|
Yazar |
Konu  |
comandante
Seçkin Üye

Turkey
İleti 314 |
İletim - 24/07/2008 : 12:01:52
|
aslında bu konuyla çok da ilgili değildim.ancak rome dizisini yeni bitirdim ve olaylar ilgimi çekti.internetten de biraz araştırdım ama dizide olan bazı olaylar gerçeği göstermiyor sanırım veya araştırdığım sitedekiler yanlış.gerçi o yıllardaki olan olayların da çok net olarak günümüze gelmesini de beklemiyorum aslında.ama bu imparatorluk benim çok ilgimi çekti ve bu konuda daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorum.roma imparatorluğu hakkında güzel bir kitap bilen varsa,tavsiyelerinizi bekliyorum.teşekkürler. |
what is done is done...The king is king |
|
wolverine
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1359 |
İletim - 25/07/2008 : 00:26:41
|
Tabi dizideki Titus Pullo ve Lucius Vorenus karakterleri sadece diziyi sürükleme amacıyla yaratılmış gerçekçilikleri yok. Fakat orda Sezarın seferleri falan gerçek.
Kitap çok bulursun doğrusu şimdi hiç aklımada gelmedi kitap çünkü Roma tarihi bizim Osmanlı gibi çok kapsamlı ve çok farklı devirler... Onlardada yükseliş,çöküş..vs..vs dönemleri var
Rome Total War oyununu önerebilirim. |
Bazıları büyük doğar,bazıları büyüklüğü kazanır,bazılarınada büyüklük yakıştırılır
İkbal devrinde sahip olmadığın meziyetlerden dolayı övenler, Güç devrinde sahip olmadığın günahlarla suçlyacaklarından şüphe etme...
Biz türklerin viyana'ya kadar gitmesinin nedeni haçlılara iade-i ziyaretdendir |
 |
|
comandante
Seçkin Üye

Turkey
İleti 314 |
İletim - 25/07/2008 : 02:19:18
|
bilmiyorum , araştırdığıma göre titus pullo, vorenus 11. lejyonda askerler dizideki gibi önemli görevlerde bulundurmularmı bilmem ama dizide 13. lejyondalar.örneğin brutus ün ölümü dizidekinden farklı anlatılıyor.bunun gibi farklılıklar var.
evet kitap çok var roma hakkında haklısında okumuş olan varsa daha iyi olur,rastgele seçip sonradan keşke şunu okusaydım demek istemiyorum. |
 |
|
ingold
Üye

Turkey
İleti 57 |
İletim - 25/07/2008 : 02:30:24
|
kı muhtemelen dersın herbırı bazı ınsanlara gore haklısıdır tarıh de bu konularda celıskıye dusebılıyor |
ŞEytanla Melek ewlendı ..... 
runenın cıkacagı yoksa thrael gelse ne fayda x] |
 |
|
umutcanuğuz
Seçkin Üye

Turkey
İleti 905 |
İletim - 25/07/2008 : 20:09:17
|
alıntı: gerçi o yıllardaki olan olayların da çok net olarak günümüze gelmesini de beklemiyorum aslında
Geliyor birçok kısımları; kötü bir tarihyazısıcı diyemeyiz Romalılara. Tabii senin aradaığın gibi savaşların ya da seferlerin içinde geçen ufak entrika ve oyunların tuttukları yıllıklarda yeri olmayabilir.
Film olarak daha doğrusu belgesel, aklıma 'Hannibal' geliyor. Her ne kadar bu Kartacalı komutanı anlatması beklense de bir o kadar da Roma anlatılıyor.
Google'da ilk önüme gelenler... http://www.tulumba.com/storeItem.asp?ic=zBK981312SP136
Sanki şu kitap daha işine yarar gibi http://e-magaza.ttk.org.tr/switch.php?file=ProductInfo&cat_id=82&product_id=337
Rome:Total War oynayabilirsin daha sonra da Barbarian Invasion paketini yükle bence. Arada Cicero'nun sözlerini görmek insanı hoş ediyor.
''hayat yokusundan tirmanirken rastladiginiz insanlara iyi davranin, cunku iniste yine onlara rastlayacaksiniz.''
''erkekler saraba benzer. geçen yillar kötülerini eksitir, iyilerini olgunlastirir.'' |
Ne yak mektubun ucunu Ne sayfalar dolusu sevgini dile getir Zarfı kapatırken yalnız Kuytu dudaklarını çokça değdir
Sunay Akın |
 |
|
comandante
Seçkin Üye

Turkey
İleti 314 |
İletim - 26/07/2008 : 09:37:23
|
tavsiyelerin için teşekkür ederim.evet verdiğin linklere bende ulaşmıştım ancak okuyan yok heralde forumda bu kitaplardan.bakalım birde kitapçıları dolaşıcam onların elinde neler var. |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|