|
Yazar |
Konu  |
Rappier
Seçkin Üye

İleti 1848 |
İletim - 05/11/2005 : 11:13:28
|
Contact filminde bir replik vardı....
Evrende bizden başka canlılar yoksa bu kadar yer boşuna yaratılmış olmazmıydı ???
Sanırım yeterince açıklayıcı olabildim (: |
 |
|
Soldier
Üye

Turkey
İleti 304 |
İletim - 05/11/2005 : 12:35:32
|
Ben şahsen inanmıyorum UFO ların varlığına. İmkansız gibi geliyor... |
İmza atamadım, parmak bassam olur mu? |
 |
|
Generalll
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1334 |
İletim - 05/11/2005 : 12:48:13
|
alıntı: ercan84 tarafından yazılan:
bizim samanyolu galaksimizin dışında yaşıyan bir canlının eğer varsa galaksinin dışından dünyamıza gelmesi için geçen süre ve aracının harcadığı yakıtın miktarını düşünürseniz böyle imkansız gibi birşey.çünkü sşık hızı ile kat etse bile yılı uzun bir süre geçiyor.yani belki galaksimizin dışında var ama buralara uğramıyor yada uğrayamıyor
Bİr bakıma doğru bir bakıma yanlış bir bir paragraf...Sevgili albert amcamız hiçbir varlığın ışık hızında hızlı hareket edemeyeceğini söylemiş doğru...Ama başka bir gerçek daha var ışık hızına çıkılınca zamanın kısalacağı söyleniyor yani ışık hızı ile normal hesaplamalara göre 1.000 yılda alabileceğiniz yolu zaman kısaldığı için 1 yılda alabileceksiniz ve mesefeler arası gidiş-gelişte zaman sorunuda ortadan kalkacak...Bununla ilgili bir deney yapılmıştı bulursam yazarım...Yani bu dediğim kanıtlanmış birşey...
Ayrıca ışık hızından daha hızlı gidilebileceğine dair tahminler var...Şu an için sadece tahmin...Bu yeni hız biçimine warp hızı deniliyor...Bu konu hakkında fazla bir bilgim yok buşursam bunuda eklerim...
Ayrıca zeki amerikalı bilim adamları arkadaşlarda ışık hızının (tam olarak 299.793 km saniyede) bilinenden 30 kat hada hızlı olduğunu deneyler ile kanıtladılar ve konun kabul edilen yaklasik 300.000 km'lik hizin degismesi gundemde...(Bu haberin kaynağı hakkında en ufak bilgim yok sadece bir msn muhabbeti sırasında geçmişti.Doğru değilse şuçlamayın beni lütfen...)
Teorik olarak zamanın durdurulması mümkün. Eğer hızınızı ışık hızına çıkarabilirseniz sizin için artık zaman işlemeyecektir.
Aşağıdaki formül relativistik zaman formülüdür.Formüldeki v cismin hızı, c ise artık kundaktaki bebeğin dahi bildiği ışık hızı, tr relativistik zaman, t ise durgun haldeki zamandır. Eğer cismin hızı c'ye eşit olur ise kök içi 1-1=0 olur. t/0 ise matematiksel olarak tanımsızdır.!!! Yani formül bize ışık hızında zamanın tanımsız olacağını söylüyor. Diğer bir deyişle zaman mevhumu artık ortadan kalkar o hıza ulaşıldığı zaman... |
 |
|
Generalll
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1334 |
İletim - 05/11/2005 : 13:07:34
|
Size Einstein amcamızdan bir örnek ne demek istediğimi daha net açıklar...
Diyelim, Sally ve Sem ikiz kardeş.Sally bir uzay gemisine biniyor, yakınlarda bir yerlerde yıldızın çevresinden dolanıp tekrar dünyaya dönüyor.Gerçi bize en yakın yıldız 4 ışık yılı uzaklıkta; ama hesap kolay olsun diye yıldızı yerinden alıp burnumuzun dibine, yarım ışık yılı uzaklığa koyalım.Misal bu ya, Sally’nin gemisi de ışık hızına yakın bir hızda gitsin.Sonuçta Sally’in gemisi gidiş geliş yolculuğu 1 yılın hemen üzerinde tamamlayacaktır..Ama uzay gemisinden indiğinde birde bakacak, Dünya’da 10 yıl geçmiş.Yani aynı gün doğdukları halde, kardeşi şimdi kendisinden 9 yıl daha yaşlı. |
 |
|
Generalll
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1334 |
İletim - 05/11/2005 : 13:09:37
|
Evrende dünya gibi yerler olduğunu destekleyen küçük bir paragraf bu da...
Son keşifler, uzayda bir 'hayat kuşağı'nın varlığını gösterdi. Bu kuşakta, bizden birkaç milyar yıl ileride canlıların olması ihtimali çok yüksek. 'İngiliz Yıldızlararası Topluluk' adlı derneğin yayın organı JBIS'te yer alan habere göre, uzayda dünya dışı akıllı canlılar (ET) olması olasılığı, son keşiflerle iyice ağırlık kazandı. Bu olasılığı, geçen yıl Avustralyalı astronomların yaptığı iki keşif çok güçlendirdi.
Bu keşiflerin ilkinde, Güneş Sistemi'nin de yer aldığı Samanyolu Galaksisi'nde yaşamın doğmasına elverişli bir 'hayat kuşağı' bulundu. Bu kuşakta yer alan çok sayıda yıldız, galaksi merkezine uzaklıkları, yörünge ve büyüklükleri açısından, çevrelerinde dünya benzeri gezegenlerin bulunması için uygun fiziki şartlara sahip.
'Ziyaret etmişlerdir' İkinci keşif ise, 'hayat kuşağı'ndaki yıldızların Güneş'e göre çok yaşlı olduklarının belirlenmesi oldu. Güneş'in bu kuşakta yer alan çoğu yıldızdan birkaç milyar yıl daha genç olduğuna dikkat çeken bilim adamları, bunun da, bu gezgenlerdeki olası yaşam formlarının, Dünya'dakinden en az birkaç milyar yıl daha yaşlı ve evrim sürecinde bu kadar yıl daha ileride olabileceğini gösteriyor.
Son derece gelişkin bir medeniyet ve teknolojiye sahip olmaları gereken 'uzaylılar'ın, bu nedenle Dünya'yı keşfedip bazı ziyaretlerde bulunmuş olabileceğini kaydeden bilim adamları, "Bu nedenle bilim dünyası UFO'larla ilgili iddiaları önyargısız incelemeli, çünkü Dünya çok, çok gelişmiş komşu medeniyetler kümesinin ortasında olabilir" diye konuştu. (Milliyet) 17.01.2005 |
 |
|
Konu  |
|
|
|
|