AION - Tıkla oyna


Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

 Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Sağlık
 Vücudumuzun Bilmecesini Çözelim
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu  

iso_demiro
Üye



Turkey
İleti 912

İletim - 26/12/2007 :  19:37:19  Bilgileri Göster  iso_demiro'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
1.Besnilerve görevleri
Besinler 3 ayrı görev yapar;Düzenleyici,Enerji verici ve Yapıcı,Onarıcı.Bunları gruplara ayırısak Vitaminler ve Minelarler Düzenleyici,Yağ ve Karbonhidratlar Enerji verici,Proteinler ise Yapıcı,Onarıcı grubuna girer.
Vitaminler:Çeşitli vitaminler vardır.Ve bunların görevleri farklıdır.Örneğin A vitamini gözler,D vitamini kemikler için görevlidir.Vitaminler genelde Balık,Meyve ve Sebzeler,Süt ve süt ürünlerinde bulunur.
Mineraller:Tuz vb.şeylerde bulunur.En çok suda(maden suyunda)vardır.Meyve ve sebzeleri yıkayınca onlara minelar eklemiş oluruz
Yağlar:Aç kalındığında enerji verir.Çok alındığında şişmanlatır ve damarları tıkar.Buda Kalp krizi,kol-bacak kesimine sebeb olur.
Karbonhidratlar:Asıl enerji kaynağıdır.Buğday,Mısır,pirinç,yulaf,patates,meyve,bal,şeker pancarı,ekmek,makarna,pilav, ve unlu mamüler karbonhidrat içerir.Fazla Yendiğinde şişmanlatır.

Proteinler:Büyüme,gelişme,yıpranan dokuların onarımı için gereklidir.Et,Balık,Sakatat,yumurta,süt ve süt ürünleri,tavuk,tahıllar,baklagiller ve kuruyemişler protein içerir.



2-Besinlerin Sindirimi
A.Sindirimde Görevli Yapılar

Besinler ilk olarak ağıza gelir.Ordan Yutak'a,ordan da Yemek borusu sayesinde Mideye ulaşır.Midede Bulamaç haline gelinir.Ordan ince bağırsağa gelir.Burda birtakım salgılar tarafından daha da küçültülür ve kana karışır.Besinler de kan yoluyla tüm vücuda ulaşır.Sindirilmemiş maddelerin fazla suyu kalın bağırsakta emilir.Ordan Sindirilmemiş maddeler Anüs'e gelir.Ordan dışkı olarak dışarı çıkartılır.
B.Dişler ve Diş sağlığı

Dişler sindirimin başında görev alırlar.Eğer diler sağlıklı değilse,yenilen besinlerde sağlıklı olmaz.O yüzden her yemekte sonra di fırçalanmalı,6 ayda bir diş doktoruna gidilmeli,süt ve süt ürünleri bolca tüketilmelidir.
3-Zararlı Maddelerin Boaltımı
Boşaltımda görevli yapılar

Kandaki zararlı maddeler böbreklere gelir.Orda Nöronlar tarafından emiler.Böbreklerdeki atık maddeleri idrar borusuyla idrar kesesine getirir.Orda bir süre toplananidrar dışarı atılır.Böbrekler olmazza bir insanın kan grubu ve dokuları aynı olup bir böbreğini ameliyat yoluyla vermesi gerekir.Yoksa bir süre diyalizde kaldıktan sonra yaşama veda eder.
4-Sigara ve Alkolün zararları
A.Sigaranın zararları
Bir sigara akciğere çekildiğinde 4000'den fazla zehir akçiğere temizlenmeye gelen kana girer.Ve ordan tüm vücuda yayılır.Sigara içenlerin solunum hastalıklarına,damar tıkanıklarına neden olur.Sigara Uyku düzenini bozar,görme ve duyma bozukluklarına neden olur.Aynı zamanda sigaraya verilen para biriktirilse ve hergün para atılsa 24 yılda para kaç lila olabilir?Bu parayla neler yapılabilir?

B.Alkolün zararları
Alkol en çok karaçiğer,beyin ve sinir sistemini etkiler.Karaciğeri yiyerek siroz yapar.Beyini uyşturalak insanlar duygu ve davranışlarını kontrol etmekte güçleşir ve çevreye zarar verir.Sinir sisteminde ise refleksleri zorlaştırarak trafik kazalarına neden olur.


Kaynak:Fen ve Teknoloji Ders kitabım

İmza atamıyorum parmak bassam olur mu?

NİCKYOK
Seçkin Üye



Turkey
İleti 640

İletim - 27/12/2007 :  13:04:19  Bilgileri Göster  NİCKYOK'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
kaçıncı sınfa gidiyosun?

These are the films that user OnurDemirci has seen.

112/250

http://www.250films.net/list/OnurDemirci/
Sayfanın En Üstüne Git

iso_demiro
Üye



Turkey
İleti 912

İletim - 27/12/2007 :  13:38:19  Bilgileri Göster  iso_demiro'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
5.Sınıf bu arada o sindirim sistemi ağızdan sonra yutak olacaktı.Özür dilerim

İmza atamıyorum parmak bassam olur mu?
Sayfanın En Üstüne Git

NİCKYOK
Seçkin Üye



Turkey
İleti 640

İletim - 27/12/2007 :  13:44:02  Bilgileri Göster  NİCKYOK'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Teşekkürler güzel paylaşım

These are the films that user OnurDemirci has seen.

112/250

http://www.250films.net/list/OnurDemirci/
Sayfanın En Üstüne Git

AftieL
Üye



İleti 52

İletim - 13/10/2011 :  20:36:04  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Teşekkürler. :)
Sayfanın En Üstüne Git

kannam_
Üye

İleti 51

İletim - 15/10/2011 :  23:10:26  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
teşekkürler
Sayfanın En Üstüne Git
  Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000