Omerta bencede en iyi online hatta tek online oyunlardan biri tem kendi tarzında gerçeklere yakınlığı ile dikkat çekmekte. Oyunun oynanması tipik İtalyan mafyasıyla doğrudan alakalı, ilk başladığınızda hiç bir şeysiniz sadece ana okulu denilen yeri basıp 1$ talim ederken bu arada seviyeniz artmakta seviyeniz arttıkça gelirinizde doğru orantılı artmakta.Oyun 5 büyük şehirde geçiyor bu şehirlerde Aileler mevcut. bir aileye girebilmek için neredeyse en az shoplifter seviyesinde olmanız gerekmekte. Oyunda en dikkat edilen husus cebinizde fazla para taşımamanız, bu oyunda öldürülme riskinizi düşürecektir tabii ilk başlayanlar için daha sonraları aileye giriğiniz ve seviyeniz arttığında bu sorun bir nebzede olsa ortadan kalkar fakat bu seferde aile savaşlarına tanık olursunuz ve bu arada aileniz güçlü değilse işte o zaman başınız belaya girebilir ve öldürülebilirsiniz. Gireceğiniz ailenin büyüklüğü size avantaj sağlayacaktır. Bu arada oyuna yeni başlayacak olan arkadaşlara tavsiyem oyuna ilk başladıkları andan itibaren (sıkılmamak şart yalnız) ilk silahlarını alır almaz şişeye ateş edip hapishaneden adam kurtarsınlar. öldürme ve kaçma yeteneği bunlara bağlı. Şimdilik aklıma gelenler bunlar eğer takıldığınız bir konu olursa cevap verebildğim sürece yardımcı olmaya çalışacağım.
Oyuna bağlangıçtan en son seviye aşağıdaki gibi sırayladır.
Ben omertaya kayıt oldum yeni yeni birşeyler öğreniyoruz işte
Yuh bukadar olur ancak bune rahatlılık eskiden bir yazı yazmıştım biri yorum yapmış ismini vermeyim şimdi adam iyice benle dalga geçmiş yetter bukadar.