AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Genel Konular
 Serbest Bölüm
 Zihin Çökerten 2 (İki) Soru
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 9

|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269

İletim - 31/01/2007 :  02:56:24  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Atatürk'ün ortaya çıktığı ortam çok mu farklıydı?

Birinci Dünya Savaşı sonucu: Almanya ile birlikte Osmanlı Devleti de savaşı kaybeder. Savaşta, Mustafa Kemal Paşa da cephededir. Sevr Antlaşması ile Osmanlı bitirilmeye çalışılır. Sevr Antlaşması, Osmanlı için yara değil, kalbine saplanmış katana gibidir. Bu durumun Osmanlı'da ne gibi sonuçlara yol açtığını söylemeye gerek yok. Halkın durumu içler acısıdır: Fakirlik, açlık, işsizlik diz boyudur. İtilaf Devletleri, Osmanlı topraklarını işgal etmektedir...

İşte Atatürk böyle bir ortamdan çıkagelmişti. Ancak Hitler gibi psikopat da değildi. Gerekmediği sürece savaşı cinayet olarak görmesi; "Yurtta sulh, cihanda sulh" sözünü söylemesi ve bunu prensip haline getirmesi, böyle ortamların illa "Hitler"ler yaratmayacağının en büyük ispatıdır.

Dünya savaşı başlatmak hoş bir şey mi ayrıca?

Alper & Soner ERGÜL
Editör
asergul@oyunsitesi.com
Sayfanın En Üstüne Git

CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191

İletim - 31/01/2007 :  03:13:22  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
"Atatürk'ün ortaya çıktığı ortam çok mu farklıydı?" diyerek beni şah-mat etmeye çalışıyorsun da ben Hitler'in diktatör olduğunu bizzat söyledim zaten, aksini de kimse iddia edemez.

Ayrıca ben adamın faşist olmadığını söylemiyorum ki? Faşist olmak ne demektir? Irkçılıktır. Kendi ırkını yüceltmektir, üstüne tanımamaktır, diğer ırkları küçümsemektir. Nasyonal Sosyalizm yani diğer adıyla Nazizm tam olarak buna dayanır. Hitler tüm gücü elinde bulundurur. Bunu da limitine kadar kullanır.

Atatürk, saltanatla karşı karşıyadır, gücünü tırnaklarıyla kazıya kazıya kazanmıştır, ama demokratiktir, meclise önem verir, halkına değer verir.

Devam edelim, Mustafa Kemal, ülkesini vatanını kurtarmak için yola çıkmıştır, amacı başka birşey değildir.

Ancak 1939'a kadar olan ki sürece bakarsanız, Avrupa'da inanılmaz bir gerginlik, sinir birikimi göreceksinizdir. Hitler savaşı tek başına çıkarmamıştır ortam buna zaten hazırdır. Silahlanma yarışları, bloklar, siyasi gerginlik, vs.vs... Ve Avrupa'dan bahsediyoruz, bir taş devrildi mi domino gibi gideceği bir ortamdan. İşe İngiltere-Ortadoğu ve Uzakdoğu da eklenince, o taş üflense düşecek hale gelmiştir. Ortam zaten dünya savaşına doğru gerilmiştir, Hitler de tetikleyerek bunu kullanmıştır.

Şunu da eklemek istedim: Atatürk örneğinde haklısın. Ancak coğrafya farklı. Biz stratejik konum açısından Almanya'dan daha şanslıyız. Almanya kalkıp "Versayı geçersiz sayıyoruz" dese, çevresindeki tüm Avrupa devletleri zaten hurra hücum saldıraya geçebilecek bir ortam. Çok dipdibe, gırtlak gırtlağa. Buna da dikkat çekeyim dedim. Fazla alternatif yok, düşmanı vatandan atmak için. Tutup dünyaya saldırsın demiyorum da :), otomatik oluyor zaten işte.
Sayfanın En Üstüne Git

|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269

İletim - 31/01/2007 :  03:58:12  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Bilgi açısından iyi bir yazı; ancak Hitler'in faşist olması için ortamın elverişli olduğu fikrini desteklemiyor :) Hitler'in diktatör olduğunu başta söyledin; ancak bunu şartlara bağladın. Ben de aynı şartların Atatürk için de geçerli olduğunu; ama kendisinin diktatör olmadığını söylüyorum. Aynı dönemlerde Mussolini de bir diktatör olarak ortaya çıktı. Dediğin gibi coğrafyanın da önemi olabilir. Bunun dışında, yetiştikleri kültür, aile ortamı vs. de etken olabilir bu konuda. Kavgam'ın ilk bölümlerini okumuştum; ama aile ortamını tam hatırlamıyorum şu an. Ancak iyi bir ortam olmadığı kaldı aklımda (Babasının ressam olmasını engellemesi, Hitler'in psikopatlığında ne derece ektendir, bilemeyeceğim; ama baskıcı bir aile ortamı anlamına gelebilir bu davranış.) Mussolini'nin yetiştiği ortamını da incelemek lazım bu doğrultuda.

