Bu soruyu tatilde tanıştığım bir yabancı arkadastan duydum!!Sanki bilmiyordu bizi o gücümüzü!Üç kıtaya hukmetmiş medeniyetimizi ve adaletimizi!Galiba bilmiyordu oturup tatilde ona tarih anlatamazdım ama aklımda hep yankılanıyordu bu soru!!!!Asıl sen kimsin???Nesin?Neden geldin buraya ataların geldi ama geldikleri gibi geri gitmediler mi?Evet hep bunları düşünüyordum!Neden bu soruyu sorduğunuda anlamadım!Tarih ten birşey anlamayan bir salak olmalı diye düşündüm!!Sonra bir arkadaşım daha oldu ve aynı şekilde oda osmanlı imparatorluğunun gücünü çok az biliyordu!Ama biz onların rock gruplarını herşeyini ezberlemiştik!Onlar bizim hiçbir şeyimizi bilmiyorlardı!Daha çok sinirlendim ve bir alman çocuk gördüm!5-6 yaşlarında sarışın bir ufaklık!!Yanında da bir turk onların konuşmalarına daldım!Alman çocugun konuşmalarından ataturku turk arkadaşından daha çok bildiğini anladım!Çocuklar bunu konuşuyordu ama turk belkide ATATURK kim bilmiyordu????Neden bizim bazı değerlerimizi küçümseyip bazı değerlerimizi sahiplenmeye başlıyorlar???????????????????????B
Her ülkenin eğitim sistemi farklıdır. Sen hiç ihtimal veriyor musun Yunanlıların tarih kitaplarında Türklerin kahramanlıklarından veya Osmanlının ne büyük bir imparatorluk olduğundan bahsedildiğine?
Sor o adamlara bir çok Osmanlı padişahını bilmezler ama Atatürk öyle mi? Yakın tarihe damgasını vuran sayılı insanlardan. Kimsenin kimseyi küçümsediği yok.Atatürk'e sahiplenen de yok. Sen kendin sahip çıkacaksın tarihine. Anlatacaksın, öğreteceksin. Yoksa kime ne ?
Barbarossa ve Şarlken'den başka Alman İmparatoru ya da Lous'ten başka Fransız kralı ismi biliyor musun? Elbette Avrupalı Osmanlı'yı bizim kadar iyi bilemez (hoş bizim de ne kadar bildiğimiz tartışılır) Özellikle Batı Avrupa ülkelerinde daha da az bilinir çünkü Osmanlı İmparatorluğu ile olan ilişkileri (İmparatorluğumuzun güçlü olduğu dönemlerde) Doğu Avrupa ile olan ilişkilerimize göre daha azdır.
TÜrklerin kendi tarihlerini bilmemeleri ise ayıbımız...
Tamam ben osmanlı konusunda haklısınız ama 6 yasında iki cocuk alman ataturk un kim olduğunu ve hatta nerede doğuduğunu biliyor!!Turk ataturk un kim olduğunu bile bilmiyor ben buna kızdım!
Hehehe... arkadaşlar zaten dwarf old ondan Osmanlı soy kütüğünü çıkartmasını istemiyor. Biz Şarlken biliyorsak oda Kanuni'yi bilecek biz Barborossa yı biliyorsak oda Aleaddin Keykubad'ı filan bilecek zaten her halde senin karşılaştığın bit tarih cahiliymiş sorsaydın ya Orta Çağı kim kapattı Yrni Çağı kim açtı işte biz oyuz derdin. Zaten arkadaşlar yani şöyle bir bulgar bir romen veya bir gürcü filan olsak tamam gocunuruz. Ama biz Türküz bizim ulusumuz defalarca dünyayayı tek başına kontraol etti. Zaten hepiniz bilirsiniz 15. ve 16. yüzyıllarda Avrupanın en güçlü ülkesi bizdik.
Atatürk;sanki din düşmanı olarak gösteriliyodu ya da halkın beynine böyle girilmişti.Küçük çocuklar duyunca ismini hadi o adam mı gibi çok kötü terimler kullanıyor;ama ulu önderimiz olmasaydı belki gönderimizde yunan ermeni bayrakları dalgalanacaktı. Osmanlı ise herkese boyun eğdirmiş.Adeleti,hoş görüşüyle tam bir cihan devleti olmuş düşünün arkadaşlar yahudiler bütün Dünya(eskiden)pislik ilan edilmiş bir millete zamanında kucak aşmış bi millet ben bu devleti sevmem neyi severim.......... NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE..!
Forum Başlangıç- 24/05/2002
"Bugünden sonra Divanda, Dergâhta, Bergâhta, Mecliste, meydanda Türkçe'den başka bir dil kullanılmayacaktır.." Karamanoğlu Mehmet Han, 13 Mayıs 1277