ben intelde yaşamıştım onu işlemcimin fsbsini 130mhz ye çıkartıp celeron 2.6 işlemcimde 4.1ghze ulaşmıştım ama yanma koruması olduğu için kartımın (MSI I865PE Neo-2) kendini resetledi ve fsbyi 100 e düşürdü. ama 3.2 ghz de rahat rahat kullanıyorum. overclock tehlikeli dogru sogutmayı sağlayamazsanız donanımlarınız gider. bence ram kullanırken bile soğutucu kullanmak birebirdir. hatta dual ddr desteği olna kartınız var bide paranız çoksa gidin corsairin dual ddr için üretilen ramleri var iki tane berbaber satılıyor onları deneyin.
ben senin yerinde olsam intelden vazgeçmem anakart olarak gigabyte ın 865pe yongasetini öneririm!!180 dolara ekran kartı diyon bence radeon al yada ti4600 al sen bilirsin?
sen hayallerimi süsleyen melektin ama şimdi beni bırakıp giden ineksin :-)) MR.VERCETTİİİİ
Bildiğim, P4 işlemciyi yakana madalya verdikleri. AMD'de sıcaklıkla orantılı olarak bir hız sınırlaması yok sanırsam, yani fiziki bir sorun olursa (fanın iyi takılmaması, çıkması...) AMD'yi yakmak olası ama intelde sınırlama sayesinde bu engellenebiliyor, diye bildiğim....
dün yazmayı unutmuşum anakarta asusp4p800 ün s modelini yani asusp4p800s modelini öneririm.belki donanım la ilgilenmeye yeni başlayan arkadaslara s olsa nolur ki diyebilir ama donanımda bazen 1 harf 100 dolara mal olabilir.yada bir harf yüzünden sisteminizden tam verim alamayabilirsiniz!!
sen hayallerimi süsleyen melektin ama şimdi beni bırakıp giden ineksin :-)) MR.VERCETTİİİİ