AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Genel Konular
 Yazılım & Program
 Format atma
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 2

ramco17
Üye

Turkey
İleti 104

İletim - 21/07/2005 :  01:45:51  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Arkdlar size bir sorum olacaktı;siz pc'ye formatı nerde atarsınız?
Evdemi yoksa pc centerdemi?
ben geçen sene pc kursuna gitmiştim orda bize format çekmeyi öğretmişlerdi ama ben kendi pc de deniyorum olmuyor c sürücüsünde sağ tıklayıp biçimlendir diyorum Windows Nt biçimlendirmeyi yapamıyor açık programları ve sayfaları kapatın diye bir uyarı yazısı geliyor.Aynı işlemi d sürücüsünde denedim hiçbir sorun çıkmadı

oyun yapiminda türkler hep arka plandamı kalsın!

|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269

İletim - 21/07/2005 :  02:19:41  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Kusura bakma ama yuh yani :) Windows ortamındayken diske format atıldığı nerede görülmüş? Bırak formatı, o anda açık olan dosyayı bile silemezsin. Yapman gereken, DOS ortamına geçmek ve format c: yazmak. Umarım bunu söylemişlerdir sana. Çünkü gördüğüm kadarıyla pek iyi bir kurs değilmiş :)

Alper & Soner ERGÜL
Editör
asergul@oyunsitesi.com
Sayfanın En Üstüne Git

ramco17
Üye

Turkey
İleti 104

İletim - 21/07/2005 :  04:42:37  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
sende bizi çok cahil belledin be krondor! ben dos ortamında denedim ama olmadı zorlama bile yaptım sürücü kilitlenemiyor diye bir yazı çıkıyor(bunu kursta görmemiştim:) herseferinde kasayı alıp pc centere götürmekten canım çıktı bıktım artık yaw!yokmu bunun birçaresi
ayrıca ben kursuma laf getirtmem ona göre krondor bey:)
övünmek gibi olmasın hocamın asistanıydım içlerinden eniyi bendim ama şuanki bilgilerimle kötü sayılabilirim:D

oyun yapiminda türkler hep arka plandamı kalsın!
Sayfanın En Üstüne Git

Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848

İletim - 21/07/2005 :  11:49:57  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
ramco17 tarafından yazılan:

sende bizi çok cahil belledin be krondor! ben dos ortamında denedim ama olmadı zorlama bile yaptım sürücü kilitlenemiyor diye bir yazı çıkıyor(bunu kursta görmemiştim:) herseferinde kasayı alıp pc centere götürmekten canım çıktı bıktım artık yaw!yokmu bunun birçaresi
ayrıca ben kursuma laf getirtmem ona göre krondor bey:)
övünmek gibi olmasın hocamın asistanıydım içlerinden eniyi bendim ama şuanki bilgilerimle kötü sayılabilirim:D

Söylediklerinden hangisi doğru önce bunu bir açıkla ister. Bir önceki mesajında verdiğin hata, windows çalışırken format atmaya çalışırsan verilen mesajın ta kendisi. Daha sonrasında Krondor'un söylediklerinden anlam çıkararak olsa gerek, dos'ta format atmayı denedim diyorsun. Şimdi dos ortamında formatı zorlama nasıl oluyor onu açıklarsan sevinirim... Ben bunca yıllık bilgisayarcılık hayatımda dos'ta zorlama diye birşey görmedim duymadım. Dosta komutu veririsin ya olur yada olmaz. Yani dos'ta zorlama diye birşey olmaz.
Ben kendi adıma dos'ta yap yoksa devrelerini yakarım diye bir konut bilmiyorum (:
Ayrıca gittiğim kursa laf söyletmem diyorsun. Kusura bakma ama gittiğin kursta sizi göz boyama ile aldatmışlar, yada sen asistanım ayağıyla hava atarken bir b.k öğrenmemişsin...

