AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Genel Konular
 İnternet Mecrası
 Sitelere bir haller oldu
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 7

guraktan
Seçkin Üye

Turkey
İleti 338

İletim - 24/02/2005 :  02:19:59  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Spy sweeper 3.05 programını kurdum. Tarama yapıyor daha sonra bulduklarını silmeye geçerken kilitleniyor (görev yöneticisinde işlemci kullanımı %100 oluyor). Bu program makinayı kasıyor herhalde. Adaware ise siliyor gözüküyor ama bilgisayarın içinde spylar aynen duruyor. Bunları kökünden halledecek bir program önerebilir misiniz?
Sayfanın En Üstüne Git

Avaris
Yönetici

Turkey
İleti 1976

İletim - 24/02/2005 :  08:32:37  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Norton hayatta kullanmam, kullanmanızı da tavsiye etmem. Salak saçma güvenlik araçları ile sistemi kontrol altına alma manyaklığı arasında performans diye birşey bırakmaz.

Kaspersky... eh vazgeçtim ondan da artık. Karantinaya aldığı virüsleri tekrar tekrar "aaa virüs buldum" diye göstermesinden sıkıldım artık.

Avast. Fena değil deniyor. Pek sistemi meşgul etmiyor.

Tabii, bir virüs programı yerine neyi, nereden indirdiğinize dikkat etmeniz de iyi birşey olabilir. Kullandığım bir sistem mesela .

Spyware için Spybot S&D ve ad-aware ikilisi iyi iş yapıyor diye biliyorum eski tecrübelerimden ama onda da son durum nedir bilmiyorum. Pek umursadığım yok, gözüme batan birşey çıkmadığından sanırım epey zamandır.

Deniz Turgut
Yazar
Sayfanın En Üstüne Git

falamir
Yönetici

Turkey
İleti 698

İletim - 24/02/2005 :  10:26:18  Bilgileri Göster  falamir için bir ICQ İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
En güzeli hiçbir şey kullanmamak =) Hem sistemin rahat çalışmasına da yardımcı oluyor. Virüs girerse de yüzüne tükürürsünüz, ensesine şaplak indirirsiniz. Girdiğine gireceğine pişman edersiniz. Bilmediğiniz mailleri açmaz, bakalım tıklayınca ne olacak demez, olmadık şeyler download etmez, internetten sevgili bulma sevdasıyla o siteden öbürüne yelken açmazsanız, sisteminizi huzur içinde uzun süre kullanır, kendinizi kandırarak bilimum böceği, virüsü halı altına iteleyerek devam edersiniz. Zorunlu olarak windows u yüklemeniz gerektiğinde de sisteminizi yenilemiş olursunuz =)))

Ayrıca krondor, norton kullanmayın demişsin, yerine bi dünya program söylemişsin, istersen kasayı da naylonla kaplayalım toz da girmesin =) Tamam, biliyoruz makulu bu, torba torba program ama lütfen, lütfen...

Soner Arslan
oyunsitesi.gen.tr
Yazar
Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 24/02/2005 :  14:37:51  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Ey Avaris(Avast demek... Senin program mı yoksa Avaris? ) ve falamir, siz bence kendinize çok güveniyorsunuz . Hoş belki 3 senedir benim de başıma birşey gelmemesi dediğiniz gibi Internet'i doğru dürüst kullanmaktan olabilir, ve Norton sanıyor olabilirim . Ama maile çok virüs geliyor be biraderler, onları direkt siliyor bari .
Sayfanın En Üstüne Git

Avaris
Yönetici

Turkey
İleti 1976

İletim - 24/02/2005 :  19:15:08  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Avast benim değil . Zaten kullandığım da yok. Bir arkadaşım önermişti. Bir de AVG var, ücretsiz çözüm arayanlara.

Virüs'ten kurtulmak istiyorsanız, işletim sistemi ile köküne kadar entegre programlardan uzak durun. Hemen hemen her zaman daha iyi veya en az onlar kadar iyi alternatifler olduğundan emin olabilirsiniz. Mail programı olarak Outlook Express kullanmaktan vazgeçin öncelikle. Piyasadaki mail ile yayılan virüslerin çok büyük bir kısmı Outlook Express'teki açıkları hedef alıyorlar. Bunlardan otomatik olarak yırtarsınız. İkincisi kaynağını tanımadığınız maillerle gelen ekleri KESİNLİKLE açmayın. Mail için geçerli olan browser için de söz konusu. Internet Explorer kullanmanızı tavsiye etmem.

Mail için alternatif arayanlara:
The Bat! (Shareware) / FoxMail (Freeware)

Browser için:
Opera (Adware) / Firefox (Freeware)

Aslında imkanınız varsa Linux kullanın. Virüs/trojan/spyware'lerin neredeyse tamamı windows ortamında çalışması için yazılıyor.

Deniz Turgut
Yazar
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 7 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000