|
Yazar |
Konu  |
Erci-e@Hanzo
Üye

Turkey
İleti 476 |
İletim - 08/08/2005 : 23:06:23
|
Hırsızlıkla suçlayan yok seni bence kendin bir olay çıkartıyorsun eğer ööle bişey varsada benim tanıdığım Rappier (ki ööle bişey asla yapmaz) gelir kendisi gerektiği yerde ÖzÜr DiLeR yani..... |
Server : Cypher Level : 79 Race : Elemental lord Name : bL4cKm4GiC
|
 |
|
HASSOOO
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 09/08/2005 : 00:37:31
|
Rappier özür diler ya da dilemez, o kendi bileceği iş; bize düşmez onun hakkında yorumda bulunmak.
Yasal dolandırıcılıkla hırsızlık ayrı şeylerdir.
Bir hukukçu olarak şunu söyleyeyim, korsan ürün satmak "telif hakları hırsızlığına" girmektedir kanunen.
Ne kadar doğru ya da yanlış bilmemem, kanun böyle diyor. |
 |
|
Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848 |
İletim - 10/08/2005 : 11:26:37
|
Valla ortamdan 2 gün uzak kaldık hakkımızda bir sayfa konu açılmış. Şimdi konunun burada açılması bana yanlış geldi. Konuyu söylediğim yerden devam ettirmek daha mantıklı olurdu. Çünkü orada yazdıklarım bazı kişilerin mesajlarına cevap niteliğindeydi. Ama neyse burada bir açıklamayla devam edebiliriz.
Bana göre güzel ülkemdeki bilgisayarcıların %99'u yasal dolandırıcıdır. Bu düşüncemi sonuna kadar savunurum ve bunu kimse değiştiremez çünkü bunu doğrulayan çok olay gördüm.
Bakın bana serzenişte bulunan arkadaş demişki güzel ülkemde herkesin evinde bilgisayar yok ve bizlerde ekmek parası kazanmak için o fiyatları yüksek söylemek zorundayız. Çünkü dükkanımızın elektiriği var suyu var algısı vergisi var... Yani arkadaşın yaptıklarının dolandırıcılık olduğunu dolaylı yoldanda olsa kabul ediyor. Kimse bana bir format atmanın bedelinin 20-30 dolar olduğunu iddia edemez. Eğer bunun doğru olduğunu söylüyorsa bu benim gözümde hırsızlıktan başka birşey değildir. Çünkü arkadaşımız başka kişilerin cahilliğinden yararlanarak haksız kazanç elde etmektedir. Haksız kazancın karşılığıda dolandırıclıktır, hırsızlıktır.
Şimdi işin diğer boyutu olan her evde bilgisayar yok konusuna gelelim. Her evde bilgisayar olmamasının suçlusu kimse bu konuyu o kişilerle tartışmak gerekir. Ama her evde bilgisayar yoksa piyasadada bu kadar bilgisayarcıda olmaması gerekir. Bu sözlerimi diğer konudada belirttim, eğer piyasada sınırlı alıcı varsa piyasada sadece kaliteli satıcıların kalması gerekir. Bu piyasa ekonomisinin (ki ülkemde bu ekonomi kullanılıyor) birinci kuralıdır. Piyasa VERGİMİ ÖDEYEMİYORUM O YÜZDEN FİYATLARIM YÜKSEĞİ kabul etmez. Eğer ödeyemiyorsan çek git der. Kaldıki kimse sana bilgisayarcı ol demedi. Ve eğer bilgisayarcı olduysan bu iş sadece dükkan açmak ve milleti kandırmaktan ibaret değil. Bu işin yazılımı var şirket işleri var, yani sektör derya var oğlu var. Ama sen illaki bu işi yapacağım diyorsan ve normal fiyatlarla giderlerini karşılayamıyorsan BAT kardeşim güzel ülkemde yüzbinlerce üniversite mezunu işsiz insan var. Sen kendini savunuyorsun ama yüzbinlerce işsiz üniversite mezununun suçu neydide okudukları bölümü seçip işsiz kaldılar. Lütfen bize duygu sömürüsü yapmaya kalkma. Seni tam olarak bilmiyorum ama senin gibilerin kör cahil bilgisayar kullanıcılarını nasıl dolandırdıklarını defalarca gözlerimle gördüm.
Neyse ben kafamdakilerin bir kısmını yazdım. Bundan sonra buraya mesaj yazmayacağıma göre gıyabımda dilediğiniz gibi konuşabilirsiniz (:
Not: Ağzı olan konuşuyor dilimizde köşeye sıkışmış, verecek cevap bulamayan insanların kullandığı klişe bir laftır. Bunuda belirtmiş olayım...
|
 |
|
HASSOOO
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 10/08/2005 : 11:35:56
|
Dükkandaki yazıcı bozulmuş dediler, baktım kağıt parçası sıkışmış iç tarafta, dıştan bakınca görülmüyor. Tek yaptığım uzun bir çubuk vasıtası ile kağıdı bulup çıkarmak oldu. Eminim ki bir bilgisayarcıya götürseydik 10 milyondan aşağıya gelmeyecekti. Tek bir kağıt parçasını çıkarmak için...
Bir başka olay da ben yokken yaşanmış. Bugüne kadar neredeyse tüm bilgisayar donanımlarını aldığımız ve sorunlarda onlara başvurduğumuz (ki evde 1 pc, dükkanda 2 pc, ayrıca 1 laptop ve atıl vaziyette 2 pc var; adamın karını siz düşünün 7-8 yıldır bizden elde ettiği) bu şahsa biten kartuşu götürüyorlar. Bizim kartuşları doldurduğunda 2-3 hafta ancak gidiyordu. Kalfa kartuşu götürmüş ve bu herif "Bozulmuş bu yenisini alın" demiş. Kartuşu 9 milyona dolduruyormuş zaten. Kalfa başka bir bilgisayarcıya gitmiş.
Sonuç:
Bilgisayarcı mürekkebin pıhtılaştığını söylemiş, kartuşu temizlemiş ve doldurmuş, masraf: 2 MİLYON, temizlik dahil.... Ve 2 ay olmasına rağmen kartuş bitmedi hala.
Evet,
Rappier hocam haklı, bu kesinlikl DOLANDIRICILIK oluyor ve el emeği adı altında işi kılıfına da uyduruyorlar.
Yazık. |
 |
|
thakki1
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1577 |
İletim - 10/08/2005 : 14:42:03
|
genelleme yapmak pek doğru değil, işini dürüstçe yapanlar olduğunuda ben kendim biliyorum, cd aldığım iki yer var, ikiside adam gibi işlerini yapıp fahiş fiyatlar çekmiyorlar müşteriye, ama genelde özellikle donanım üzerine çalışan işyerlerinin pek yapacağı birşey yok, fiyatlar belli üstüne kar payı koyup satıyorsun, yazılımda ise dediklerinize katılıyorum, arkadaşımla birlikte gold bilgisayardan lg re-writer aldık ben kendim taktım, arkadaşım aldığı yere taktırdı 2 sene kadar önce 5 milyon ödedi... |
KIBRIS TÜRKTÜR TÜRK KALACAK, DENKTAŞIN YANINDAYIZ, MÜNGKE TENGRİYİN KÜÇÜDÜR! KIBRIS TÜRKÜNDÜR
ÇİNDE KIRKBİR ÇERİYLE İHTİLAL YAPAN KİMDİ PEKİ O USLANMAZ KAN HANGİ BEDENDE ŞİMDİ ŞÜKÜR Kİ BİZDE TANRIM...
GÖKTE TANRI YERDE BİZ.. YERLE GÖK ARASINDA DİZ KIRIP YURT SALAN BİZ... TAŞ KIRILIR TUNÇ ERİR! FAKAT TÜRKLÜK EBEDİDİR... |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|