|
Yazar |
Konu  |
major
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1122 |
İletim - 28/12/2005 : 19:37:43
|
Arkadaşımla ben amatör nitelikte Yüzüklerin Efendisi kitabına devam niteliğinde birşeyler çiziktirdik işte. Şuanda bayağı uzun oldu bile fakat iş benim hızıma bağlı. Deftere yazdığımızdan dolayı ben ne kadarını bilgisayara geçirirsem buraya o kadarını koyacağım. Görüşlerinizi ve eleştrilerinizi eksik etmeyin (Bazı yerler normal Lotr la çakışabilir bunun için hepinizden özür diliyoruz.)
--ZİNDANDAKİ KRAL--
Bölüm -1- Karanlığın Kuruttuğu Orman
Karanlığın içinden keskin bir ışık parladı. Fangorn'un derinlerinde Entlerin bile hakimi olamadığı en ıssız kuytularda eski Gondor Kralı Aragorn'un adını çok söz ettiren varisi Ereth Anduril'i savurdu. Vahşi orkların çığlığı her yanı sarmıştı. Mordor daki gazaptan kurtulmuş olan orklar buralar da kabileler halinde yaşıyorlardı. Fakat son zamanlar da Isengard'ın denetimini ele geçirmeye çalışmaları Ak Kule'nin derinlerindeki kralı uyandırmıştı. Barbarca savaşan orkların acı ve nefret dolu çığlıkları arasında Ereth'in sesi duyuldu. Bir yandan ordusunu kontrol ediyor diğer yandan Anduril'i orkların bedenine saplıyordu.;
-"Eomer, çok kalabalıklar bu güce dayanamayız, Gondor'un askerleri üç gün üç gecedir savaşmakta. Askerler umutsuz ve yorgun, geri çekilmeliyiz."
-"Beyim, isteyin sizinle aylarca savaşayım yeter ki askerlerimiz omuz omuza ölsün."
-"Müteşekkirim lakin omuz omuza öleceğimiz gün bugün değildir."
İki lider aralarında konuşurken onlara doğru fırlatılmış okların farkında değillerdi. İki ok yanlarından ıslık çalarak geçerken bir tanesi Ereth'in sağ bacağına saplandı.Ereth acıyla yüzünü buruştururken on kadar Gondor ve Rohan askeri kendilerini bu ok akının karşısına attılar. Oklar askerlerin bedenlerine çarparken her taraf çığlıklarla sallanıyordu. Diğer askerler de liderlerin etrafında toplanarak etten duvar ördüler. Eomer;
-"Beyim,yaralandınız. Buyurursanız geri çekilmeliyiz." Ereth'in kafasını evet anlamında salladığını görünce;
-"Gondor'lular Rohan'lılar geri çekiliyoruz sancağımı izleyin. Isen nehrine doğru çekiliyoruz."
Bölüm -2- Madenlerden Ormanlara
Tüm kaçışmaların ayak sesleri ve orkların demir pençeleri havayı inletirken,Puslu Dağlar'ın derinlerinde duyulduğu söylenilen nefret sesi tüm patırtıyı bastırdı.Tüm savaş durmuştu, orklar ve insanlar sesin geldiği yere bakıyorlardı. İşte bütün seslerin bittiği o karanlık saniyede, Puslu Dağlar'ın yamaçların da, büyük fırtınaların uğultusuna benzer ayak sesleri ve kalın zırhların birbirine çarpması duyuldu. Savaş alanındaki hiçbir yaratık buna anlam veremedi lakin geceden gelen otuz kadar parlak balta orkların alınlarının tam ortasına saplanmıştı.Cücelerin nefret dolu hırlamaları ve insanların zafer çığlıkları orkları inanılmaz bir dehşete düşürmüştü. Ereth baktığı her orkun üç saniyede kafasında bir baltayla yere düştüğünü görüyordu. İçini bürüyen cesaret duygusu Anduril'i savaş alanının yok edicisi yapmıştı. Tüm savaşın yavaşladı son dakikalarda iki ork Ereth ve Eomer'i karanlığın içinden gördü, ne kadar oklarının kaldığını bakan orklardan biri son zehirli okunu yayına tüm dikkatiyle yerleştirdi. Ereth kuzeyindeki orka doğru çevik bir hamle yaptığı anda ok gecenin karanlığını adeta yararken, orkun başı keskin bir parlamayla yere düştü. Acıyla inledi Eamund oğlu Eomer. Sol omzundaki keskin acı onu karanlığa gömdü. Bunu gören Ereth geriye kalıp kaçmaya çalışan diğer orkuda Anduril'le doğradıktan sona Eomer'i geriye çekerek;
-"Dayan beyim Eomer Isen nehrine çekiliyoruz."
