düşünün bi: dershaneden çıkmışınız eve gitmeniz lazım durakta dakikalarca dolmuş beklemişsiniz ve dolmuş gelmiş,ama arabasındaki kapasite dolu diye sizi almamış ve basmış gitmiş. o dolmuşun arkasından küfür etmeyecekmisiniz?
arkadaşlar diğer illeri bilmem ama eğer ankarada otobüse veya dolmuşa biniyorsanız sakat derim.başka çaremiz de yok ama..sekiz sene ankara da yaşadım ve pek çok kazaya tanık oldum, ölümle burun buruna kalan insanlar gördüm.soförler son derece duyarsız.insan hayatının onlar için hiçbir değeri yok.sanki adam koyun taşıyo yaa.zamanında yetişmek insan hayatından daha önemli.paranızı saymazsanız (özellikle öğrencileri) soymayada kalkıyorlar.adamı uyarıyosun haklıca adam bide hatasını kabul etmediği gibi dikleniyoo.ama kabahat bizde.çoğu insan tepki göstermiyo bu tür olaylara.bi kere şahit oldum şoförle haklı olarak tartışan bir bayanı utanmaz adam çocuğuyla bereber otobüsten indirdi.otobüste yaklaşık elli kişi vardı ama birtek çıt bile çıkmadı.herkes bir birinden bekliyo, sanki rahatsız olmuyomuş gibi tavırlar takınıyo...böyle nasıl yaşanır yaa. bir keresindede otobüsün balataları yanıyodu.arka taraf tümüyle duman ve koku içindeydi kızılaya az kala inmek zorunda kalmıştık.ve adam daha da gidiyodu..manyak heralde:)bu nasıl bir sorumsuzluk tipidir anlayamadım walla.
"Türk Birligi'nin bir gün hakikat olacagına inancım vardır. Ben görmesem bile gözlerimi dünyaya onun rüyaları içinde kapayacağım. Türk Birliği'ne inanıyorum. Onu görüyorum. Yarının tarihi yeni fasıllarını Türk Birliği ile açacak. Dünya sükununu bu fasıllar içinde bulacaktır. Türk'lügün varlığı bu köhne áleme yeni ufuklar açacak. Güneş ne demek, ufuk ne demek o zaman görülecek. Hayatta yegane varlığım ve servetim Türk olarak doğmamdı."
... bi kere şahit oldum şoförle haklı olarak tartışan bir bayanı utanmaz adam çocuğuyla bereber otobüsten indirdi.otobüste yaklaşık elli kişi vardı ama birtek çıt bile çıkmadı.herkes bir birinden bekliyo, sanki rahatsız olmuyomuş gibi tavırlar takınıyo...böyle nasıl yaşanır yaa.
Yaşanmaz tabi. Böyle insanlık olur mu? Peki bir soru soracağım. Sen niye tepki göstermedin o şoföre? Tepki göstermediysen, senin o anda o otobüsteki elli kişi hakkında hissettiklerini, şu an bizlerin de sana karşı hissetmemizi gerektirmez mi?
Dikkat ettim otobüse bindiğimde şoföre parayı uzattığımda öğrenci demezsem tam kişi alıyo öğrenci dersem öğrenci alıyo.Paso falan göstermeden.Sanki seslenmesem öğrenci değilim.
bne hiç öyle bir olayla karşılaşmadım da
yokuşu çıkmayı bilemeyenler her zaman çukurda kalırlar