AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Sinema & Tiyatro
 babam ve oğlum
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 6

major
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1122

İletim - 17/12/2005 :  01:06:15  Bilgileri Göster  major'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
Burda sana katılmıyorum(kısmen). Sorarım sana eleştirmenlerin dışında hangi insan bir filmin oyuncuları hakkında sağlıklı bir eleştiri yapabilir ki? Kendimden örnek veriyorum giderim bir filme çıktıktan sonra ben o filme olan duyguyu anlatırım. Yani senin verdiğin Doom örneği gibi hatta bende aynı sözcükleri kullanmıştım. Çünkü kendimi orada oynayan oyuncuları eleştirebilecek kadar iyi bir altyapıya sahip hissetmiyorum. Ve kimle bir film hakkında konuşsam oyuncular hakkında pek konuşan olmaz sadece "kimler oynuyor?" konusu konuşulur. Birde sevmediğim birşey varsa birisinin filme oynayan oyuncuya laf atmasıdır" Yok becerememiş, hiç gerçekçi değildi". Bence gereksiz çünkü o çıksa o oynayamaz yada bunu konuşan kişi ne bir tiyatro eğitimi almış olur nede konservatuar bitirmiştir. Tabi bazı istisnalar var.

Ama ben sadece oyuncuları eleştirme bölümünden bahsediyorum. Onun dışında müziklere ve o filmdeki kurguya çok dikkat ederim. Bir Lotr bir doom filminden çıktığımda filmlerin müziklerini heryerde aramışlığım bile vardır. Hatta halen de arıyorum. Neyse benden bu kadar...Gece gece yazdım anlamadığım birşeyler yada kurduğum devrik, anlamsız cümleler olabilir. Şimdiden özür dilerim...
Sayfanın En Üstüne Git

metallic_white
Seçkin Üye

Turkey
İleti 420

İletim - 17/12/2005 :  01:32:30  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Lakin unutuyorsunuz ki aramızda pek fazla da sinema eleştirmeni yok . Eğer ciddi anlamda bir eleştiri aranıyorsa tabi çok daha iyi kaynaklara bakılabilir. Ancak şu kadarını biliyorum ki ortada bir duygu sömürüsü yok zira duygu sömürüsü denilen şeyinde iyisi kötüsü, fazlası azı olmaz.

Duygular bir noktada sömürülmeye başlandığında, abartı tadında duygusallığa gidildiğinde buna yol açar. Ama vurucu bir sahnenin ardından da, tüm bu atmosfere uygun gitmeyen absürd bir espri patlatılırsa hem duygu sömürüsüne yakınlaştırılmamış olur, hem de daha etkileyici olur. İşte "Babam ve Oğlum"da da bunu çoğu yerde görmek mümkündür. Örnek vereceğim ama tam bir spoiler olacak o yüzden yine aynısını diyorum, daha fazla konuşmadan gidin şu filme bir, izleyin, gelin; sonra ne güzel oturup zevkle konuşalım, değil mi ama! . Aksi halde hepimiz tam olarak belki de doğru noktalardan yaklaşamayıp sadece "duygu sömürüsü" bölümüne kilitleniyoruz... Bu arada filmi şöyle tekrar aklımdan geçirdim de, aslında ağlatmaktan öte, milleti kırıp geçiren mükemmel esprili sahneleri de vardı. Hatta ilk bölümde komedi çok çok daha ağırlıklıydı...

Ayrıca madem istendi karakterlere ve diğer konulara değinilmesi; aklımda kaldığı kadarıyla bir gözden geçireyim... Hikayenin çok büyük farklılıkları yoktu, insanı şaşırtan ve çok göze çarpan bir konuya sahip değildi. Ama demiştim ya, Irmak bunun üstesinden ustaca oyunculuklarla, Türkçe'nin güzelim şiveleriyle ve yarattığı tablolarla gelmiş. Sadık'ın karısı rolündeki oyuncu ilk bölümlerde pek iyi iş çıkaramamış, bunun gözden kaçmadığı da kesin.

Başka.. Hmmm şu an için başka birşey yok . Bakalım yarın tiyatro hocam ne eleştiriler yapacak filmle ilgili. Onun eleştirileri çok daha kaliteli olacağından paylaşırım sizlerle dostlar. İyi kalın...

Omnia Aequo Animo Ferre Sapientis...

Sayfanın En Üstüne Git

HASSOOO
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 17/12/2005 :  01:47:23  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Paylaşım hocam :)

Bana katılacaksınız leyn, o kadar! Şaka bir yana, yorumlarınızı beğendim, güzel noktalara değinmişsiniz. Dediğim ibi filmi izlemedim... Kaçtır arkadaşla niyetleniyoruz ama yok Harry Potter'dır, yok Grimm kardeşlerdir... Bir türlü nasip olmadı Baba ve Oğlun acı dolu hikayesini izlemek :D
Sayfanın En Üstüne Git

FaTaL_ErRoR
Üyeliği Kilitli

Turkey
İleti 0

İletim - 22/12/2005 :  17:54:12  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
arkadaşlar bende filmi dün izledim ve sıcağı sıcağına yorumumu yapıyorum...ilk olarak ben türk sinemasında çığır açacak etkide bi film olduğuna inanmıyorum iyi bi filmdi ama yalnızca o kadar, vizyondaki türk filmlerine bakınca çok iyiydi hatta...film toplumumuzun en önemli kurumuna aile kurumuna ve baba oğul ilişkisine çok güzel ve akılcı bi bakış açısıyla yaklaşıp hepimizin bi dönem mutlaka yaşadığı ve çelişkide kaldığı acaba ailemimi dinlesem yoksa kendi bildiğim yoldamı yürüsem sorusuna cevap vermeye çalışmış bence işin bu yönünü iyi becermiş ayrıca oyuncuların iyi performansı filmi izlenebilir kılan diğer unsunlar ancak bana kalırsa filmde bazı noktalarda gereksiz duygu sömürüsü yapıldığı bi de gereğinden uzun sürdüğü düşüncesindeyim...
Sayfanın En Üstüne Git

arsat
Üye

İleti 192

İletim - 22/12/2005 :  20:18:00  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Ben de bgn izledim sadece spr diyebilirim Şu ana kadar izlediğim filmlerde 1-2 kere gözlerim dolmuştur ama bunda resmen hüngür hüngür ağladımm
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 6 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.06 Snitz Forums 2000