Buradan sana hızlandırılmış bir kurs vereyim.
DERS: BİLGİSAYARA FORMAT ATMAK....
Bunun için öncelikle bilinmesi harddisk formatınız ne? Burada sık kullanılan 2 format var. 1.si Fat32, 2.si NTFS
Eğer harddisk formatı Fat32 ise windows cd'si ile bilgisayarımı ilk boot olarak cd-rom'dan başlat derseniz bilgisayar yeni sistem kurumunu adım adım size gösterir ve bu adımlar içerisinde harddisk'e format atma olayıda vardır. Diğer bir yönetem ise bilgisayarı açılış disketi ile açıp kendiniz direk format atabilirsiniz.
Harddisk formatı NTFS ise yapabileceğiniz tek uygulama cd'den windows'u yeniden yüklemek yolu ile harddisk'e format atmaktır.

Tabiiki kesin olan şey bu konuyu açmış olan arkadaşlar gibi konu hakkında bilgisi olmayan insanların bu işi bilgisayar center (: gibi yerlerdeki uzmanlara bırakmasıdır. Yoksa yaptıklarının sonucunda çok ucuza halledilebilecek bir problem parça değişimine kadar gidebilecek sorunlara yol açabilir (:

Sayfanın En Üstüne Git

MaVi_OkYaNuS
Üye

Turkey
İleti 14

İletim - 24/07/2005 :  10:32:22  Bilgileri Göster  MaVi_OkYaNuS'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
kesinlikle Rappier ve Krondor'a katılıyorum.aslında şöyle birşeyde var.Mesela ben pc ile ugraşıyorum.Müşteri geliyor format attırmak istiyor pc ye oke dioruz atıyoruz.Adamın pcsine getirdigi gibi formatı atıyoruz.adam attıgımızda yanımızda birşeyler görüyor zannediyorki ben ögrendim gitmiş bir windows cdsi buluyor nerden bulmuşsa sonra formata kalkışıyor.Eninde sonunda yapamadıgı oluyor gene bize getiriyor.Anlamıyorum bu insanları yılda ya birkez yada ikikez format atılıyo pcye onada adamlar onuda poblen görüyorlar.Bu bilgisayara yıllarını vermiş adamlar ekmek yemeyeceklermi? ( benim 4 sene oldu ama idare edin :D )

Made İn Turkey
Sayfanın En Üstüne Git

Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848

İletim - 24/07/2005 :  21:25:59  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
MaVi_OkYaNuS tarafından yazılan:

kesinlikle Rappier ve Krondor'a katılıyorum.aslında şöyle birşeyde var.Mesela ben pc ile ugraşıyorum.Müşteri geliyor format attırmak istiyor pc ye oke dioruz atıyoruz.Adamın pcsine getirdigi gibi formatı atıyoruz.adam attıgımızda yanımızda birşeyler görüyor zannediyorki ben ögrendim gitmiş bir windows cdsi buluyor nerden bulmuşsa sonra formata kalkışıyor.Eninde sonunda yapamadıgı oluyor gene bize getiriyor.Anlamıyorum bu insanları yılda ya birkez yada ikikez format atılıyo pcye onada adamlar onuda poblen görüyorlar.Bu bilgisayara yıllarını vermiş adamlar ekmek yemeyeceklermi? ( benim 4 sene oldu ama idare edin :D )

Baba olaya böyle bakarsan ben başka konuları açarımki bu sizin için hiçte iyi olmaz.
Şimdi güzel ülkemde her zaman gözlemlediğim bir olay var. Adam bilgisayarı alıyor ve uzman bir işyerine götürüyor... Yapılan işlem basit bir format ve üzerine sistem kurumu. Yapılan işlemin müşteriye maliyeti en azından 25-30$ yani yaklaşık olarak 40-50 milyon civarı. Şimdi yapılan işlemle istenilen bedel arasında bir parça uygunluk olması gerektiğine inanırım ve kimse kusura bakmasın ama yapılan işlemden dolayı alınan bedelin Türkçe karşılığı hırsızlıktır.
Size büyük bir genelleme yapacağım ve sözümünde arkasındayım. Bugüne kadar tanıdığım tüm bilgisayar işletmeleri aynı zamanda birer yasalara uygun DOLANDIRICI grubudur. Nedeni çok basit yapılan işlem karşılığı alınan faiş bedeller... Bu kadar kesin ve net konuşuyorum. Ben bunca yıllık bilgisayarcılık hayatımda hakkıyla para kazanan bir bilgisayar yazılım donanım işletmesi görmedim.
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 2 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.06 Snitz Forums 2000