İslamiyet te hiçbir alim, bilim alanında yaptığı çalışmalarından dolayı idam edilmemiştir Kur'an sınırdır Bilim ise Kur'an ın sınırına yetişmeye çalışan kavramdır Çünkü Kur'an-ı Kerim Allah kelamıdır yani yaradanın sözüdür Bir eseri en iyi açıklayan o eserin sahibidir. Bu evrenin sahibi de kendi eserini en iyi şekilde Kur'an da bildirmiştir
Ünlü bir denizci ömrü boyunca keşfettiği en büyük hadisenin tatlı suyla tuzlu suyun Dünya'nın bir yerinde beraber aktığını fakat karışmadığını bulmasıdır Fakat bu Kur'an-ı Kerim de 1400 sene öncesinden yazılıydı. Kişiyi mi merak ediyorsunuz "Kaptan Kusto" bu olayı öğrenince müslüman oldu...
Kur'an dan ayet mealleri; Yasin 36: "Ne yücedir ki o (Allah) ki toprağın bitirdiklerinden, kendilerinden ve daha bilmedikleri nice şeylerden olan bütün çiftleri yaratmıştır." Yasin 37: "Gece de onlar için bir ayettir. Gündüzü ondan soyup alırız, birden karanlıkta kalıverirler." --Burada gece-gündüz döngüsü olduğunu anlatıyor-- Yasin 38: "Güneş de kendi müstekarrı (yani konulmuş olduğu yer) için akıp gider. Bu, üstün ve bilen Allah'ın takdiridir" --Burada Güneş in sabit olmadığını, evrende hareket ettiğini bildiriyor ki bu bilgiyi keşfedeli 10 yıl bile olmadı!!!-- Yasin 39: "Ay'a da konaklar tayin ettik. Nihayet o, eski urcun haline döndü." Yasin 39. ayet in tefsiri: Urcun, hurma salkımının, eğri olan dip tarafına denir. Bunun eskisi yani bir önceki yıla ait salkım çöpü daha ince daha eğri ve daha renkli olur. Bu benzetme, hilalin ilk ve son şeklini göstermekle kalmıyor; aynı zamanda ayın, yörüngesinden geçerken dünya çevresinde bir ayda aldığı yolun şeklini de göstermiş oluyor Ay'ın yolu, tam dairevi olmayıp, bir tarafı konkav bir eğiklik arzetmektedir... Kaynak kitabın tefsiri ve mealcisi Süleyman Ateş... Bu kitabı açıp bikaç sayfa okudum bir sayfadan bunları buldum gerisini öğrenmek size kalmış... |
 |
|
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
İletim - 08/11/2005 : 00:21:13
|
"Ünlü bir denizci ömrü boyunca keşfettiği en büyük hadisenin tatlı suyla tuzlu suyun Dünya'nın bir yerinde beraber aktığını fakat karışmadığını bulmasıdır Fakat bu Kur'an-ı Kerim de 1400 sene öncesinden yazılıydı. Kişiyi mi merak ediyorsunuz "Kaptan Kusto" bu olayı öğrenince müslüman oldu..."
Bu olayın da yalan olduğu daha sonra ortaya çıktı. Kendisi de Hıristiyan geleneklerine göre gömüldü.
Ben inançlı biriyim. Bana gelip de Kur'an'dan ayetler gösterip kanıt sunmaya çalışmayın boşuna. Komik oluyor bu durum. Bunu, senelerce birçok dini araştırmış biri olarak söylüyorum. Dinlerin çoğu bilimsel gerçeklere göre yorumlanıyor. Değiştiriliyor demiyorum, dikkatinizi çekerim. Örneğin, eskiden Zülkarneyn ile ilgili ayetlerde "Güneş'i, bataklığa batarken gördü" gibi çeviriler yapılırken, artık uzaya seheyat ettiği iddialarında bulunanlar bile var. Umarım açıklayıcı bir örnek olmuştur bu. |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
 |
|
HASSOOO
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 08/11/2005 : 01:05:32
|
Kuran-ı Kerim fizik kitabı değildir, orada her şeyin açık açık formulleriyle belirtilmesini beklemeyin. Bir çok İslam alimi her bilimsel buluş için "Aha bakın Kuran'da yazıyor" denmesini doğru bulmamışlardır. Ayetler çok yönlü olduklarından yanlış yorumlanabilirler. Ya da bilimsel gerçek denilen olgu değiştiğinde bu sefer sizin yanlış yorumunuz yüzünden (Haşa) sanki ayet yanlışmış şeklinde anlaşılmaya da neden olunabilinir.
Her şeyi birebir Kuran'da aramak orta çağın kilise zihniyetine benzer. İslam dini, araştırmaya, deneye, gözleme önem vermiştir. Elbette Kuran-ı Kerim'de sayısız hakikat gizlidir ama bunların yorumunu işin ehli insanlara bırakmak lazım gelir (tefsir alimleri) Nasıl ki her önüne gelen bir pataloji kitabını açıp her yönüyle yorumlayamazsa fıkıh ilmine hakim olmayan biri de aynı şekilde Kuran-ı Kerim'i hele de Türkçe mealinden yorumlayamaz. Yorumlar, ama tam anlamıyla oturmaz. Ayet'in Arapça orijinalinin bilinmesi; sesteş kelimelerin ve dil yapısının bilinmesi; hangi zamanda hangi olay üzerine indiğinin bilinmesi, Ayet hakkında Efendimiz (S.A.V.)'in fiili ve sözlü yorumunun bilinmesi, Sahabelerin uygulayış tarzının bilinmesi... gerekmektedir. Bunlar bilinmeden yorum yapılır elbet ama çok basit kaçar.
Dediğim gibi, kanunları ve gerçekleri Kuran'da aramak haram değildir, günah da değildir. Ama kanımca yapılmaması daha yerinde olur. Kuran-ı Kerim sadece fizik kitabı değildir, o "Kainat Kitabı"dır; salt kanun ve teori aramak doğru olmaz.
Ama çıkış noktası olabilir mi? Olabilir... Mısırlı bir doktor Hz. Yakup (as) ile ilgili ayetlerden yola çıkarak göz yaşındaki bir maddenin katarakt tedavisinde kullanılabileceğini keşfetmiş. Yani buluştan Kuran'a değil, Kuran'dan buluşa gitmiş.
Benim görüşüm bu yönde. |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|