ya bişi sormak istiyorum, bu muabbet sadece bana mı çok saçma geliyo? bi siteden uyduyla istediin yeri görüyomuşun falan.. peki aranızda şunu düşünen yokmu; o uyduyu yapan ülke, milyar dolarlık uydusunu öle siz eğlenin onu bunu dikizleyin diye kullanıma sunarmı? CIA kullanıyo o ayrı, ama bunu hiç bir şekilde siwillerin eline wermezler çünkü çoook fazla risk almış olurlar(benim gibi düşünenler anlamıştır). onun için abartmayın, tırsmayın, kimse gelipte "aa lan bak ilk defa tuwalete giren bi adam görüyom hade dikizleyek" falan demez, diyemez..
ah ah bak şimdi aklıma geldi, google'ın buna benzer bi servisi vardı. uydudan çekilmiş fotolar sayesinde belirli bölgelerin 3 boyutlu haritasını görbiliyosun. ama şimdilik kısıtlı bi alan mewcut(en son amerikanın kuzey bölgesi diye duymuştum)..
yok yaw . gözetleme işini yaptıkları doğru ama; hem uydular bir yerin sadece fotoğrafını çekiyorlar hem de sadece binaları görebiliyoruz. üstelik binaları da bir evin 10. katından aşağıdaki bir topu nasıl görürsek öyle görüyoruz. üstelik uydular günde en fazla 5-10 fotoğraf gönderiyor.