|
Yazar |
Konu  |
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 13/09/2006 : 19:15:35
|
alıntı: steel1990 tarafından yazılan:
Bana rap'i bi kac kişiyle anlatma, dinlemediğin bi şey icinde asla yorum yapma.
Gelip de konuya olan ilk mesajından ahkâm kesmek kadar saçma birşey yok. Herkes örneğini veriyor, yorumunu yapıyor. Asıl sen bize anlat bildiğin birşey varsa. |
 |
|
uckazaz
Yazar

Turkey
İleti 331 |
İletim - 16/09/2006 : 23:13:01
|
alıntı: misantrooper tarafından yazılan:
alıntı: steel1990 tarafından yazılan:
Bana rap'i bi kac kişiyle anlatma, dinlemediğin bi şey icinde asla yorum yapma.
yawrum bak kaç tane örnek var yukarda allaşkına bi say?
Sen yazdığım herşeyi okudun mu? Kaç örnek var... Rap prodüksiyonlarının nasıl yapıldığı hakkında en ufak bir bilgin var mı acaba onu da merak ettim? Turn tableın nasıl çalıştığına dair? Sana turn table versem rahatsız edici bir gıcırtıdan başka bir şey çıkartamayacağını, dinlediğin mtv çocuklarının (sen rapçi diyorsun onlara) şarkılarının bile turn tablela alakası olmadığını biliyor muydun? O parçaların yapılışı sırasında kullanılan elektronik teknikleri öğrenebilmenin ne kadar vakit aldığını; politik, protest rap parçalarının içeriklerinin senin örnek verdiğin bir 4lükten ne kadar geniş olduğunu; rap vokali yapmanın ne kadar zor ve yorucu bir iş olduğunu; kaç çeşit enstrüman olduğunu ( savunduğun müzik türüne bakıyorum da "gitar+bass+bateri" kaliteli olanlara kemanlar falan eklenir) , kompozisyonların nasıl yönlendiğini biliyor musun? Yoksa duyduğun iki parçaya göre kendi dinlediğin müziklerle mi kıyaslıyorsun? Rap içinde klasik kabul edilmiş parçaların belli başlı akorların rapçiye uyumu sayesinde çıktığını, her rapçinin her bpmde okuyabileceğini ama sadece belli notalar ve altyapı stilleri üzerinde unutulmayacak parçalar çıkardıklarını, rapin de bir underground müzik olduğunu ve popüler tv kanallarında gördüğünden ibaret olmadığını duymuş muydun hiç? Yoksa "söylemesi kolay" anlayışını benimseyenlerden misin?
Dipnot:Ne olur bana uzun uzun sorular sormadan önce cevabı verilmiş mi diye de kontrol ederseniz sevinirim.O cevapları tekrar verecek vaktim yok çünkü artık.Eski bir konu bu; oraya da dikkat çekeyim. |
 |
|
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
İletim - 17/09/2006 : 01:48:36
|
alıntı: savunduğun müzik türüne bakıyorum da "gitar+bass+bateri" kaliteli olanlara kemanlar falan eklenir
Bir türün kalitesi, içerdiği enstrüman sayısına göre mi belirleniyor? Eğer öyleyse; Rock, Jazz falan dinlemeyi bırakıp klasik müziğe abanalım topluca. Rock ve Metal, bu enstrümanlar üzerine kurulmuştur zaten; ama gitar dediğimiz alet, kaliteli bir adamın elinde binlerce enstrümana bedeldir. Solo atma kavramını çok hafife alıyorsun sanırım.
Şu anki halinle, gözünü kapatıp nereye vurduğunu bilmeden dövüşenlere benziyorsun. Hele bir öğren saldırdığın müziği de ondan sonra tartışalım. |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
 |
|
major
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1122 |
İletim - 17/09/2006 : 09:01:25
|
uckazaz dostum, Malmstenn ya da Satriani'nin bir kaç solosunu dinlemelisin. Gitarla neler yapılabilineceğini öğrenmiş olursun. Ayrıca artık günümüzde metal müzikte orkestrayla çalanlar da çoğalmaya başladı. Hani gitaları geçiyorum davula geliyorum. Hiç bateri karşısına oturdun mu? Ya da hiç Benny Greb'in sololarından birini dinledin mi? Buyur bir bak istersen... http://www.drummerworld.com/Videos/bennygrebmontreal.mov Buradan da göreceğin gibi sadece bir enstrümanıyla birlikte bile müzik yapılabilecek bir türden bahsediyoruz metal derken. |
 |
|
uckazaz
Yazar

Turkey
İleti 331 |
İletim - 17/09/2006 : 11:09:10
|
Dinledim, bateri karşısına da oturdum, gitar da aldım elime...Bir sene içinde tüm metal müzik enstrümanlarını öğrenip grup kuranlara da şahit oldum.Kendiniz zaten cevabı vermişsiniz. Diyorum ki rap sadece bir düğmeyle yapılan bir müzikse metalde de bir iki enstrüman var aralarından kaliteli bir kaç tanesine orkestra ekleniyor. Aynı şeyi söylüyoruz işte, elektronik düzenekleri kullanmak sandığınız gibi tek bir parmak hareketiyle olmuyor. İşin hakkını verdiğiniz zaman bir rap altyapısı yapmanın kaç saatlik emek istediğini bilmiyorsunuz ve "Şu anki halinle, gözünü kapatıp nereye vurduğunu bilmeden dövüşenlere benziyorsun. Hele bir öğren saldırdığın müziği de ondan sonra tartışalım." şu cümleyi aynen iade ediyorum. Rape saldıranları bir sayın ve izin verin de saldıranların metalci olduğunu göz önünde bulundurursak dinledikleri müzikle kıyas yapabileyim... O kadar hakkım olduğuna eminim... |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|