Oyunu gayet güzel yapıyorum, TürkOtomobil isimli bir oyun. Siz bir otomobil oluyorsunuz hâliyle :) İlk bölümler basit yıldıza ulaşıp kazanıyorsunuz Bölümler zorlaştıkça, kazanmakta zorlaşıyor tabi ki. 5. leveldan sonra yaratıklar çıkıyor, bu yaratıkların silahı var(Aliens'a döndü bea); işte bu silahla bizim kahramana ateş edecekler.Mermi deyerse arabaya araba patlayacak(patlama efektini ben hallederim)
İşte bu ateş olayını nsl yapabilirim ? Bir de yön tuşlarını ayarlamayı biliyorum fakat arabayı durdurmayı bir türlü beceremedim.Space'e basınca arabanın durmasını nsl sağlarım ?
6.1 ile yapcaksan; 1-Zaten kontrolleri biliyorsun. 2-Yıldız alma işi için araba "collison" yıldız dersen olur. Sonra "destroy the instance" yi ve ordan yıldız objesini seçersin. Demek ki araba yıldıza değince yıldız yokolacak. Yıldızın puan eklemesi için skor bölümünden "set the score" ile bir ayarlama yap (kaç puan istersen). 3-"Space"e basınca durma işi çok kolay. "Keyboard"dan "space" yi seç ve birinci menüdeki sekiz kırmızı ok var ya, onu koy space kısmına. Sonra da sekiz oku değil de ortadaki kareyi seç ve okey de. 4-Bir cismin ateş etmesini istiyosan önce ateş eden -mesela silah- ve kurşun objeleri lazım. Silah objesine "Crate" bölümünden "crate an instance of an object" i seç ve kurşun objesini işaretle. Demekki silah yaratılır yaratılmaz kurşun da yaratılcak (pozisyonunu eklemeyi unutma, değişkenler işine yarayacaktır). Kurşunun hareket etmesi için de kurşun objesine "Crate" bölümünden sekiz mavi oık var ya işte onu ekleyeceksin. Oradan istediğin açıyı ve hızı belirtip kapatacaksın. 5-Kurşun değince arabanın patlaması için 2. adımdaki gibi collison -çakışma- ve destroy diyeceksin. Mesaj çıkmasını istiyorsan (Öldün !!! gibi) Main 2 'den mesaj balonu olanı kullanacaksın.
Sonuçta hareket edip space'ye basınca duran, yıldız topladıkça puan kazanan, silahlardan kaçan ama silaha veya kurşuna denk gelince ölen bir arabamız olacak !!!