|
Yazar |
Konu  |
Dreamwalker
Seçkin Üye

USA
İleti 257 |
İletim - 02/06/2006 : 02:49:23
|
http://home.earthlink.net/~john.depe/handsomeboy.gm6
Handsomeboy, ben sana kabaca kafamda olan bir yontemle yaptim. Daha degisik bir yollarla yapilabilir tabii kide. spr_kontrol objesi ne kadar buyukse, mouse uzerine gelince yaziyi buyulten alanda ayni boyuttadir. Yani ornekte oyuncak ayi kadar 32x32 gibi. Eger birden fazla resim kullanmak istersen (yada daha detayli sekilde olayi kontrol etmek istersen) mouse koordinatlarini okuyup da bu olayi yapabilirsin...
http://home.earthlink.net/~john.depe/safax.gm6
Safax, kafamda vardi zaten boyle bir olay ( bir oyun icin on hazirlik) bende hem senin hem benim isime yarar diye, biraz oyun motoru mahiyetinde yaptim. Hatta belkide bir deneme oyunu yapicaz az sonra ufaklikla (tabii onlara sorarsan barbi arabasi, tank yerine...) onuda atarim buraya.
Beyler, tavsiye mahiyetinde birsey demek istiyorum haddimi asmazsa. Umarim bu ornekleri ezberlemezsiniz. Benim icin fark etmez, istersen bire bir kopyala ben yaptim de, sorun degil :) Ama ben sizin icin diyorum, eger olayin mantigini kaparsaniz, game makerin GML diye programlama dili var... Ona baslarsaniz, goreceksiniz ki game maker basit 2-3 kutudan ibaret degil. Eger mantigi kaparsaniz, gercek programlama dillerine gectiginizde kolaylik olur. "if no collission on relative x -4 then move object to relative -4" diye ezberlemek yerine mantigini ezberleyin :)
Programci gozu ile gercek hayattan bir ornek :
should_i_go_to_bed = 0; ( should_i_go_to_bed = false; )
sleep = 1; ( sleep = true; )
if (sleep == 1) {
should_i_go_to_bed = 1;
}
else
{
should_i_go_to_bed = 0;
}
should_i_go_to_bed = yataga gideyim mi? true = dogru false = yanlis sleep = uyku
yataga gideyimmi = yanlis (yataga gitme, cunki uykumuz var mi bilmiyoruz)
uyku = dogru (uykumuz var)
Eger uyku dogru ise (uykumuz gelmisse)
yataga gideyimmi dogru ( evet uyu )
aksi takdirde (yani uykumuz gelmisse dogru degilse... yani yanlissa)
yataga gideyim mi yanlis ( yani uyuma )
ingilizce bilmek cok yardimci olur ama biraz genel matematik, birazda sozluk yardimi ile kafa yorunca cozulur olay. simdi bu mantikla bak o verdigim ornekteki kodlara, biraz daha rahat anlasiliyor mu?
Uykumun geldigi belli oluyor degil mi..? Umarim hata yapmamisimdir uykulu uykulu, bir sorun olursa affedin, yazin buraya, yarin aksam duzeltirim :) |
 |
|
SafaX
Üye

Turkey
İleti 136 |
İletim - 02/06/2006 : 04:30:46
|
Abi herşey için saol da, ben de o tank kalıyo. Yani başka bir grafikle uyguladıımda (sadece sprite'ı değiştirmeme rağmen) görüntü sabit kalıyo ve tank gibi dönmüyo. Tam olarak anlatamamış olabilirim ama başka şekilde anlatılmıyo sanırsam. |
 |
|
Dreamwalker
Seçkin Üye

USA
İleti 257 |
İletim - 02/06/2006 : 08:05:14
|
bir sprite'a 4 sekil birden verip, onlari 0,1,2,3 olarak kontrol ediyorsun degil mi? istersen gonder yaptigini hemenpaylas, rapidshare gibi bir yere ativer istersen, bakarim bir. |
 |
|
Handsome_BoY
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 02/06/2006 : 14:25:46
|
soruma cevap verdiğin için çok teşekkür ederim.. ;) |
 |
|
SafaX
Üye

Turkey
İleti 136 |
İletim - 02/06/2006 : 17:45:33
|
Dreamwalker çok saol ve pardon yaa.. Ben o mesajı 04.30da yazmışım kafam iyiydi heralde. Gerçi şimdi de etraf yamuk geliyo, 5dakka önce kalktım. Bundan çıkarılacak ders; gece hayatı bana göre deil. :D |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|