AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Kitap & Dergi
 Zindandaki Kral (LOTR'un Devamı Niteliğinde)
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 52

major
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1122

İletim - 08/01/2006 :  19:04:15  Bilgileri Göster  major'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Bu bölüm de rüyanın aslında normal bir rüya olmadığını öğreniyoruz...

BÖLÜM -10- Cepheler Değişiyor

Marion ve askerleri Edoras'a varmışlardı. Yola çıkalı iki gece bir gün olmuştu. Askerler umutsuz, askerler yorgun, askerler açtı. Doğudaki kardeşlerine yardım etmek için vargüçleriyle koşuyorlardı lakin kadim yerlerden gelen kadim bir haykırış yer ve göğü buluşturdu. Askerlerin dizleri onları taşımamayacak kadar güçsüzleşmişti. Doğu cephesinin iri komuranı bile yüzüstü yere düştü. İnsan ırkının yok oluşunu temsil ediyordu bu haykırış, bu nefrete ve şiddete hiç bir güç karşı koyamazdı. Derken askerler kendilerini topladılar ve komutanlarının sancağında daha hızlı koşmaya başladı.

Doğudaki dağlar karardı. Minas Trith gölgeye gömüldü. Orta-Dünya'nın tüm hür diyarları birer birer karanlığa teslim oldu. Artık hava akşamdan farklı değildi.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Samwise gözlerini dikmiş tavana bakıyor ve onu uykusundan neyin uyandırdığını düşünüyordu. O haykırışta neydi öyle? Sanki bir ejderha alev püskürterek Bree'nin üstünden geçmişti. Şafak bir anda karanlığa boğulmuştu. Sam cama yöneldi. Aşağıda hepsi soluk yüzlü onlarca insan birbirine bakıyordu. Kimse anlam veremedi bu korkunç çığlığa ve gölgeye. Ve Sam o anda yola çıkması gerektiğini anladı. Eski elf pelerinini sırtına attığı gibi Bree'den ayrıldı.

------------------------------------------------------------------------------------------------

Ereth rüyasından uyandı. Hala nefes nefeseydi. Alnından süzülen ter gözlerini yakıyordu. Etrafına baktığında artık Moria'da oldduğunu anladı. Odasından çıktı ve salona yöneldi. Moria'nın sessizliğinden eser kalmamış, her yer etrafına emir yağdıran cücelerle doluydu. Ereth'in yanına tıknaz bir cüce geldi.

-"Beyim Kral Golin bütün cüceleri büyük salona çağırdı. Sizde gelmelisiniz."

Uzun koridorda yanında tıknaz cüceyle Ereth büyük salona ulaştı. Tam bir kargaşaydı. Ufak bir sandalyenin üstünde durmuş olan Golin, zaten uzun boyuyla adeta bir devdi. Ereth onun konuştuğunu görebiliyor fakat söylediklerini etraftaki bağırtılardan dolayı duyamıyordu. Golin de görünüşe göre bundan memnun değildi.

-"Susuuuun!" diye bağırdı o hırıltılı sesiyle. "Henüz bu sarsıntının nedenini bilmiyoruz. Ne olursa olsun duvarları ve geçitleri onarmalıyız. Hadi, herkes işbaşına. Beyim Ereth sizinle özel olarak konuşmalıyım."

İri cüce sandalyeden inerek Ereth'in yanına geldi.

-"Beyim durumu nasıl karşılıyorsunuz?."

-"Ne durumunu?." diye sordu Ereth.

-"Sarsıntıyı hissetmediniz mi?

-"Hayır. O sırada uyuyordum sanırım."

-"Moria'nın tüm cüceleri bu patırtıyı duydu. Duvarlarımız hasarı, onarmalıyız tabi geç olmadan.

-"Peki benim ne yapmamı öneriyorsunuz?"

-"Siz Kral Eomer ile yolculuğa çıkmalısınız. Ve gideceğiniz yerde Minas Trith olmalı. Dağlarda ki cücelerden aldığımız habere göre işaret kuleleri tutuşturulmuş."

-"O halde batı ordusu oraya doğru yol almaya başlamıştır. Peki Eomer, o nasıl, iyileşebildi mi?." diye merakla sordu Ereth.

-"Ben iyiyim." dedi yandan bir ses.

Ereth sağına baktığında miğferini, zırhını ve kılıcını kuşanmış Rohan Kralı Eomer'i gördü. Belkide son zamanlarda yaşadığı en iyi günlerden biriydi bu. Ereth Eomere sarıldı, sonra da selamladı.

-"Selam olsun sana beygirlerin yurdunun kralı. Gördüm ki iyileşmişsin. Golin'in söylediklerini işittiysen derhal Minas Trith'e doğru yola çıkmalıyız."

-"Sana da selam olsun Batının Alevi(Anduril)'nin yüce taşıyıcısı. Efendi cüceyi işittim, hemen yola çıkmalıyız."

Golin araya girdi.

-"O zaman sizi Moria kapısına kadar götürmeme izin verin."

İki Kral da onayladıktan sonra Golin'i izlemeye başladılar.

----Arkadaşlar ben bir haftalık bir tatile çıkıyorum. Bu arada boş durmayıp hikayeyi yazmaya devam edeceğiz. Esen kalın. İyi bayramlar

(Dipnot:Hikayeyi döndüğümde ilk beşte göremezsem yakarım :P)
Sayfanın En Üstüne Git

DarthSelo
Üye

İleti 189

İletim - 08/01/2006 :  19:13:28  Bilgileri Göster  DarthSelo'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
hocam keşfedildik bile biz:D okuldaki tarih hocamız hikaye ödewi falan verdi o yüzden kitap hafif aksayabilir :( bilgilerinize... bi de major ankaraya gidecek hikayenin 11 ve 12. bölümleri onda o gelmeden de 13 ü koyamam... eğer yazabilirse aksamayı telafi edebilriz...

---------
Alea Iacta Est
Sayfanın En Üstüne Git

DharkjuNs
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1037

İletim - 08/01/2006 :  21:19:06  Bilgileri Göster  DharkjuNs'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Onuncuköy, Tolkien hak falan isteyemez zaten :) öldü o :) ama varisleri verir mi o meçhul??
Hiç olmadı, baktık izin yok alırız hikayeyi baştan kahramanların ismini değiştirip ali,veli,polat,memati gibi isimler koyarız, mekanları değiştiririz, apayrı bir hikaye yazmış olursunuz böylece hatta ben ismini bile koydum:
-Zindandaki Kral-:''Bir mafia hikayesi'' Ehuehuehe yaratıcılığın gözünü seveyim ben be... :)

Yunus YILMAZ (19/07/2005)

Sayfanın En Üstüne Git

major
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1122

İletim - 08/01/2006 :  21:36:09  Bilgileri Göster  major'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Yaratıcılıkta bir yere kadar be kardeşim. Yok artık Elfler Vadisi :)).
Sayfanın En Üstüne Git

DharkjuNs
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1037

İletim - 08/01/2006 :  21:43:58  Bilgileri Göster  DharkjuNs'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Olmaz oda, gene benzerlik var. Dedim ya öyle yaratıklar yok (elf,cüce,hobbit,goblin,orc vs...) gerçi elf sadece Tolkien'in ideolojisinde değil ama o da bir tartışma konusu aslında değil mi efendim??

Yunus YILMAZ (19/07/2005)

Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 52 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.12 Snitz Forums 2000