Aslında Iluvatar birsürü yaratık göndermişti orta dünyaya...Herhalde tom da eski çağlardan kalma kadim bir efendi ama silmarilliondaki savaşlardan uzak durmuş sessiz sakin yaşamış biri.Zaten Eriador denen bölge çok az istilaya uğramış bir yer.Angmar ın büyücü kralı nazgul efendisi bir süreliğine bölgeyi işgal etmişti.Bu da yeni bir teoriyi olumsuzlaştırıyor.
Ayrıca Frodo gandalf a tom bombadil ile geçirdiği maceraları anlattığında Gandalf gülümseyerek "eski dost bombadil" demişti. Bu da onun Iluvatar tarafından gönderildiğini somutlaştırmakta.Bence Tom büyük savaşların adamı değil.O kendi halinde yaşıyor ve darda kalmış iyi kalpli yolculara yardım ediyor.Adamın tek istediği HUZUR!
Orta dunyaya gonderilen her buyucunun ayrı ayrı gorevleri w@rmıs zaten TOM un kide senin bu bahsettiin ii kalpli yolculara yardım etmek olabilir hoyukten çıkardıı ganişmetleri de bir buyuyle oraya bırakması bunu destekler heralde..