|
| Yazar |
Konu  |
|
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 31/01/2007 : 13:36:23
|
Başarı sağlayamayan askeri deha deyince sert yorum getirdim. Başarı sağlayamayan diye sıfat koyman dönem hakkında bilgi eksikliği olduğuna dair ipucu verdi biraz bana. Ama hakimim diyorsan eyvallah.
Hitler için en büyük iki tehlike, Yahudiler ve Komünizm'dir. Yahudiler'e olan kini genç yaşlarında Viyana ve Münih'te yaşarken artıyor. Zira burada Almanlar sefalet sürerken, Alman ırkından olmayanların krallar gibi yaşadığına yorum getirmiştir.
Bunun dışında öğrencilik hayatında, en dikkatini çeken ders tarih olmuştur. Irkına olan ilgisi burada artmıştır. Avusturyalıların ve Almanların kökenlerini incelemeye koyulmuştur. Zaten orta öğrenimini bitirmeden okulu bırakıyor. Akademik bir hayatı olmuyor.
Aile hayatı burada etkisini gösteriyor. Mustafa Kemal'in arkasında onu destekleyen bir anne vardı. Bu çok önemli. Hitler ise resmen sokaklarda serseri gibi yetişiyor. 15 yaşından itibaren amelelik yaparak karnını doyurmaya çalışıyor. Karşılaştırma yapmak hiç içime sinmiyor ama madem konuşuyoruz, durum bunları gösteriyor. |
 |
|
|
inter_23
Yönetici

Turkey
İleti 1749 |
İletim - 31/01/2007 : 14:17:27
|
alıntı: Dodo tarafından yazılan:
[quote] - Alman Tarihi derslerinde Akademideki profesörlerin Yahudi olduğu, ve Yahudilere karşı ilk kinin burada oluştuğu anlatılır.
- Bir başka teze göre ise Hitler'in annesinin ölüm anında gelen doktor bir Yahudiydi. Adolf Hitler annesinin ölümünü kabullenemeyip, bu Yahudi doktoru sorumlu tuttu. *
- Ve bir çok bilim adamlara göre Hitler'in babaannesi Yahudi'dir. Bu yüzden bütün doğduğu yerleri yakmıştır.
* Uçuk doktorlara, profesörlere vs. ayrıca duyduğu bir ilgisi var, mistik konulara olan ilgisiyle de o birleşince ortaya mistik olayları ve nesneleri ortaya çıkarmak amaçlı büyük çaplı, bol maliyetli, emekli ve sonucunun şu anda kimse tarafından bilinmediği bilimsel araştırmalar bütünü ortaya çıkmıştır.
Yukarıda sunduğun Yahudilerden nefret etme teorileri bence yanlış. Hitler'in(KAvgam)hayatının benim kadar okuyan yoktur sanırım. Hİtler Yahudilerden; Alman ekonomisini eline geçirdikleri için ve yüksek yerlerde oldukları için nefret etmiştir. Ailesinden birisinin de yahudi olduğunu bende duymuştum. Faşist olduğunu da burada kanıtlıyor zaten. |
Forum Başlangıç- 24/05/2002
"Bugünden sonra Divanda, Dergâhta, Bergâhta, Mecliste, meydanda Türkçe'den başka bir dil kullanılmayacaktır.." Karamanoğlu Mehmet Han, 13 Mayıs 1277 |
 |
|
|
wolverine
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1359 |
İletim - 31/01/2007 : 14:41:19
|
| kavgamı bende okudum yahudilerden nefret etmesinin sebebi inter 23'ünde açıkladığı gibidir,ayrıca yahudilerin alman gençlerine zehirlediği için(esrar..vs..vs) için nefret ediyordu... |
Bazıları büyük doğar,bazıları büyüklüğü kazanır,bazılarınada büyüklük yakıştırılır
İkbal devrinde sahip olmadığın meziyetlerden dolayı övenler, Güç devrinde sahip olmadığın günahlarla suçlyacaklarından şüphe etme...
Biz türklerin viyana'ya kadar gitmesinin nedeni haçlılara iade-i ziyaretdendir |
 |
|
|
Dodo
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1468 |
İletim - 31/01/2007 : 19:44:54
|
alıntı: Başarı sağlayamayan askeri deha deyince sert yorum getirdim. Başarı sağlayamayan diye sıfat koyman dönem hakkında bilgi eksikliği olduğuna dair ipucu verdi biraz bana. Ama hakimim diyorsan eyvallah.
O mesaja bir daha bak bence, "başarı" değil, "barış" sağlayamayan yazmışım. O konuda da hem fikiriz sanırım.
alıntı: Yukarıda sunduğun Yahudilerden nefret etme teorileri bence yanlış. Hitler'in(Kavgam)hayatının benim kadar okuyan yoktur sanırım. Hitler Yahudilerden; Alman ekonomisini eline geçirdikleri için ve yüksek yerlerde oldukları için nefret etmiştir. Ailesinden birisinin de yahudi olduğunu bende duymuştum. Faşist olduğunu da burada kanıtlıyor zaten.
Dediklerin sonuna kadar doğru ama onlar Yahudilere olan kininin başlama sebebiyetinden daha çok gelişme sebebiyetleri arasında yer alıyor. Aslında ilginç bir durum, özet geçersek...
Ergenlik çağında olan Adolf, babasının onun ressam olmasını engellemesi üzerine babasına büyük bir kin duymaya başlamıştır. Bakmıştır ki babasını yetiştiren kadın Yahudi (Farklı bir sebebi de olabilir, emin değilim). Alman Tarihi derslerinde Akademideki profesörler de Yahudi. E annesi de Yahudi bir doktor yüzünden hayatını kaybetmiş... Aradan zaman geçer, Adolf büyür. Siyasete atılmayı planlarken, hop! Yahudiler, ekonomiyi eline geçirmiş, hep yüksek yerlerdeler, Hitler'in kendi vatandaş-dindaşları pek o yerlerde değil! Sonrasında Hitler devletin başına geçer ve toplama kampları ile gaz odaları açılmaya başlar. :)
alıntı: Karşılaştırma yapmak hiç içime sinmiyor.
Benim de... |
be the change you wish to see in the world...
Mahatma Gandhi |
 |
|
|
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 31/01/2007 : 19:51:22
|
Yok "barış" demek istemiştim, kafam gitmiş. Barışlık bir ortam yoktu, olamazdı demek istiyordum.
Hitler'in babası ressam olmasını engellemiyor ayrıca. Memur olmasını istiyor ancak zaten kopup gidiyor Hitler kendi başına. Ve girdiği resim okulundan hocaları onu kabul etmiyor başarısız görüp almıyorlar. |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|