|
Yazar |
Konu  |
SafaX
Üye

Turkey
İleti 136 |
|
Dreamwalker
Seçkin Üye

USA
İleti 257 |
|
Dreamwalker
Seçkin Üye

USA
İleti 257 |
İletim - 07/06/2006 : 10:09:02
|
10 degil "image_angle+10" demelisin, yani bulundugu aciya 10 derece daha ekleyecek ki donsun. Asagida ilk ornegi degistirip istedigini yaptim. bir "ilginc" oluyo demenin sebebini bulmak istiyorsan asagidaki ornekte tank'in sprite ozelliklerine bak, bir degisiklik goruyor musun? (origin)
http://www.hemenpaylas.com/download/890588/safax2.gm6.html
Bakalim bu tanki ilerletebilecek misin :) Ben 5 derece yaptim donus acisini, sen 10 de istersen. |
 |
|
SafaX
Üye

Turkey
İleti 136 |
İletim - 07/06/2006 : 12:33:42
|
ehe ehe (o gülücük diil öxürmeydi) ilerletmeden önce döndürmeyi bi başarsam :D senin tank yerine başka grafikler kullandığımda (animasyonlu veya animasyonsuz) kendi etrafında değil, bi noktanın etrafında dönüyo. Anlatamayacağım tam olarak, bu nedenle; bi, ilginç, bi garip oluyo demekte fayda var. Yine... :D |
 |
|
Dreamwalker
Seçkin Üye

USA
İleti 257 |
İletim - 07/06/2006 : 20:02:51
|
Dedim ki "asagidaki ornekte tank'in sprite ozelliklerine bak, bir degisiklik goruyor musun? (origin)"
origin ne kadar guzel bir kelime :) Kelime manasi baslangic, kok gibidir. Game Maker'de bir sprite'in origini ne olabilir? :) O sprite'in baslangic noktasi? Tikla orada center (merkez) yazan dugmeye, hoppala origin merkeze tasindi. Simdi donduruver. Topac gibin donecek o sprite.
Yok ciddi dedim ilerletme konusunda. Cok basit bir dugmelik olay. Yapamazsan takma kafana, sor, yeni bir komut ogrenmis olursun. |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|