Rapçiler önce rock müziğe laf atmaya başlamamışlar mıydı? Şimdi Rock müziği eşliğinde rap yapmaya başladılar. Rapçiler şimdi metalcilere laf atıyorlar. İleride de metal müziği eşliğinde mi müzik yapacaklar? Şayet ben hiç bir metal şarkısında rap müziğine laf atan birisinin görmedim. Lakin rap müziği için aynısını demek zor....Ayrıca bu kim önce saldırdı konusunu pek uzatmayalım derim. Konu dışına yeterince çıktık zaten. Şiddetli atışmaları da istemeyiz tabi. Herkes kensi sevdiği türü savunacak tabi. Bana göre metal sanattır sana göre rap. Belki de tarafsız birisine sormalıyız konuyu :)...Yoksa sonuca ulaşacak gibi değiliz...
Bana iade edemezsin; çünkü ben senin gibi gözüm kapalı sataşmıyorum. Bunu geçtik, mesajımda en ufak bir sataşma dahi yoktu. Sadece gözün kapalı vurmaya çalışmıyor, üstüne gözün kapalı okuyorsun. Aç şu gözünü artık!
"metalde de bir iki enstrüman var aralarından kaliteli bir kaç tanesine orkestra ekleniyor"
Hala aynı yanlışı yapmaya devam ediyorsun. Müziğin kaliteli olması için illa orkestra mı eklenmesi gerekiyor? Eğer öyleyse, neden rap dinliyorsun? Bu kadar da çelişme kendinle yahu.
Sen anlamıyorsun ki ne yazdığımı. Orkestra ekleyen kalitelidir diye bir cümle mi var orda? Kaliteli olan bir kaç grup vardır elbet bunlar orkestra da eklemiş olabilirler. Ama genel olarak 3 tane enstrüman kullanılır ve rapde kullanılan bir tek elektronik bir alettir gibi saçma cümleler de kurulamaz. Çünkü tek bir elektronik aleti öğrenmek bile, o konserlerde kırılan değersiz aletlerin hepsini öğrenmeye denktir. Bunun için üniversitelerde,avrupada avustralyada amerikada özel lisans ve yüksek lisans dalları açılmıştır. O işin uzmanı olmak internet tablarıyla öğrenilen gitarla solo atmaya benzemiyor pek. Bunu bu kadar geniş anlatmak yorucu geliyor bana.Çok enstrüman kaliteyi getirmiyor.İstediğin cümle buysa eğer. Önemli olan çeşitlilik kompozisyon ve ruhtur. Rapde bu ruhun olmadığını söylerseniz zaten kabaca bakarak konuştuğunuz belli olur. Raple metali kıyaslıyorsam eksikliklerden çok benzerlik olarak da bakmak gerekir. Biz de şu var haa sizde de şu var... Derim ama hiç bi zaman kimsenin yow yow ben rap yapıyorum yow yow siz eziksiniz tarafına laf edeniniz olmuyor nedense (kaşınıyorsun cümlesi hariç)...Sadece bir "paragraf içi"nden gözü kapalı vuruyor oluyorum ve paragraflarca karşı düşünce akıyor...(sertlik dozunuzu iyi ayarlayın bence krondor biraz şeker katın...)
major; Linkin park ve kopya Türk versyonu olan Manga örnekleri mi öncedir yoksa rockçılara düet yapan rapçiler mi? Amerikada bu kadar koyu bir rap-metal kavgası var mıdır ki Cyress Hillin iki bölümlü rap ve rock altyapılı rap albümü dikkate alınabilsin? Rapçiler en azından müziklerinde karşılık veriyorlar da metalciler sadece sokakta orda burda laf atarak kendini tatmin mi ediyor?Ya da forumlarda dalga geçerek mi?