| Yazar |
Konu  |
|
Synx
Üye

Turkey
İleti 92 |
İletim - 24/08/2003 : 03:21:46
|
yok sadece büyük şehirlerde değil küçük yerlerde de sıklıkla son sürümleri oynanıyor ancak bazı internet kafeler cs olsun da hangi sürümü olursa olsun diyor bi sürüm kuruyorlar sana beta6 rast gelmiş büyük şehirlerin tenha yerlerindeki kafelerde de bu sorun var.Bazen kafenin sahipleri olaydan anlamayınca da böyle sorunlar oraya çıkıyor. dünyaçapında turnuvaları düzenlenen bir oyun cs bunu da göz ardı etmemek lazım |
 |
|
|
whiteraistlin
Seçkin Üye

Turkey
İleti 330 |
İletim - 27/08/2003 : 11:43:04
|
Synx, haklısın. Tatil için gittiğim Bodrum'da mail'lerime bakmak için bir internet cafe'ye gittim. İşim bittiğinde, bilgisayardaki oyunlara göz gezdirdim. Counter Strike'ı görünce, "Ya gelmişken bir iki el oynayayım, pasımı atayım.." dedim. Orada oturan, benden yaşça büyük iki kişiyi Bot'lara karşı CS oynarken görünce, "gelin, oyunu ben kurayım, bir-iki el oynayalım..." dedim. Kabul ettiler, ben de oyunu kurdum. Tek sorun şuydu. Benim bilgisayarımdaki CS 1.5'ken, yanımdakinin 1.3, diğerinin de 1.0'dı! Counter Strike, artık ülkemizde, ne bileyim, bir okey veya bir tavla ciddiyetiyle oynanıyor artık. Sokaklardaki kıraathanelere dört-beş bilgisayar atarlarsa ve bu PC'lerde bir tek CS olursa şaşırmam doğrusu. Bence oyun oynamanın da bir ciddiyeti olmalı, her ne kadar oyun, kafanızdakileri boşaltıp eğlenmeniz için yaratılmışsa da. Türk Server'larında oynarken, Team Fortress, Day of Defeat ve Battlefield 1942 gibi oyunlarda bir kişiyi yendiğinizde, o kişi "Sıkıysa CS'ye gel lan!" şeklinde tepkiler gösteriyor. Counter Strike, oyun olmaktan çıktı, kendini kanıtlamak ve "süper çocuk, bilgisayar üstadı" olduğunu göstermek için yazılmış bir programa döndü. Tüm internet kafe'lerde, strateji oyunları da CS kadar çok oynandığında, o gün güzel bir gün olacak...
NOT: Türkiye'de, Profesyonel olarak CS oynayan kişiler var. Yukarıda yazdığım sözler, onlar için değildir. Herhangibirinizin kalbini kırdıysam, özür dilerim... |
For there is no pain greater than thine. For there is no gain, but the fury inside.
Yunus Emre Bakiler Oyunsitesi-Yazar yebakiler@oyunsitesi.gen.tr |
 |
|
|
[BLuE]sCoRplOn_tr
Seçkin Üye

Turkey
İleti 213 |
İletim - 28/08/2003 : 14:36:47
|
| kalp kırmayla hiç bir alakası yok . bunlar sadece gerçek. artık Cs ye ilgi bitti. Ben bundan 4 sene önceki Cs oyuncularını istiyorum. yeni nesil diyeceğim. Küçük çocuklar geliyor. Bilmem sizin kafelere geliyorlarmı ? bizim kafeye geliyorlar. Cs oynuyorlardı GTA3 Vice City çıktıktan sonra oyun bitti walla. Ama beyler unutmayın Cs adına ne yaparsak biz yaparıs. Haksızsam söyleyin. Böyle büyük bir turnuva yapılacak. Türkiye çapında. Levelden daha büyük. O turnuvanın yapılacağınıda her yerde duyurman lazım. Biras para isteyen bi iş ama olursa iyi olur. Gazetlere reklam vericeksin , İnternete , Txt ' e yani bunun gibi şeyler. verince bir anda bütün dikkati çekiceksin. Bi şey daha var : gta3 te , bi enter matrix de veya başka bir oyunda. Multiplayer zevkini yaşayamazsın. Elbet bir gün Herkes Tekrar Cs ye dönecek. Ben buna inanıyorum. |
Oyun bittikten sonra Şah da Pion da aynı kutuya konur! |
 |
|
|
whiteraistlin
Seçkin Üye

