AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Oyunlar Genel
 Oyun Yapımı
 game maker'da odalar
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 21

Dreamwalker
Seçkin Üye

USA
İleti 257

İletim - 31/05/2006 :  08:51:33  Bilgileri Göster  Dreamwalker için bir ICQ İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
Tutoryalde kullandigim hazir ornege basit bir degisiklik yaptigimdam umdugumdan cok daha kisa surdu.

http://home.earthlink.net/~john.depe/zipzip4.gm6

Bu ornekte tas seni ne olursa olsun ayni hizda ve istikrarda izleyecek. obj_tas in ozelliklerini ac.. orada "Step" bolumundeki tek komuta bak, butun olay orada. Her islem yapildiginda ( yani saniyede onlarca defa ) gamemaker obj_uzayli'nin X ve Y koordinatlarina bakiyor. Bunu obj_tas ile karsilastiriyor ve o yone dogru hareket ettiririyor verdigin hizda.

obj_uzayli.x demek obj_uzayli'nin X koordinati.
obj_uzayli.y demek obj_uzayli'nin Y koordinati.

speed kisminda ise 3 dedigimizden dolayi, hep ayni hizda obj_uzayliya dogru ilerliyor.

http://home.earthlink.net/~john.depe/zipzip5.gm6

Bunu incele aradaki farka bak. Bu ornekte obj_uzayli ile obj_balon carpistiginda (yani uzayli balonu yediginde...) obj_tasin hizi artiyor. incele anlamaya calis. Bu kisimlarda kullanilan ingilizce kelimeleri sozlukten bak, olayi daha rahat kavrarsin. Kolay gelsin.
Sayfanın En Üstüne Git

zıpzıp
Üye

Turkey
İleti 76

İletim - 31/05/2006 :  11:35:02  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
http://www.hemenpaylas.com/download/846605/TOP_SEKTIR.exe.html
top sektirme oyununu iyileştirdim ve anamenü ekledim. anamenüde üstteki çocuğu yön tuşları ile yönlendirip yazılara getirince çıkma, bilgilendirme, oynama gibi seçenekleri yapabiliyorsunuz. 1 top artık 3 top oldu sarı, kırmızı, mavi. Sarı sekiyor, kırmızı düşman top, maviyi de siz keşfedin.
sarı top kutuyla collison olunca -çarpışınca- random -rastgele- bir yere gidiyor. kırmızı top çocukla collison yapınca -çarpışınca- mesaj çıkıyor ve random -rastgele- biryere gidiyor. Topun çocuğa takılma oranını da azalttım.
İyi oyunlar!
Sayfanın En Üstüne Git

Dreamwalker
Seçkin Üye

USA
İleti 257

İletim - 01/06/2006 :  22:19:26  Bilgileri Göster  Dreamwalker için bir ICQ İletisi Gönder  Alıntı yaparak Yanıtla
1- karakter cok asagi gidince takiliyor, ve saga yada sola goturemiyorsun. Tek yol yukari gitmek (cok yukari gidincede aynisi gecerli, asagi gitmezsen duvarda takili kaliyorsun)
2- Eger duvarda takili iken kirmizi top sana carparsa, yeniden basladiginda takili kaliyorsun orada... tek cikar yol CTRAL+ALT+DEL
3- Oyunda ESC tusunu iptal etme (heleki tam surum oyunsa) , geleneksel iptal/cikis tusudur esc. (sadece gamemaker icin degil hemen her oyun icin)
4- kirimizi top oyuncuya carptiginda aninda ayni yerde tekrar cikabiliyor. O koda ilave yapman gerek ki oyuncudan en az 100 pixel uzakta baslasin kirmizi top. (sari top icinde aynisi gecerli, kutudan uzakligi , ancak gormedim sari topun hemen kutunun dibinde basladigini sadece tahmin ediyorum)
5- Sag ve yukari ok tuslarina ayni anda basinca oyuncu hem saga hem yukari ilerlemiyor. Sadece 4 yone gidebiliyorsun. Bilerek mi yaptin bunu bilmiyorum ama bence oyunda eksiklik gibi gozukuyor.

Bu arada .exe ile birlikte .gm dosyasinida atar misin bir dahakine? Boylece hem hatalarini daha kolay gorebiliriz hemde 25-50 Kb. dosya yerine gidip 1 Mb. indirmeyiz :)
Sayfanın En Üstüne Git

Handsome_BoY
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 01/06/2006 :  23:01:14  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
ya bide dreamwalker diyelim bi menü yaptım menüde boy yazıo mouse ile üzerine geldiğimde boy un büyümesini istiom o nasıl olcak..??
Sayfanın En Üstüne Git

SafaX
Üye

Turkey
İleti 136

İletim - 01/06/2006 :  23:23:15  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
objeyi nasıl döndürebilirim? yani sola bastığımda sola gitmesi yerine sola dönmesini nasıl sağlayabilirim? sEcReTs'in yaptığı Hedef: Amerika oyunundaki gibi. Yardım ederseniz sevinirim
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 21 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000