Orkların aralarından sel gibi geçen cüceler iki liderin geriye çekildiğini görünce saldırıyı hızlandırdılar. Yanında iki, geniş omuzlu cüceyle cücelerin en üzün boylu ve irisi olan Golin, Ereth ve omzundaki Eomerin yanına geldi.
-"Ulu Gondor Kralı Ereth, sizi gördüğüme çok sevindim. Dağlarımızın yamaçlarını tehtid eden ork akınına son vermeye çalıştığınız KartalEfendisi tarafından kulağıma çalındı. Ve minnettarlığımızı sunmaya geldik."
-"Yardımınız hayatımızı kurtardı, minnettarım lakin can dostum ve babam kadar sevdiğim Eomer yaralandı. Saldırıyı durdurmak zorundayım."
-"Sizi anlıyorum, fakat atalarımızın daimi diyar Moria' da orta dünyanın en iyi şifa salonları vardır. Hanidir goblinlerle savaşırız her ışıktan umudumuz kesildiğinde şifa salonlarımız bizi ışığa döndürür. İzin verin yarasına bakayım.
Ve cüce Golin yarayı uzun uzun inceledi.
-"Kafasız orkun attığı zehirli bir ok lakin tedavi tez olmazsa Isen Eomer'in kabri olabilir."
-"Eğer öyleyse cüce efendisi davetini seve seve kabul ediyorum."
Ve Kral Ereth karanlıkta Gondor orduları komutanı Marion'a seslendi.
-"Marion, Gondor ve Rohan orduşaro sana emanettir, tez gidesin. Altın konağa ve Miğfer Dibi'ne haber salın."
-"Emredersiniz Kralım."
|
|
EmmaFan
Üye

İleti 394 |
İletim - 28/12/2005 : 21:28:17
|
e dewamını bekliyorus arkadaş.. |
Forever EmmA DueRRe CHaRLoTTe WaTSoN |
 |
|
major
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1122 |
İletim - 28/12/2005 : 23:32:07
|
Yorumlarınızı daha sağlıklı yapabilmeniz için 3.bölümüde koyuyorum. Diğer bölümüde 2gün içinde koyarım. Tabiki bu arada sizin eleştrilerinizi de bekliyor olacağım...
Bölüm -3- Hala Yeşil ve Güzel
Beyaz sakallı adam yeşilliklerele çevrili patikada yürürken eskilerin şarkılarından birini mırıldanıyordu;
Yol hiç bitmez, uzar gider Başladığı kapıdan Az gittik uz gittik ama Gücüm yettikçe yola devam Bacaklarım yorulsa da Yürürüm varana dek anayola Yollarla işler birleşir orada Bilmem yolculuk sonra ne yana
Ona göre Orta Dünya'nın tek değişmemiş ve en güzel yeriydi Shire. Patikanın kenarında mor sümbüller, güzel kır çiçekleri ve göz alabildğine yeşil. Gözüne iliştirdiği pembe bir çiçeğe doğru eğildi. Sakallı yüzü yaşlılıktan buruşuklarla dolmuş adam, avcunu açtı ve çiçeği okşamaya başladı. Bütün güzelliği bozdu yaşlı kadının çığlığı;
-"Yine ne halt yediniz sizi haylazlar."
Bu sesi tanıyordu sakallı adam. Hafifçe gülümsedi ve sese doğru yürümeye başladı.
-"Yine o adamcağızın tarlasını soydunuz değil mi?"
Pencereden baktı yaşlı adam içeride biri kız diğeri oğlan ikisi de tıpkı kendisine benzeyen iki ufaklık ve tam enselerinde yaşına göre genç görünümlü bir kadın duruyordu.
"-Aman anne sadece birkaç tane havuç aşırdık."
-"Tabi!!! Ben sizi bilmezmiyim? Geçen seferki üç çuval patatesle mısırları unutmadım daha.
Kız olan çığırdı;
-"Bi' de mantavlav vav."
Yaşlı adam kahkahalarla gülüyordu. Bunu duyan kadın da gülümsedi ve kapıyı açtı. Adam küçük bir tebessümle.
-"Neden bağırıyorsun çocuklara? Altı üstü birkaç havuç aşırmışlar." dedi.
-"Sen sus bakalım Samwise Gamgee. Hep senin tüzünden yapıyor- lar bunları. Kendi çocuklarına çocukluk haylazlıklarını anlatırsan olacağı budur!"
-"Sende onlara nasıl tanıştığımızı, nasıl evlendiğimizi falan anlatıyorsun. Çocuklar bu hikayelerden bıktı usandı."
Sam hala gülüyordu.Dışarıdan bir ses geldi.
-"Efendi Samwise, Efendi Samwise"
Sam dışarı çıktı. Yüzü yorgunluktan solmuş köylüyle burun burunaydı.
-"Efendi samwise. Gondor ve Rohan orduları Fangorn da orklarla çar.."