Turkey
İleti 330 |
İletim - 07/09/2003 : 22:15:47
|
Şimdi Blue, insanlar Vice City'i "Bu oyunda adam öldürmek serbest" diye tanıttığı sürece milletin CS'ye dönmesi imkansız. Kafede bakıyorum, bacağım kadar (1.80 boyundayım, yani çocuk çok kısa değil ama bu konumuz da değil...) çocuk gelip Vice City'yi açıyor, New Game deyip, giriş Demo'sunu klavyeyi kırarak geçiyor (klavyenin yarısını 3 saniyede tuşladı) ve başlar başlamaz birini yumrukluyor (oyuna başlarkenki tek silahınız yumruk zaten). Polis geliyor, sıkı bir cop darbesi ile arkadaşı yere indirip tutukluyor. Çocuk, hayal kırıklığıyla ekrana bakıyor. Oyunun bitmediğini görünce, Polis İstasyonu'nun önünden yürüyen ilk kişiye tekrar saldırıyor ve kısırdöngü başlıyor. Ama oyunu bilen kişiler gelip, spor motorsiklete binip, Insane Jump rampalarında türlü türlü hamleler yaparak etrafındakileri ağzı bir karış açık bırakıyor. Tekrar diyorum, oyun oynamanın bir ciddiyeti olmalı. Ciddiyetten kastım, takım elbise giyip, cebinizde ipek mendil ve ayağınızda makosen ayakkabıyla oynamak değil. Oyunun amacını bilerek oynamak. Oyunu oynarken, CS'de, Rehine Kurtarma görevindeyken, rehineler "Gidelim!" dediği zaman üzerindeki sorumluluğu bilmek. Bomba imha ederken, bombanın tik-tak'larını ve aşağıda dolan Defuse Bar'ını aynı heyecanla dinlemek/izlemek. VIP'yi koruyorken, saklanmış bir teröristi safdışı bıraktığında kendi kendine gülümsemek. CS'yi bir kenara bıraktım...TF'De arkadaşların bayrağı almış üsse dönerken, takımın Sniper'ı olarak onları korumak, ve bunu yaparken eğlenebilmek. Vice City'de, başarıyla bitirilen her görev için "Aslan Vercetti be!" diye mırıldanmak. Sims'te terfi ettiğinizde sevinerek annenizin size garip garip bakmasını sağlamak. Kısacası, tekrar dediğim gibi, oyunun amacını bilerek oynamak. Ne yazık ki, bizde o disiplin yok. Tabi, CS oynayan ve PODBOT yüklü olan herkes, bir zamanda Bot'ları Bıçak Modu'na geçirip üstlerine makinalı tüfekle atlamıştır... Sen onu yaparken, ama, aklından Malkoçoğlu'nu düşünüyorsan, her ne kadar garip gelse de, oyunu amacına göre oynuyorsun! Ülkemizde CS oynayanların çoğunluğu her headshot yediğinde, monitörün üstünden kafasını kaldırıp, karşısındakinin aile ağacına küfrettiği sürece, oyunu bırakan kimse CS'ye geri dönmeyecek. |
For there is no pain greater than thine. For there is no gain, but the fury inside.
Yunus Emre Bakiler Oyunsitesi-Yazar yebakiler@oyunsitesi.gen.tr |
 |
|
|
WoLoWoLo
Üye

Turkey
İleti 402 |
İletim - 08/09/2003 : 09:38:13
|
| Cs genelde batı şehirlerinde tutuyor. Ama birde ben memlekete gittim Age of Empires The Conuerors tan başka bir oyun oynanmıyor |
" Geç gelen teselli , idamdan sonraki affa benzer... "  |
 |
|
Konu  |
|
|
|