AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Bilim - Teknik - Teknoloji
 Güneş Tutulması
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 10

HASSOOO
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 02/04/2006 :  06:16:59  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Sözüm ülke genelinde deprem olacakçılara... Olacaksa niye Türkiye'de olsun? Lan Güneş bir tek bizim ülkemizde mi tutuldu? Brezilya'dan Çin'e kadar uzadı gitti tutulma hattı, bir de kuzey-güney diye genişletin. Dünyanın yarısı.... E şimdi bir gün boyunca bu hatlardan hiç birinde deprem olmadı mı? Oldu... mutlaka binlerce oldu hem de. İran depremleri niye oldu, Pakistan, Kobe, Adana... Güneş tutulmadı, başka bir olağanüstü durum da yoktu, oluverdi işte. Deprem olsaydı bile -ki olmadı- Türkiye'de olacağı sonucuna nasıl varıyor insanlar anlamıyorum. Sanki bir tek ülkem etkileniyor tutulmadan depremden, onca yer, ülke, yüzlerce fay hattı dururken gelip benim Kuzey Anadolu fay hattım depreşiyor Ay'dan dolayı...

Yapmayın yahu...
Sayfanın En Üstüne Git

HighVoltage
Yönetici

Turkey
İleti 1108

İletim - 02/04/2006 :  17:17:49  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
ya deprem ha güneş tutulmasından önce olmuş ha sonra olmuş, ne farkeder ki.sonuçta ülkemizde deprem gayet doğal bir olay.Güneş tutulmasının depremleri tetiklediğini savunanlarda var aksini iddia edenlerde.aslında kendileri de bilmiyorlar, sebeptir diyenler neden sebep olduğunu açıklayamıyor ve ispatlayamıyor, "hayır efendim hiç bir alakası yok" diyenlerde kesinlikle ilişkisi olmadığını kanıtlayamıyorlar.tut ki güneş tutulması etkiler, depremler bu yüzdendir dediler ne olacak yani.güneşi mi taşlayacaz.eywallah deyip kabulleneceğiz, güneşin tutulmasını da engelleyemeyiz ya. hem depremin olacağı zamandan önce tedbir almak mı yoksa hep tedbirli olmak mı daha mantıklı.
yapılması gereken depremle yaşamaya alışmaktır.alışmak dediysem 24 saat deprem olacak diye ortalığı velveleye vermek, kafayı yemek vs. şeyler değil.hazırlıklı olmaktan bahsediyorum.depremden zarar görmeyecek şekilde tedbr alınmalı.ama malesef bu ancak depremle burun buruna geldikten hatta binlerce insan öldükten sonra aklımıza geliyor.
Bunca deprem spekülasyonu yapılacağına İstanbulda ki çalışmalar yapılsaydı, binalar sağlamlaştırılsaydı çoktan bitmişti.İşimiz gücümüz anca çene çalmak başka bişey değil.
konunun bilimsel boyutunu tartışıyorsak eğer, böyle muazzam bir doğa olayının yerküreyi etkilememesi mümkün değil.Bunu zaten bilim adamları da açıkça inkar etmiyorlar.ama ne ölçüde etkilediği de göz önüne alınması gereken bir konu.özellikle güneş tutulmasından sonra depremlerin olması da kafa karıştırıcı.bütün hepsi tesadüften ibaret olabilir mi?
son olarak, depremden korkmaya gerek yok.deprem her an her vakit olabilir, kaçınılmaz bir şey bu.illa bir şeyin sebep olması gerekmiyor...

"Türk Birligi'nin bir gün hakikat olacagına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği'ne inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını Türk Birliği ile açacak. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'lügün varlığı bu köhne áleme yeni ufuklar açacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek. Hayatta yegane varlığım ve servetim Türk olarak doğmamdı."

M.Kemal ATATÜRK
Sayfanın En Üstüne Git

Mérula Alba
Seçkin Üye

Turkey
İleti 660

İletim - 03/04/2006 :  20:00:51  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
Smeagol tarafından yazılan:

Bizim kahvenin demirbaşlarından. O dediyse deprem olur kesin. Bak istatistikler de doğruyuloar. Ben bekliyorum bi deprem valla. İnanırım mahmut abiye.

hehe şakacı...

- How many did you fall in love before me?
- None!
- And after me?
- None!
Tristan&Isolde
Sayfanın En Üstüne Git

mj
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 03/04/2006 :  22:28:53  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
aybüke tarafından yazılan:

körü körüne inanmıyorum.gerekli araştırmaları da yaptım,hem deprem hem de gökolayları hakkında,aslında bilim dünyası 2'ye ayrılmış durumda bu yüzden.
ayrı mesele ama bi de benim içime doğuyor,kötü şeyler olacağı zaman o kötü şeyin(artık neyse)şiddetine bağlı olarak sıkıntı basıyor,babamın kalp kirizi ve felci,ölümler,annemin dükkanının soyulması,büyük depremler,felaketler...bunların hepsinde oldu örneğin ve bazılarında gerçekten sinir krizi bile geçirdiğim oldu o sıkıntı ve sinirle..
yani tutulmalardan sonra bana bi sorun,ben ne dersem ona göre korkarsınız artık:P..

ah bu araştırmaları birde deslerin için yapsan beeaaa
Sayfanın En Üstüne Git

Smeagol
Seçkin Üye

Turkey
İleti 741

İletim - 03/04/2006 :  22:47:04  Bilgileri Göster  Smeagol'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
alıntı:
HıghVoltage tarafından yazılan:

böyle muazzam bir doğa olayının yerküreyi etkilememesi mümkün değil.

Bu muazzamn olmayan olayın tek etkisi o kısacık sürede güneşten aldığımız radyasyonun (ki çoğu zaten ozon ve manyetik alan tarafından soğuruluyor) azalmasıdır. Sonuçta kütlesel çekim gücü önündeki engellere aldırmadan ilerler. Güneşten bize gelen kuvvetler de bu çekim ve enerji dalgalarından ibarettir. Bunlar da yerin bilmemkaç km altındaki dev taşlara görece etki edemeyecek denli küçük kalır.

some are born to sweet delight;
some are born to endless night
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 10 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.03 Snitz Forums 2000