Filleri her ülkeyle çıkaramazsın. Ülke seçiminde mausu üzerine getirdiğinde elephants yazan ülkeler çıkarabiliyor; ancak o da fil olan bölgelerde. Bölgede fil olduğunu da haritada şehrin yakınlarında değerli şeyler arasında fil görürsen anlarsın.
Hatırladığım Mısır, Seleuced Empire, Parthia çıkarıyordu fil. zaman geçti üzerinden eksiğim olabilir
Deniz, kum, güneş <3
"Hey, ağzına attığın bir aspirin mi yoksa alışılmamış türden bir fil mi?" -YGS 2011
Domuzlar filleri korkutur, evet; ama hiç kullanmadım ne yalan söyleyeyim. Filleri çıkarabilen bir ırk ve çıkaracak binaları da yapman gerekiyor öncelikle.
Savunma konusuna gelelim: Filleri ya korkutursunuz ya yorarsınız ya da direk öldürürsünüz. Aslında en iyisi yorduktan sonra korkutup öldürmek :D
Korkutmak için üstteki (benim kullanmadığım) domuzlar veya okçuların alevli okları kullanılır. Yormak için bi atlının kuyruğuna takıp haritayı dolaştırabilirsiniz :P Öldürmek içinse en iyi yol mızrak atıcılardır. Phalanx'lar ve Triarii da iş görebilir; ama en garanti yol skirmisher veya mızrak atan atlılar.
Bunların yanında Ballista ve Scorpion gibi makineler de kullanılabilir; ama onlar korkutuyor muydu yoksa direk öldürüyor muydu hatırlamıyorum.
Deniz, kum, güneş <3
"Hey, ağzına attığın bir aspirin mi yoksa alışılmamış türden bir fil mi?" -YGS 2011