Tabi kısaltıyor,zaten üreticiler belirli bir çalışma ömrü biçerek bunları piyasaya sürüyorlar ama daha eceliyle ölen donanım görmedim ben.Ki göreceğimide sanmıyorum sonuçta onyıllardan bahsediyoruz yani o\c ile parçanın ömrü kısaldığı zaman zaten biz o ömrünü tamamlayana kadar çoktan donanımımızı 2 nesil ileriye taşımış oluruz.Yani dert edecek birşey yok
Türk demek Türkçe demektir.Ne mutlu Türküm diyene! Turgay Atacan'ın biriminden saygılarla
Evde denemeyin. Tehlikeli bir işlemdir overclock. Tehlikesi şurada ki overclock yapmaya çalıştığınnız parçayı yakabilirsiniz. Fakat kullanmadığınız eski parça varsa onu hobi olarak deneyebilirsiniz.
Bazıları büyük doğar,bazıları büyüklüğü kazanır,bazılarınada büyüklük yakıştırılır
İkbal devrinde sahip olmadığın meziyetlerden dolayı övenler, Güç devrinde sahip olmadığın günahlarla suçlyacaklarından şüphe etme...
Biz türklerin viyana'ya kadar gitmesinin nedeni haçlılara iade-i ziyaretdendir
wolverine hocam doğru söylüyor ama siz ona çaktırmadan itekleyin bakim donanımları:)
Önümüz yaz her ne kadar sıcakta o\c hiç tavsiye edilir bir aktivite olmasa bile yeni oyunlar vs çıkıcak biraz daha hızlanırsınız umarım.
Ya da bırakın ya ne bilgisayarı hava güzel dışarda oksijen fışkırıyo atın şu bilgisayarları bi köşeye gezin sevgilinizle buluşun taksime falan gidin.....
Türk demek Türkçe demektir.Ne mutlu Türküm diyene! Turgay Atacan'ın biriminden saygılarla
Her işlemci ya da ekran kartı OC yapılmaya uygun değildir. En basit tabirle AMD X2 serilerinden BRISBANE ve WINDSOR kod adlı çekirdekleri.
BRISBANE OC yapılmaya çok elverişli iken WINDSOR da bu iş okadar kolay olmuyor. Yani kullanmakta olduğunuz donanımın üretim özellikleri ve donanımsal yapısını iyi irdelemeniz gerekiyor.
Tabi diğer önemli olan nokta ise PSU ve soğutma.
BIRAK BENİM HAYATIM BANA KALSIN, BENİ BENİMLE BAŞBAŞA BIRAK SEN YOLUNA DEVAM ET. SEN BENİ DÜŞÜNMEYİ DÜN BIRAKTIN ZATEN....