|
Yazar |
Konu  |
BOccOB
Üye

Turkey
İleti 25 |
İletim - 08/11/2003 : 17:49:16
|
alıntı: whiteraistlin tarafından yazılan:
Arkadaşlar zarlar, FRP oyunun tadı tuzudur. Atabileceğin en yüksek zarı attığında yaşadığın sevinç, kritik bir anda atılan 1 ile yaşanan hüzünlü gülümseme ile dengelenir. Bırakın olduğu gibi gitsin.
Ama "Bana ne kardeşim. Yüksek HP istiyorum, O KADAR!" diyor, tavrını koyuyursan, sana karakterlerinin Constitution'larını yüksek (En az 14) tutmanı öneririm. Böylece level başı en az 3 hp alırsın. Bir de Toughness Feat'ini alırsan, ki bu Feat HP'ne +3 ekliyor, "Canlı Duvar" terimini gerçekleştirebilirsin. Yine de 20'şer 20'şer damage veren Ogre'ciklere dikkat et.
Tabi ki zarlar önemli. FRP dediğin konuşmalı barbut değil mi zaten?
|
The Uncaring God of Magic... |
 |
|
Namessar
Üye

Turkey
İleti 6 |
İletim - 30/11/2003 : 22:29:04
|
oyun players handbook u birebir yasatmasi bakimindan cok guzel. hernekadar ben combat sistemini bir parca modifiye edip 2nd edition sistemine dondurmekten hoslanan bir dm sem bile yine de oyunun sistemi, direk yapilabildigi kadar phb yi takip edisi cok hosuma gitti. ama tek sorun var, oyunda hic ruh yok. oraya git temizle, oraya git sunu yap. asla bir planescape torment, bir fallout oynarken ki guzelligi tadamiyorsunuz. |
 |
|
shadowwalker
Seçkin Üye

Turkey
İleti 637 |
İletim - 19/12/2003 : 16:10:15
|
sanırım yapımcılar oyunları yaparken grafikti, sesti vesaireydi gibi özellikleri ön planda tutmaya devam ettikleri sürece "falanca oyunda konu süperdi,sanki oynamadım yaşadım" gibi konuşmalarımız tarihe karışacak. gerçi burada şöyle bir ufak problem var: geçmişi bilmek. önceki oyunları bildiğimiz için ister istemez yeni çıkan herşeyi onlarla karşılaştırıyoruz. biraz yaş ilerledi galiba ;) bende crpg'nin (sadece bu oyunda değil; ileride yapılacak oyunlardada) biraz ruh kaybına uğradığını/uğrayacağını düşünüyorum. artık biraz kendimi zorlamadığım zaman havaya giremiyorum. gerçi toee'de benim ana karakter bir hatun kişiydi. onu bir çiftçiye yamayacam derken baktım oyun bitmiş :)) |
The closer you get to the meaning,the sooner you know that you're dreaming... |
 |
|
Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848 |
İletim - 19/12/2003 : 23:33:47
|
Yenilerde görsellikten başka birşey kalmadığını düşünenlerdenim. Eski kafalı olayına ise karşıyım. Eski oyuncu demek bana göre oyunun kıymetini bilen kişi demektir. EyeoftheBeholder oynamış adam bu işe alfabesinden başlamıştır ve onu salak saçma şeylerle kandıramasınız... Frp konusunda uzun yılların verdiği tecrübe ile yükselişin bittiğine ve türün düşüşe geçtiğine inanıyorum. Artık çok çok iyi şeyler beklemek hayalden başka birşey değil. En büyük hatalardan biriside türlerin birbiri üzerine giydirilmesi. İki farklı türden yeni birşeyler çıkarma çabaları çoğu zaman yanlış sonuçlar veriyor. Şu anda yaşadığımız ortamsa bunun en üst noktalara ulaştığı bir noktadır. Belki gerçeklerin farkına varılırda eskisi gibi kaliteli yapıtlar görebiliriz. |
 |
|
MyzTiKaL
Üye

Turkey
İleti 9 |
İletim - 08/01/2004 : 20:03:38
|
sLmz Eğer oyun başında hp si yüksek karakterlerle başlamak istersen create char yapman lazım ve constution - strength özelliklerini en az 16 olacak şekilde ayarlaman lazım zar atarken tüm rakamların çift haneli olmasına da dikkat et Ben böle yapıorum ve tüm char ları barbar seçip oldukça hp isteyen ilk bi kaç bölümde rahat ediyorum lvl 2 hatta 3 e kadar barbar veya fighter olarak devam edip hp leri yükseltirken 4 . lvl den sonra keyfime göre wiz ,druid ,clreic vs olarak devam ediorum bölece hem ilk başlarda zorlanmıyosun hpin yüksek oluo vede karakterler 3lvl barbar oldukları için yakın dövüşte falan daha usta oluyolar bide böle deneyin bence |
Law |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|