-"Orklar mı? Orklar yok oldu. Bir hata yapıyor olmalısın yok olduklarını gözlerimle gördüm."
-"Hayır efendim. Isen nehri yakınların da Rohan ve Gondor kuvvetleri orklar tarafından kovalanırken görülmüş."
"-Yanlış. Bu sadece bir söylenti."
-"Bree'den gelen haber böyle. Vali olduğunuz için bildireyim dedim."
-"Teşekkür ederim. Yalnız kafanı böyle saçma düşüncelere yorma. Onların yok olduğu savaşı iyi bilirim."
-"İyi günler efendim."
Ve Sam arkasında bıraktığı eve göz attıktan sonra eski günleri zihninde belirdi. Aklına ilginç planlar geliyordu.
.............................................................................................................
Olay üzerinden Shire hesabına göre bir ay geçmişti. O akşam eski hatıraları zihnine bir bıçak darbesi gibi indi. Ne yapması gerektiğini biliyordu. Kararlı fakat bir o kadar da tezlikten azade adımlarla geldiği yöne doğru yürümeye başladı. Yüzü soluk, aklı karışık, bodruma giden merdivenleri bir bir inmeye başladı. Ona meraklı gözlerle bakan karısını ve çocuklarını görmemişti bile. Sertçe bodrumun kapısını kapattı. Sam, üstü naylonla örtülü ve her yanını örümcek ağları kaplamış sehpadan kaptığı mumu yaktı. Etraf gerçekten çok sessiz ve nemliydi. Bahçıvanlıkla ilgili aletler, kullanılmayan eski eşyalar, eski elbiseler ve bazı aile yadigarları vardı bodrumda. Sam eski koltuğu hafifçe sağa ittirdi ve zorla görünen kapağı elleriyle havaya kaldırdı. Karşısında hala eskimez bir hırçınlıkla parlayan Sting duruyordu. İtina ile sandıktan çıkardı. Kılıcı kabzasından çıkartırken duyduğu ses tüylerini ürpertmişti. Sonra karşısındaki aynaya baktı ve yıllar önce Cirith Ungol'da Frodo orklar tarafondan kaçırıldığında ki halinden daha yaşlı, daha temiz bir Samwise ona bakıyordu. Kılıcı kabzasına yerleştirerek yatağa koydu. Sırada hiç giymediği fakay çok sevdiği, zamanında beyinin canını kurtaran Mithril vardı. Onu da Sting'in yanına koydu.
Bu yolculukta en çok işine yarayacak şeylerden biri olan büyük Ortadünya haritasını çıkardı. Haritayı biraz incelidikten sonra gitmeyi düşündüğü yerler arasındaki fersay uzaklıklarını hesaplayıp giysilerini giydi. Sting'i beline taktı, haritalarını sırtçantasına koydu.
İçeri girdiğinde Gül onun üstündekileri gördü ve hemen konuştu;
-"Dikkatli ol Sam"
-"Merak etme, sadece son duyumları kontrol edeceğim.
Erzak hazırlıklarını yaptıktan sonra karısı ile uzun uzun konuştu Samwise Gamgee. Gitme vakti geldiğinde çocuklarını ve karısını öpüp belki birdaha asla dönmeyeceğini bildiği yolculuğa çıktı. Yanında ise en sevdiği yol arkadaşı olan midillisi Bill vardı. |
 |
|
uckazaz
Yazar

Turkey
İleti 331 |
İletim - 28/12/2005 : 23:42:11
|
Beni baya sardı desem yanlış olmaz.Aradan zaman geçmişliği olduğu için Yüzüklerin Efendisi kitabına olan özlemim artmış.Bir çırpıda okuyuverdim.Tolkien'dan sonra hafif edebiyat farkı hissediliyor tabi ama amatör olarak düşündüğümüz zaman ve emek harcadığınız için çok güzel olmuş.Devamını beklerim...
Kolay gelsin. |
 |
|
HASSOOO
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 29/12/2005 : 13:42:19
|
Hoş yahu. Olaylar biraz hızlı geçiyor ama neticede "fanfic" dedikleri türden olduğuna göre makul :) Devamını bekliyoruz =) |
 |
|
EmmaFan
Üye

İleti 394 |
İletim - 29/12/2005 : 17:23:35
|
emeğe saygı diyorum başka bişey demiyorum...emek vermişsiniz ve güzelde olmuş saygılar...dewamını atmassan darılırım ama..bide hasonun dediği gibi olayları takip edemiyom yaf...hızlı geçiyo..bide aradan geçen zaman tam olarak belirtilmemiş..yani sam yaşlanmış tmm da Ereth kim...gondorun varisi mi?nasıl yani aragornun oğlu felen mi??çözemedim desem yeridir.. |
Forever EmmA DueRRe CHaRLoTTe WaTSoN |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|