|
| Yazar |
Konu  |
|
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 30/01/2007 : 23:17:15
|
Ama tanklar yarı yolda kalmasın diye tabii, düşündürücü :))
Hitler'in yaptıklarını yapabiliyor olması tebrik edilesi ancak bunları yapması şu an dünyadaki pek çok temel sorunun ana nedeni. Hitler olmasaydı ne olurdu hiç birimiz bilemeyiz, ama dünyanın dönüşünü değiştirmiştir orası kesin. |
 |
|
|
Dodo
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1468 |
İletim - 30/01/2007 : 23:35:01
|
| Hitler'e saygı duymak şeytana bir zamanlar melek olduğu için saygı duymaktan farksız. Verdiğiniz istisnayi örnekler ise "şeytan da zeki ve kurnaz, saygı duyalım" demekten farksız. :) |
be the change you wish to see in the world...
Mahatma Gandhi |
 |
|
|
kabil
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1021 |
İletim - 31/01/2007 : 00:09:48
|
| hitlere saygı duyuyorum.çünkü onun zekasına askeri zekasına hayranım.biraz hitler hakkında kitap okursanız anlarsınız.ayrıca unutmayalımki hitlerde yarı yahudi sayılır.ayrıca hitler en azından yahudileri sevmediği için onların bu dünyada yaşamayı hak etmediklerini söyleerek öldürdü.ya bush yada diğer amerika başkanları?onlar petrolü terörü bahane ederk öldüryor.bu adamsa direk düşüncelerini söyleyerek.ben hitlere saygı duyuyorum.ama yaptıkları doğru diyemem veya desteklemem. |
Gelgit gibidir bir erkeğin ilişkileri... selde sürüklenir, kaderine doğru...
İhmal edilmiştir hayatlarının seferi, mahkumdur karaya oturmaya, sefalete. Öylesine büyük bir okyanusta yüzüyoruz işte... Ve arkamıza almalıyız akıntıyı, hâlâ bizden yanayken... Yoksa kaybederiz şansımızı, her şeyden önemlisi.
william shakespeare |
 |
|
|
Dodo
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1468 |
İletim - 31/01/2007 : 00:21:27
|
Öldürmek için sudan bir bahanesi varsa o kişi saygı duyulacak nitelikleri kazanmış mı oluyor?
"Savaş zorunlu olmadığı müddetçe bir cinayettir." Duya duya gidip bir katile mi saygı duyuyorsun? Saygı duyacak başka bir kişi mi bulamadık insanlık tarihinde? Askeri dehaymış... Barış sağlayamayan bir "askeri dehanın" ne önemi var ki? Ha Hitler ne mi öğretti bize? Sabunun ham maddesi insan olabilirmiş. |
be the change you wish to see in the world...
Mahatma Gandhi |
 |
|
|
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 31/01/2007 : 01:00:37
|
Öff Dodo, harbi biraz araştır ne dersin?
Suçu Hitler'e atmadan önce, ortamı hazırlayanlara bakmaya ne dersin?
1. Dünya Savaşı, sonuç: Almanya kaybeder. Versay antlaşmasıyla Almanya bitirilmeye çalışılmıştır. Bunun nedeni Fransadır. Versay antlaşması Almanya için inanılmaz bir yaradır. II. Wilhem bitmiştir artık, ayrıca savaşta Hitler asker olarak cephede savaşmıştır. Bu durum Almanya'da iç karışıklığı da elbette tetiklemiştir. Enflasyon tavan yapmıştır, işsizlik diz boyudur, açlık kol gezmektedir, evsizler sokaklarda yatmaktadır. Ayrıca Fransa sürekli olarak Alsas Loren'deki madenlere girerek Almanya'yı daha da gerilime götürüyordur, ve Fransızların dönemdeki lafı "En iyi Alman, ölü Alman'dır" şeklinde olmuştur.
İşte Hitler böyle bir ortamdan çıkagelmiştir, halk zaten bir "lider" aramaktadır. Almanya başka türlü nasıl şaha kalkabilirdi ki? Adam Avrupa'ya kafa tutuyorsa, kini bu nedenlerdendir. İngiltere de şimdinin A.B.D'si olduğu için o zaman, tüm kontrolü sağlayan bu süper güce artık bir dur demenin zamanı geldiğini düşünür Hitler.
Adam ayrıca sinsi işler çevirerek birşeyler yapmamış en azından, dünyaya kafa tutup, dünya savaşı başlatmış.
Ben size, ne Hitler'i sevin diyorum, ne Hitler'e saygı duyun diyorum. Bunları yaptırmayı da sağlamıyorum zira askeri liderlik ve zekâsından ötürü saygı duysam da sevmiyorum. Ama "Er Ryan" izleyip, yorum yapmayın, bunu istiyorum. |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|