|
Yazar |
Konu  |
DharkjuNs
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1037 |
İletim - 23/07/2005 : 17:21:34
|
Selam miLLet walla bu konu bu foruma fazla uygun deiL ama napiim başka koycak forum bulamadım onun için onje krondor olmak üzere hepinizin affınızı diliyorum.. Yahuu kimdir bu tom bombadil kitapta okuduktan sonra 2 yıl kafamı kurcaladı araştırdım bişeler buldum ve onları size de anlatmak istedim sizde biliosanız bu sajhıs hakıkında bişeletr yazım kardeşim ;=D
GloRFinDeL_juns un kattkılarıyla... |
Yunus YILMAZ (19/07/2005)
|
|
DharkjuNs
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1037 |
İletim - 23/07/2005 : 17:23:17
|
kitaptan benim bildiğim tom bombadil sevecen ama hafif kaçık bir tip, orta dünya'da başkaları yokken o vardı, şimdilerde yaşlı orman'da karısı ve her şeyi alttınyemiş'le birlikte yaşıyor. yaşlı orman'da frodo'nun arkadaşlarını ağaçların elindemn kurtarıyor, şarkı söyleyip hoplayarak hareket eden, dünyanın büyük dertlerini kafasına çok da takamyan bir tip. benim lotr serisinde gollum'la beraber en ilgi çekici bulduğum karakterlerden biri. höyük yaylalrında höyklükişilerden frodo ve arkadaşlarını kurtaran da odur. en korkunç kötü karakter bile olsa zıpalyıpğ şarkı söyleyerek gelen tom bomnadil, dağılın la burdan! dediğinde kaçar gider, höyük yaylalarında olan da budur.. tom bombadil yüzükten etkilenmeyen yegane karakter kitaptaki. şöyle ki frodo onun evindeyken yüzüğü takar ama o forodo'yu o görünmez halinde dahi görüyor. sonra yüzüğü kendisi takıyor ve üzerinde hiçbir değişiklik yapmıyor güç yüzüğü.
öyle ki elrond'un divanında bombadillo'ya versek olmaz mı yüzüğü diye bir öneri de ortaya atılıyor çünkü yaşlı ormanda o varken hiçbir kötü gücün oraya uğrayamayacağı biliniyor. ancak tom yüzüğü unutur ve bir yere atar giderse nice olur halimiz deyip vazgeçiyorlar ve tabi bir de onda kalsa bile yüzük, sauron zaten şu anki kudretiyle bizi yok eder ve geriye sadece yaşlı orman kalır düşüncesi var. bir de rotk forumunda bir ara seviye çok iyi bir noktadayken (forumu sabote eden tipler orataya çıkmadan önce) biz bu konuları tartışırken celebrian'ın şöyle bir yazısı da vardı orta dünya'da ilk var olanlara dair. buradan orta dünya'daki ilk ortaya çıkan karakterlerden biri olduğu ve altın yemişle birlikte ikisinin birer maiar oldukalrı sonucu çıkıyor sanırım. ama maalesef ben orta dünya'ya dair yalnızca lotr üçlemesini okuduğum için detaylı bilgim yok maalesef.
celebrian'ın yazısı şuydu: Rüzgarların Kralı Manwë; Yıldızların Kraliçesi Varda; Denizlerin Efendisi Ulmo; Ağlayan Nienna; Demirci Aulë; Meyva Veren Yavanna; Ormanların Efendisi Oromë; Genç Vána; Ölülerin Bekçisi Mandos; Dokumacı Vairë; Rüyaların Efendisi Lórien; İyileştirici Estë; Güreşçi Tulkas; Danscı Nessa; ve daha sonra Karanlık Düşman Morgoth olarak adlandırılacak olan Melkor
Maiar daha kalabalık olmakla birlikte, tarihçelerde bu ölümsüz varlıklardan yalnızca bir kaçının adı geçmektedir:Manwë'nin Sözcüsü Eönwë; Varda'nın Nedimesi Ilmarë; Dalgaların Ossë'si; Durgun Denizlerin Uinen'i; Sindar (Elf) Kraliçesi Melian; Güneş Arien; Ay Tilion; Yüzüklerin Efendisi Sauron; Balrogların Efendisi Gothmog; Vampir Thuringwethil; Örümcek Ungoliant; KurtAdam Dragluin; Irmağın Kızı Goldberry; Iarwain Ben-adar (Tom Bombadil); ve beş büyücü Olórin (Gandalf), Curunír (Saruman), Aiwendil (Radagast), Alatar, Pallando ilk dünyaya gelenlerin listesi bu. iarwan-ben-adar galiba isminin elfçesi. son olarak eklemek istediğim, yaşlı ormandan çıkarken sam'in geriye, şarkı söyleyerek evine dönen bombadil'e bakarak "tom tuhaf bir tipti. tüm orta dünya'yı dolaşsak da onun kadar antika biriyle karşılaşacağımızı sanmam" demesi. akıllarına gelmeyecek maceralar yaşadılar, füller, savaşlar, nazguller, orklar, troller gördüler ama bence de gollum hariç tanıdıkları en ilginç karakter de o oldu. hatta sanırım bir ara mordor'da iken sam "keşke bombadil'i buraya çağırabilseydik" diyordu ve benim de okurken içime öyle bir ümit dolmuştu ama gelmedi tabi. bombadil'in kitapta insanı rahatlatan bir iklim yaydığını söyleyebilirim, öyle ki mordor'da yardımlarına ganmdlaf gelse frodo ve sam'in, insan o kadar rahatlamaz. sözün kısası yüzüklerin efendisi'nin en ilgi çekici, en sevilen ve en esrarengiz karakterlerinden biridir tom. bir de shelob'u merak etmişimdir ama o ayrı bir forum konusu olabilir ileride... :=)
|
|
 |
|
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
İletim - 23/07/2005 : 18:53:52
|
Konuyu FRP & RPG'ye taşıyorum. Orası daha uygun.
Ayrıca daha dün aklımıza gelmişti Tom amcanın kim olduğunu araştırmak. Bugün araştıracaktık ama sonra unuttuk. Mesajı tam zamanında attın yani :) |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
 |
|
Lafbilir
Üye

Turkey
İleti 146 |
İletim - 29/07/2005 : 12:38:56
|
Hacı benim fikrim şudur ki... Orta dünyaya ISTARI adı verilen 5 adet büyücü gönderildi ıluvatar tarafından. Bunların liderleri saruman idi ve güç yüzükleri konusunda bir uzmandı tek geçerdi. Mithrandir yani gandalf ise orta dünya halkları hakkında -ve özellikle hobbitler- acayip bilgisi var idi.Saruman kadar olmasa da kurdetli ve kadim bir elemandı. Ve kitapta fazla sözü edilmeyen Radagast da renkler konusunda doktora yapmıştı ve Allah vergisi bir yeteneği vardı,hayvanlarla sohbet etmek. Kaldı iki dene büyücü! Aha onlardan biri Tom`dur. (Nası yardımcı oldum mu?Heh heh heee) |
En sonunda AŞK... |
 |
|
HASSOOO
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 29/07/2005 : 17:11:03
|
Tolkien dahi tam karar verememiştir demek ki üstü kapalı geçmiş. Adamın hayal dünyasını tartışmak bana saçma geliyor. |
 |
|
DharkjuNs
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1037 |
İletim - 29/07/2005 : 18:26:31
|
lafbilir teş. ederim arkadaşım guzel bi araştırma olmush doorusu ben bilmiodum o konuyu ISTARI yı duymustum ama 5 tane buyucuyu bilmiodum aslında tom a buyucu demek pek dooru olmaz bence kitapta da olduu gibi kendi çapında basit bi efendi ve höyüklülerle olan bolumu çook superdi yaa!! |
|
 |
|
Konu  |
|
|
|
|