Yazar |
Konu  |
kabil
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1021 |
İletim - 15/12/2005 : 17:29:09
|
bu konunun yeri kültür ve sanat ölümü değil mi yawww |
Gelgit gibidir bir erkeğin ilişkileri... selde sürüklenir, kaderine doğru...
İhmal edilmiştir hayatlarının seferi, mahkumdur karaya oturmaya, sefalete. Öylesine büyük bir okyanusta yüzüyoruz işte... Ve arkamıza almalıyız akıntıyı, hâlâ bizden yanayken... Yoksa kaybederiz şansımızı, her şeyden önemlisi.
william shakespeare |
 |
|
metallic_white
Seçkin Üye

Turkey
İleti 420 |
İletim - 15/12/2005 : 17:42:17
|
Ceza "MÜZİK" mi yapıyordu? Ahaha ilahi dostlar, bir yaşıma daha girdim. Ancak ilginç değil mi? Niye böyle "MÜZİK"le ilgili bir konuyu yöneticiler "Kültür ve Sanat" bölümüne taşımamışlar! Merak ettim doğrusu şimdi (!)...
Yapmayın arkadaşlar ya... Lütfen yapmayın... Bıktım her forumda günümüzde icra edilen rap müziğin hiçbir değeri -ne sanatsal ne 'hede'sel- değeri olmadığını göstermeye çalışmaktan! Topyekün bombalamıyorum elbet rap ile uğraşanları. Ancak rap'in bir müzik türü, ayrıca bir alt kültürün parçası olduğu zamanlar da çoktan geçip gitti... Şimdi geride kalan küllerle birileri birşey yapmaya çalışsa da eline yüzüne bulaştırdığının farkında olmuyor malesef...
Ayrıca dostum Falanca, madem böyle "sanat ayakları felan yapanlar"dan nefret ediyorsun, benden de et . Pek birşey kaybedeceğimi sanmıyorum zira... |
Omnia Aequo Animo Ferre Sapientis...
 |
|
uckazaz
Yazar

Turkey
İleti 331 |
İletim - 15/12/2005 : 18:48:47
|
Yine dellenmiş olarak;raple ilgili bir konuya daha cevap yazma zahmetine katlanıyorum.
Evet hiç hakarete benzer şeyler yok gerçekten;aynen alıntı hooop: "Haha :) Ceza hakkındaki samimi düşüncelerimi bu site içerisinde öğrenemezsin zira öğrenirsen bu benim üyeliğimin sonu olur. Bilmem anlatabildim mi?" ve "Bence ceza bir topuş." Önce biraz saygı...Aynı şekilde kimseye yakışmaz kıro ya da benzeri sıfatlar.Kıraç'a bile...
Kim size silah zoruyla müzik dinletebilir ki.Hiç birinizin dinlemediğiniz birşey hakkında yorum yapma hakkı yoktur öyleyse.Sadece göz önünde terbiyesiz olduğu için mi dinlemiyoruz.Diğer dinledikleriniz çok mu terbiyeli.Onları da artık ne zoruyla dinliyorsanız...
Rap yapmak ne demek mi?!Pop yapmak,metal yapmak,rock yapmak ne demek yaw?Bunları kim uydurmuş bir tarafından...
Bir de sorumsuz genç yakıştırması...Serbest bölüm adı üstünde.Konu açın da adam gibi birşeyler konuşalım hadi.
Zaten ülkemizde bütün müzisyen sıfatını almış kişiler müzik yapıyor değil mi.Ahaha ilahi dostlar bir yaşıma daha girdim."Konservatuvar bitiren herkes sanatçıdır bu ülkede."sizce de doğru mu bu cümle?
Yine OS forumunda girdiğim bu tür tartışmalarda,ülkemizde;Türklerin yaptığı ve belli bir kitleye hitap eden,gerçek anlamda "müzik" kategorisine girecek neredeyse hiçbir şey yok dediğimi hatırlıyorum.Madem öyle ben de içinde en çok söz geçeni dinlerim.Belki bir sürü kelime arasından kendime katacak birşeyler bulmam daha kolay olur.
Bana sanatsal ve hedefsel birşeyler söyleyin de ben de göreyim...
Bizim problemimiz;önyargı,bilmediğimiz şeyler hakkında çok konuşmak,sadece saldırmak,saldırmak...
Rapçiler; -Niye Türkiye'de hiç bir rapçi kendi müziğini kendi yapmaz da bir yerlerden çalar,keser.O zaman rapin müziksel yanı nerde! -Madem yeni bir kültür bu hip-hop denilen şey.O zaman niye diğer kültürlere ihtiyaç duyuyor.Neden arabesk-rap,rock-rap gibi saçmalıklara gerek duyuluyor. -Rap denilen şey sadece sözlerde bitmez.Her önüne gelen de rapçi olamaz.Özentilikten vazgeçin! -Sağa sola sataşarak,ün yapmak,para kazanmak istiyorsunuz da bari bu kadar belli etmeyin.
NOT:Ben rap dinleyen bir insanım.Her tür müziği analiz ettim ama hiçbiri rap kadar beni kendine çekmedi.Zaman geçti ve ben dinlediğim hiç bir rap parçasının yeterli olabildiğini düşünmüyorum.Sanatsal değeri hiç yok değil,çok az var.Yani zayıf ve yıkılması kolay bir tarz.Kendinizi kanıtlamak için rapçi olmayın...