Hitler'in bu duruma gelmesinde, bulunduğu ortamdan çok, yetiştiği ortamın daha etken olduğunu düşünüyorum kısacası. Tabii bu konunun uzmanı değilim. Bilgilerim de sınırlı olduğu için yanlışlarım olabilir elbet.

Alper & Soner ERGÜL
Editör
asergul@oyunsitesi.com
Sayfanın En Üstüne Git

Geforce
Üye

Turkey
İleti 580

İletim - 31/01/2007 :  08:27:53  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
inter_23 tarafından yazılan:

Bende Beethoven'i öldürdüm, hitleri seçtim. =) Bu konuda ise Hitler ilginç takıntıları olsa da saygı duyulacak bir insan. Askeri zekası, normal zekası yeter de artar bile. En azından dünya da bütün arabalarda kullanılan "antifiriz"'in temellerini atmış hatta buldurmuştur, Dünya'ya yenilik =).

Aynen katiliyorum...

...Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, "Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır" demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır...

Mustafa Kemal ATATÜRK

Orada yakında bir Deniz var!

Sarı saçlım, mavi gözlüm nerde nerde nerde nerdesin?

"Bu memlekette Mustafa Kemal'e gerçekten sahip çıkanlar varsa, onlarda bizleriz."

(:
Sayfanın En Üstüne Git

Dodo
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1468

İletim - 31/01/2007 :  11:41:29  Bilgileri Göster  Dodo'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
Öff Dodo, harbi biraz araştır ne dersin?

Suçu Hitler'e atmadan önce, ortamı hazırlayanlara bakmaya ne dersin?

Konu hakkında bilgim olmadığını da nerden çıkarıyorsun? Benim de II. Dünya Savaşı ve Hitler hakkında okuduğum birkaç kitap, birkaç biyografi var elbet. Ben sadece okuduklarımdan çıkardığım sonuçları oraya yansıtıyorum. Öyle ki hiç birimizin çıkarmış olduğu bu sonuçlar diğerimizle benzerlik göstermek zorunda değil ve farklı olan düşünceye sahip kişileri fikirlerinden caydırmak zorunda değiliz. Son kullandığım cümleyi birkez daha okuyunca fazla sivri gelebileceğini düşündüm, yanlış anlaşılmasın, herkesin şahsi görüşüne de kulak tıkayamam. Elbet ki hiçbirimizin düşünce kapsamı ve bilgi birikimi sınırsız değildir. Herşeye rağmen konuşma içersinde adı geçmiş herkesin kabul ettiği ortak bir görüş var ki "Adolf Hitler psikopat (Yahudi kaynaklı) bir diktatördür."
Hitler'in Yahudilere olan manyaklığının altında yatan sebeplere gelince, onları bir sıralamakta fayda var (Alıntıdır).

- Alman Tarihi derslerinde Akademideki profesörlerin Yahudi olduğu, ve Yahudilere karşı ilk kinin burada oluştuğu anlatılır.

- Bir başka teze göre ise Hitler'in annesinin ölüm anında gelen doktor bir Yahudiydi. Adolf Hitler annesinin ölümünü kabullenemeyip, bu Yahudi doktoru sorumlu tuttu. *

- Ve bir çok bilim adamlara göre Hitler'in babaannesi Yahudi'dir. Bu yüzden bütün doğduğu yerleri yakmıştır.

-

* Uçuk doktorlara, profesörlere vs. ayrıca duyduğu bir ilgisi var, mistik konulara olan ilgisiyle de o birleşince ortaya mistik olayları ve nesneleri ortaya çıkarmak amaçlı büyük çaplı, bol maliyetli, emekli ve sonucunun şu anda kimse tarafından bilinmediği bilimsel araştırmalar bütünü ortaya çıkmıştır.

be the
change
you wish
to see in the
world...

Mahatma Gandhi
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 9 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş: