AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Müzik
 Rap Sanat mı ??
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 23

major
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1122

İletim - 17/09/2006 :  18:42:52  Bilgileri Göster  major'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Bu şekilde genelleme yapamazsın. Ayrıca ben Lp ile onun benzeri nu-metal müziklerinden nefret ederim. Bana müzikten çok saçma notalar karmaşası gibi geliyor. Ayrıca çoğu metalci onların yaptığını metalden dahi saymazlar. "O işin uzmanı olmak internet tablarıyla öğrenilen gitarla solo atmaya benzemiyor pek." diyorsun. http://www.youtube.com/watch?v=SOIagIOxUzk şunu sonuna kadar izlemeni öneririm...ve dahasını istersen orada oldukça bunun gibi bulabilirsin...
Sayfanın En Üstüne Git

|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269

İletim - 18/09/2006 :  02:46:44  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
"savunduğun müzik türüne bakıyorum da "gitar+bass+bateri" kaliteli olanlara kemanlar falan eklenir"

Buradan çıkan tek anlam, elektro, bass ve bateri üçlemesiyle yapılan müzik kalitesizdir; kaliteli olanlara ekstradan keman falan eklenir.

"metalde de bir iki enstrüman var aralarından kaliteli bir kaç tanesine orkestra ekleniyor."

Bunda da kaliteli gruplar orkestrayla çalışır gibi bir anlam çıkıyor. İstersen önce sen ne yazdığına dikkat et, ondan sonra tartışalım.

"Çünkü tek bir elektronik aleti öğrenmek bile, o konserlerde kırılan değersiz aletlerin hepsini öğrenmeye denktir... O işin uzmanı olmak internet tablarıyla öğrenilen gitarla solo atmaya benzemiyor pek."

Rapçilerin kullandığı zımbırtıya laf mı söyledim ki karşılığında gitarlara "değersiz alet" diyorsun? Saçmalamaya başladın resmen. Ayrıca bir tek o zımbırtının mı uzmanı olunuyor? Gitar virtüözü sıfatını duymadın mı hiç? David Gilmour o soloları İnternetten bulduğu tablar sayesinde mi atıyor? Gözün kapalı demiyorum boşuna sana. İnsan dinlediği müziği savunmak için bu kadar da saçmalayamaz.

"Önemli olan çeşitlilik kompozisyon ve ruhtur. Rapde bu ruhun olmadığını söylerseniz zaten kabaca bakarak konuştuğunuz belli olur."

Böyle bir şey iddia ettiğimi hatırlamıyorum. Boşuna parmaklarını yormuşsun.

Sertlik konusuna gelince, benim Rap'e saldırdığımı iddia edersen, doğal olarak sertleşirim.

O paragraf içi diyerek önemsizleştirmeye çalıştığın cümle, tamamen saçmalıktan ibaretti. Buna karşılık yazdıklarımsa paragraflarca uzunlukta değildi. Ayrıca, demek ki benim için bir önemi varmış ki, özellikle ona cevap veriyorum.

Belirtmeden de geçemeyeceğim: Burada hiçbir müzik türünü savunmuyorum. Mesajlarının anlamsızlığını göstermeye çalışıyorum sadece.

Alper & Soner ERGÜL
Editör
asergul@oyunsitesi.com
Sayfanın En Üstüne Git

uckazaz
Yazar

Turkey
İleti 331

İletim - 18/09/2006 :  07:12:54  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Ben de burda bir tek krondorlara cevap atmıyorum zaten.Alıntı yaptığım üyeyeydi öncelikli cevaplarım ve diğerlerine. Hala anlamıyorsun ki... Gitarın değersiz olduğunu savunmuyorum, konserlerde kırabiliyorlarsa enstrümanlarını demek ki değersizmiş onlara göre. Kontrolsüz sinir ve nefretten bahsetmesin bana kimse. Kullandığımız zımbırtıya laf söyleyeneydi cevabım.