Yine para kazanmak için sağa sola sataşanlar sadece rapçiler değil.Kıraç da bilmediği konular hakkında konuşup reklamını yaptı,muradına erdi...
|
 |
|
Falanca
Üyeliği Kilitli
Turkey
İleti 0 |
İletim - 15/12/2005 : 20:08:17
|
kimsenin fotomodelleri desteklediğini söylemedim örnek verdim onu fotomodel veya diğer şarkıcılar fark etmez! Neresinde hakaret etmişiz diyosun: bi arkadaş dediki ben ceza hakkındaki düşüncelerimi söylersem siteden atılırım. Başka bir arkadaş terbiyesiz dedi.Başka biri topoş dedi Rap yapmanın ne olduğunu bilmiyosan artık bu saatten sonra ben anlatacak değilim. Zaten kimse sana zorla dinle demiyor ama başkasının zevklerinede saygı duyun bana da rock iğrenç geliyor ama rock dinleyenlerin kendi bileceği iş. Üstelik açtığımız konularla verdiğimiz cevaplarıda sana sormayacaz burası SERBEST BÖLÜM sürekli ciddi konular konuşmak şart değil.
alıntı: ozzzy tarafından yazılan:
Fotomodelleri destekleyen var mı burada? Okumadan cevap veriyorsunuz konulara. Ceza'dan banane... Neresine hakaret etmişiz? Uydurma. Bir adam terbiyesizse terbiyesizdir. Çok iyi rap yapıyor diye (-rap yapmak ne demekse? uydurun bir taraflarınızdan bakalım ) terbiyesiz bir adamın yaptığı müziği bana silah zoruyla bile dinletemezsin. Senin nelerden nefret ettiğinden bize ne? Boş boş konuşmayın burada. Dışarıda insanlar açlıktan ölüyor, yurdumun sorumsuz gençlerinin konuştuğu konulara bak. Cezanıza da Kıraç'ınıza da başlatacaksınız şimdi bana. Bütün gün şurada adam gibi bir şeyler konuşmak için, bir iki muhabbet açılsın diye bekliyorum. Karşılığında açılan konulara, verilen cevaplara bak. Yuh diyorum... Delirttiniz en sonunda beni.
|
 |
|
|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269 |
İletim - 15/12/2005 : 22:53:37
|
Zaten sizden de ciddi konularda tartışmanız beklenilmez. Rap'i savunurken bile saçma sapan düşünceler ortaya atıp (bkz: her gün gördüğümüz şeyleri o söyleyince terbiyesizlik oluyor sözü), bir de pişkin pişkin savunmaya çalışıyorsunuz.
Sanki Rock ile Rap'in alakası varmış gibi, ne zaman Rap tartışması yapılsa, direkt Rock'a laf atmaya başlıyorsunuz. İkisini aynı cümle içinde kullanmak bile saçma bana kalırsa. Savunmayı başka bir müzik türüne laf sokarak yapamazsınız. RealBetmen bir de Kıraç'a laf atarak işi iyice abartmış. Rap tartışılan bir yerde Kıraç'ın ne işi var? Ayrıca, buradan da kendisini uyarayım: Kullandığın kelimelere dikkat et, yoksa üyeliğin kilitlenir! Aynı uyarım djony için de geçerli. Falanca'yı, verdiği saçma örneğin dışında, entellerden nefret ederim sözü için de ayrıca kutlamak istiyorum. Sevmediği bir şeyin eleştirisini yapmak entellik midir? Hadi entellik olsun, bunun neresi yanlış? Örneğin Rap'i, doğal olarak Ceza'yı ben de sevmem. Her zaman da, gerek davranışlarını, gerek yaptıkları müziği, gerekse şarkı sözlerini eleştiririm. Kimse de bana sevmiyorsan konuşma diyemez.
Uckazaz, Rap türü şarkıların sözlerindeki terbiyesizlik ortadayken; kimi, hangi terbiyesizliği için eleştiriyorsun? Eğer bir iddia ortaya atıyorsan, örneğini de vermen gerekiyor. Mesela benim dinlediğim kişilerin, grupların herhangi bir terbiyesizliğini görmedim şu ana kadar. Görseydim zaten dinlemezdim. Bu konuda bu kadar seçiciyimdir yani. Ayrıca "Bizim problemimiz; önyargı, bilmediğimiz şeyler hakkında çok konuşmak, sadece saldırmak, saldırmak..." demişsin. Bu durumda sen önyargı ile bilmediğin bir şey hakkında konuşmuyor musun? Eminim Rap hakkında olumsuz eleştiri yapanların hepsi, en az bir kez bile olsa, dinlemiştir bu türü. Yani, önyargılı bir şekilde biz değil, sen davranıyorsun.
Aslında yazılan şeyler hakkında sayfalarca süren bir mesaj yazabilirim, o derece saçma iddialar atılmış ortaya. Ancak daha fazla uzatmak istemiyorum. Zaten ne kadar gereksiz olacağı da ortada. |
Alper & Soner ERGÜL Editör asergul@oyunsitesi.com |
 |
|
Konu  |
|
|
|