Siteyi kuranların kaaarını da düşünmek lazım.Çıkarları ne?Parayı bastıran her zaman üstte olur böyle oyunlarda.
zamanında ogame in aşırı fazla kullanıcısı vardı.Nedeni premium alanların işlerinin sadece kolaylaşmasıydı.Ancak ogame nin sahipleri baktı bu işten bayağı kazanıyorlar premiumun özelliklerini 10 kat artırdılar ve kullanıcı sayısı 1/50 ye düştü.Şimdi sana soruyorum.Premium aynı şekilde devam etseydi bu oyuncular çok yüksek puana sahip olacaklardı.Ve dolayısıyla işlerini kolaylaştıracak premium a ihtiyaçları olacaktı.Yani şimdiki premium sayısının en az 20 katı kadar daha olurdu.Sence hangisi mantıklı?
Bak bu paragrafta sırf o dediğini açılamıştım.
Mesela www.tribalwars.net i ele alalım.Ben bu oyunda çok yüksek bir puana geldim.Yaklaşık 60 köyüm var.Ve bu beni aşırı kasıyor.Her gün minimum 30 dk-1 saat bu oyuna bakmam gerekiyor.Ama eğer premiumum olsaydı 5 dakika da bitirirdim günlük kontrolü.
Yani demek istediğim bu oyunda insanlar belli bir puana geldikten sonra premium almak gerekiyor.Zorunlu değil ama kolaylık açısından.Ayrıca birinin premiumu olması ona sadece hız kazandırır.Ekstra saldırı,birim veya kaynak değil.
Kısacası bu oyunda 1 yıl sonra 1000 kişi daha yüksek puana sahip olduğu için premium alacaksa ogame de 10 kişi alacak.Ve eminim 50 kişi de bırakacak.