|
| Yazar |
Konu  |
|
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 26/03/2007 : 23:59:17
|
Eheh kolay gelsin hepimize.
hugo_boss sen tecrübelisin anlaşılan, bundan yararlanmak lazım :) |
 |
|
|
comandante
Seçkin Üye

Turkey
İleti 314 |
İletim - 27/03/2007 : 21:28:16
|
walla bir sınava girmeden herhangi bi halt olamıyoruz zaten.galiba sınava girebilmek için okuyoruz galiba
|
what is done is done...The king is king |
 |
|
|
HighVoltage
Yönetici

Turkey
İleti 1108 |
İletim - 27/03/2007 : 22:45:46
|
Sınava girsek de bir halt olmuyor ya neyse.Geçen gün bizim okuldan mezun bir arkadaş geldi.2003 mezunu imiş.Şu anda İdari Yargı Hakim adayı, Ankara'da staj yapıyormuş.Tabi biz de böyle bir fırsat yakalamışken hemen atladık.Sınavlara nasıl hazırlandın, mülakatta neye dikkat ediyorlar gibi sorularla saldırdık :) Öncelikle belirtmek gerekir ki bu arkadaşın girdiği dönemde binlerce kişi arasından sadece 400 kişi sınavı kazanmış ve 100 kişi alınmış.Bu arkadaş 82. olmuş.
Kendisi her gün 12 saat, son iki ay 16 saat olmak üzere yaklaşık 10 ay çalışmış sınava.Bunun sebebini de 4 yıllık okul dönemi boyunca bu sınavlara hazırlanmaması ve yeterli bilince sahip olmaması ile açıklıyor.Son iki sene bu sınavlara hazırlık yapanların çok rahat 3-5 ay içinde bu işi çözeceğini de bize tavsiye olarak verdi ama artık çok geç :S
Bunun dışında mezun olunan üniversitenin sınav ve mülakatlarda hiçbir etkisi olmadığını da söyledi.Özellikle mülakatlarda kişinin duruşu, konuşması, hareketleri, kendine güveni ve anlama/kavrama yeteneği ölçülmekle birlikte bir miktar bağlantının da katkısı olduğunu dile getirildi.Mülakatta sorulan sorular bilgi içerikli olsa da genelde kolay oluyormuş.Mesela kendisine yöneltilen sorulardan biri şöyle: #### yılı tek hakimle çözümü esas olan davalarda parasal sınır nedir? Cevap: 2006 yılı için 5.910 YTL olmakla birlikte 2007 yılı için 6.468 YTL dir.Hatta aldığım istihbarata göre Kaymakamlık mülakatında çeşme açılışı yaptırdıkları bilgisini de edinmiştim :)
Dolayısıyla bu mesleğe giriş epey zorlu ve hatta mesleğe başladıktan sonra da hayli zorlu.Arkadaşın kullandığı ifadeyi aynen aktarıyorum; "inanır mısınız Ankara'da çalıştığımız daireye gelseniz dosyaların arasında bizi göremezsiniz" Bu ifadeden de anlaşıldığı üzere son derece yıpratıcı bir meslek ve haklı olarak böyle, çünkü işyükü çok fazla.Bu işyükünü kaldıracak sayıda İdare Mahkemesi olmaması da bu durumun temel sebebidir.Diğer yandan hakim, savcı açığı olması iş olanağını arttırıyor.
Bu bilgileri sizlerle paylaşayım dedim.Bilmiyorum kimler ilgilenir ama umarım birilerine faydası olur.Şahsen benim bunları duyunca gözüm biraz korktu.Biraz da gaza gelmedim değil hani :) |
"Türk Birligi'nin bir gün hakikat olacagına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği'ne inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını Türk Birliği ile açacak. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'lügün varlığı bu köhne áleme yeni ufuklar açacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek. Hayatta yegane varlığım ve servetim Türk olarak doğmamdı."
M.Kemal ATATÜRK |
 |
|
|
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 27/03/2007 : 22:52:07
|
| İyi oldu anlattığın... |
 |
|
|
CrAzY_IVAN
Editör

İleti 6191 |
İletim - 28/03/2007 : 14:47:28
|
| Düşündüm de, okulu uzatmak istemiyorum hemen bitsin istiyorum. Şimdi hem KPSS'ye çalışıp hem dersleri firesiz vermek çok zor gibi. Acaba üniversite bittikten sonra 1-2 sene çalışılsa başarılır mı? Daha yaş olarak yolumuz uzun ne de olsa. Master yapmayı da düşünüyorum, bu arada işe de girilir tabii. Böyle bir planım var bakalım nasıl olacak... |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|