|
| Yazar |
Konu  |
|
Dodo
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1468 |
İletim - 31/01/2007 : 20:17:47
|
Barıştan kastım yalnızca milletler arası barış değil, milletin kendi içindeki barışını da kapsar. Irkçı Hitler ortaya çıkardığı Nazilik ile milletini kendi içinde bir savaşa sürüklemiştir. Ölümü sonrasında 1961 yılında Naziliğin tohumları tarafından Doğu Almanyalıların Batı'ya kaçmasını engellemek amacıyla yaptırılan Berlin Duvarı'da bunun açık bir örneğidir. Batı Almanya her alanda gelişmesini sürdürürken Doğu bunu başaramamıştır. 9 Kasım 1989 günü yıkılan Berlin Duvarı görünürde sorunları ortadan kaldırmasına rağmen karışan batı ve doğunun ekonomisi tamamıyla çökmüştür. Alman ekonomisi kendini günümüzde bile tam anlamıyla toparlayabilmiş değildir. Yıl 2007, Hitler doğdu 1889. Fark 112 yıl! Hitler eğer ırkçı bir politika izlemeseydi Almanya'da bunlar olacak mıydı? Başka bir askeri deha ırkçı bir politika izlemeden barış sağlayamaz mıydı? |
be the change you wish to see in the world...
Mahatma Gandhi |
 |
|
|
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 31/01/2007 : 21:05:31
|
Ehe ehe :)
Şu mesajındaki bilgilerin hepsi yanlış ne yazık ki.
Nazi dönemi Almanyasını inceledin mi? Halkın elinden belki özgürlük alınmıştır ama halk mutludur. Çünkü Hitler herkese iş sağlamıştır (asker), çünkü Hitler Versay'ı yırtmıştır, çünkü Hitler Almanlar'ı küçük düşüren Fransa'ya saldıracağının sözünü vermiştir. Almanya'da sadece Yahudi vatandaşlar sürülmüştür ki bu da iç savaşa neden olmamıştır. Alman halkı, Hitler'i kendi elleriyle başa getirmiş ve sonuna kadar desteklemiştir (çünkü tek kurtuluş olarak Hitler gözüküyordu).
Gelelim Doğu-Batı Bloğuna ve Berlin Duvarına:
Hitler'in yıkan darbe S.S.C.B'den gelmiştir. Hitler doyumsuzluğundan ötürü Sovyetlere saldırıp yenilgi alınca, Sovyetler de buradan kaptırıp, Berlin'e kadar inmişlerdir. Doğu'dan Sovyetler, Batı'dan başta A.B.D olmak üzere müttefikler Almanya'yı (Berlin'i) altüst etmişlerdir.
İşte asıl ideoloji savaşları buradan itibaren başlar. Stalin, "Almanları ben yendim" der. Berlin'i ister. Müttefikler buna göz yummaz. Berlin kimin olacak kargaşısı başlar. Derken Sovyetler Doğu tarafında konuşlanır, Nato'nun kurucuları olacak üyeleri de Batı'da bulunur. İşte bloklaşma böyle başlar. Sovyetler bu tarihten sonra komünizm ile inanılmaz atağa geçerler. Buna karşılık A.B.D çeşitli doktrinler ve yardımlar ile Sovyetlere karşı Milletler Cemiyetinin (şimdinin Birleşmiş Milletleri) ve Nato'nun kurulmasını sağlamıştır. Sovyetler de Varşova Paktı ile bu duruma karşılık verir, temeldeki amaç komünizmi benimseyen her devletin gözü Moskova'da olmalıdır.
Bu ideolojik savaşların sonucunda, Berlin de resmen ikiye ayrılır. Doğu taraf Rusya'nın elinde olduğundan açtır, açıktadır, sefalet hakimdir, yardım gitmiyordur. Bu yüzden Batı'ya kaçmalar görülür ve duvar yapılır. Bir ara Berlin tek başına Cumhuriyet bile oluyor ama girmeyelim hiç oralara :)
Alman ekonomisi kendini günümüzde bile tam anlamıyla toparlayabilmiş değildir.
Ve son nokta: Tam tersine Avrupa Birliği'nin parası olan Euro, gücünü Mark'tan alır... ;) |
 |
|
|
Dodo
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1468 |
İletim - 31/01/2007 : 21:25:00
|
alıntı: Nazi dönemi Almanyasını inceledin mi? Halkın elinden belki özgürlük alınmıştır ama halk mutludur. Çünkü Hitler herkese iş sağlamıştır (asker), çünkü Hitler Versay'ı yırtmıştır, çünkü Hitler Almanlar'ı küçük düşüren Fransa'ya saldıracağının sözünü vermiştir. Almanya'da sadece Yahudi vatandaşlar sürülmüştür ki bu da iç savaşa neden olmamıştır. Alman halkı, Hitler'i kendi elleriyle başa getirmiş ve sonuna kadar desteklemiştir (çünkü tek kurtuluş olarak Hitler gözüküyordu).
Ne yazık ki Hitler, Nazi vs. hakkında az çok bilgim olsa da bunlar oldukça kaba taslak bilgilerdir. Geri kalan düşüncelerim ve bazı önyargılarım ise görüştüğüm Alman veya Almanya'da yaşayan Türk tanıdıkların anlattıkları üzere oluşmuştur. Ama hiçbiri senin kadar iyi niyetli yaklaşmıyor olaya? Hitler'e bile öyle melek gibi karşılık verilmez ki. Tamam, Almanya'ya neler kattığını, götürdüğünü biliyoruz. :)
alıntı: Alman ekonomisi kendini günümüzde bile tam anlamıyla toparlayabilmiş değildir.
Ve son nokta: Tam tersine Avrupa Birliği'nin parası olan Euro, gücünü Mark'tan alır... ;)
Duvarın yıkılmasının ardından elinde olan parayla akşam yemeği yiyebilecek Batı, aynı parayla ekmek bulamaz oldu. Şimdi de orta karar, o parayla kahvaltılarını anca ediyorlar diyelim. :) Euro'nun gücünü Mark'tan alıyor oluşu Alman ekonomisinin iyiye gittiğine işaret olmasına rağmen asla tamamen toparlanmış anlamına gelmez.
alıntı: Gelelim Doğu-Batı Bloğuna ve Berlin Duvarına:
Taraflar arasında kesinlikle bir anlaşmazlık vardır. Batı, Doğu'ya sefil gözüyle bakmaktaydı. Şimdi de "Duvar yıkıldı, sefiller geldi, karıştı bize, ekonomi duman oldu." görüşü hakimdir. Doğu ise Batı'ya zengin 'pisliği' (Daha uygun sıfatı buyrun siz koyun. (: ) gözüyle bakmaktaydı, şimdi ise "Noldu gülüm? Muhahaha!" görüşü hakim. :) |
Mahatma Gandhi |
 |
|
|
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 31/01/2007 : 21:32:07
|
Ben sana yorum veya fikir sunmuyorum. Somut bilgi aktarıyorum. Benim şahsıma münhasır bilgilerim de değil, üniversitedeki hocalarımızın, ders kitaplarımızın bilgileri.
Her somut bilgiye bir kulbum var diyorsan, ben daha yorulmayayım. :) |
 |
|
|
Dodo
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1468 |
İletim - 31/01/2007 : 21:35:04
|
| Ahaha, ne yazık ki bendeniz henüz üniversite hocalarımdan ders alabilecek yaşta değilim, kendi bulmuş olduğum birkaç kaynak işte. Af gör hocam. :) |
Mahatma Gandhi |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|