Yahu; diyorum ki:

Bir sürü grup var metal yapan. Bu gruplar arasında işine kemanlar klavyeler orkestralar katanlar var. Bunların da arasında işini iyi yapan kaliteli gruplar olduğu için onları lafımın haricinde tutuyorum. Parantez içim bunu ifade ediyor. Rapde tek bi alet olduğunu iddia edenler var ya hani üyeler arasında; ben de diyorum ki dinledikleri müzik türünde de 3 tane alet var ve distorlarından başka değişen çok az şey var. O yüzden rapin kalitesizliğini kullanılan alete göre savunamaz kimse. Bilindik metal gruplarının şarkılarını internet tablarıyla orta seviye bir gitarist de çalabilir diyorum ama bir rap prodüktörünün bilgisine sahip olmayan kimse kaliteli soundlar ve kompozisyonlar elde edemez. Gitar virtüözleriyle alakalı bir şey söylemedim. Kaç virtüözün tablarını görürsünüz ki, kim çıkarabilir ki o tabları? Yazdıklarım saçma sapan ya da mantıksız değil,mantık aramadığın için öyle algılıyorsun.

Bir de sanki arada sen ve benim iletimden başka ileti yokmuş gibi cevap atıyorsun bana, diğerlerini okumamış gibi. Durup dururken niye cevap vereyim deli gibi...
Sayfanın En Üstüne Git

misantrooper
Üyeliği Kilitli

İleti 0

İletim - 18/09/2006 :  19:18:07  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
oo ben gideli tartışma bayağı büyümüş yah.. lafın gelişi söledim o turntable lafını sazanlık etme direk. ilk mesajının birazını okudum da iki düğmeyle yapılmıyo demişsin.. e bizimkiler de gitarı çalıp cdye kaydetmiyolar ki? ses/stüdyo mühendisleri çalma olaylarından sonra bayağı bi uğraşıyo emin ol.. sonuçta zor ve kompleks olan her zaman daha iyidir, buna king crimson grubu en güzel örnektir.. fazla enstrüman mı istiyosun? gruptaki kişileri söliyim, chapman stick diye bi enstrüman var, 12 telli bass gibi bişey, vücudu yok sadece tapping tekniğiyle çalınıyo,adamlardan biri bunu çalıyo, diğer tarafta 8 telli bass çalan bi abim, iki baterist, robert fripp gitarist, bi de gitar vokal var ki bu adam hem güzelce söylüyo hem de 12 telli perdesiz warr gitarı çalıyo.. bunun gibi çok grup var, yine güzel müzik yapanlardan jethro tull, vokalisti acaip güzel yan flüt çalıyo.. ve cdye kayıt yaparken bunlar hepsi birbirinden ayrı sadece metronom kullanarak çalıyo ki bu şarkılar yaklaşık 7-8er dakka sürüyo.. şu kadar uğraşan bi rapçi olduğunu söyleme bana lütfen.. ben sana metali savunmuyorum müziği savunuyorum bak yapma etme gel anlaşalım.. yani tamam senin söylediğin rapçilerin yaptığı müzik zordur belki tamam çok ilgim yok, ama ortada bi beste bi nota yok.. bilgisayar mühendisliği o müzisyenlik diil?
Sayfanın En Üstüne Git

misantrooper
Üyeliği Kilitli

İleti 0

İletim - 18/09/2006 :  19:26:14  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
major tarafından yazılan:

uckazaz dostum, Malmstenn ya da Satriani'nin bir kaç solosunu dinlemelisin. Gitarla neler yapılabilineceğini öğrenmiş olursun. Ayrıca artık günümüzde metal müzikte orkestrayla çalanlar da çoğalmaya başladı. Hani gitaları geçiyorum davula geliyorum. Hiç bateri karşısına oturdun mu? Ya da hiç Benny Greb'in sololarından birini dinledin mi? Buyur bir bak istersen... http://www.drummerworld.com/Videos/bennygrebmontreal.mov
Buradan da göreceğin gibi sadece bir enstrümanıyla birlikte bile müzik yapılabilecek bir türden bahsediyoruz metal derken.

satriani iyi bi müzisyen evet ama malmsteenin iyi bi müzisyen olduğunu düşünmüyorum.. adam hızlı çalma olaynın, afedersiniz, şeyini çıkardı ve besteleme kabiliyeti bi kaç şarkı dışında iyi diil ve gürültüye doğru gidiyo.. bi de bu adama olayları sololarla veya rock müzikle anlatabiliceğini sanmıyorum, biraz daha yavaş git olur mu:D illa bişey izleticeksen steve vainin beethoven'ın 5inci senfoniyi çalışını falan izlet:D
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 23 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000