Cool kardedeşim yeni bilgisayar diyorsun ama fiyat limiti söylemessen bizim söylediklerimiz boşa olur önce sen bir limit söyle bizde ona göre donanım söyleyelim.256MB Ekran kartına gelirsek eğer hız canavarı bir kart(6800GT,X850XT)falan almayacaksan 256MB olayından tamamen uzak durmalısın.Çünkü bu kartların işlemcilerinin 256MB belleği işleyecek kapasiteleri yok.Bununla ilgili çok güzel bir örnek duymuştum.Düşün bir traktörün var(Grafik işlemci)ve sen buna kullanabileceğinden büyük bir römork takmak istiyorsun(256MB bellek)sence bu iyi bir düzenek oldu mu?
Türk demek Türkçe demektir.Ne mutlu Türküm diyene! Turgay Atacan'ın biriminden saygılarla
Benim Leadtek Ge Force FX5600 256MB ekran kartım var.Bu durumda ben aslında 256 mb kullanmıyorum yani öyle mi?Ya da şöyle sorayım 128mb bir ekran kartından daha iyi bir performans mı alırım?
Bir de soru yanıtlayacağım.Yeni bilgisayar alıcam derken bilgisayar toplayacak mısın yoksa toplanmış mı alacaksın?Ama ne olursa olsun işlemcini 3.0GHz'dan ramini de 1gb'dan aşağı tutmamaya çalış derim.
Doğrusunu söylemek gerekirse evet kullanamıyorsun.Bellek sadece işlenecek dokuların depolandığı yerdir.Fazla belleğin dediğim gibi onu kullanacak iyi bir işlemcisi olmayınca hiçbir getirisi olmuyor.Örnek şu anda 128MB GeForce6800LE kullanıyorum softmod ile düz6800 seviyesine çıktım.Kartım 128MB ama birçok 256MB kartı rahatlık tarumar edebilir.İşlemci seçimi içinse eğer oyun oynanacaksa AMD öneriyorum.Ama ortada hala bir fiyat limiti olmadığı için sistem olarak ne desek boş.
Türk demek Türkçe demektir.Ne mutlu Türküm diyene! Turgay Atacan'ın biriminden saygılarla
ya fiyat limiti derken benim elimde eskiden kalma monitör var cd-writer ve cd-rom var 40 gb hard disk var yani ben işlemci olarak amd düşünüyorum o da 100 dolar civarında 3,00 ghz lık olanlar var ve bunu da bi üç-dört sene sonra değistirmeyi düşünüyorum anakartlar 80-90 dolar civarında bellek yani ram olark arkadaşlarım 512 mb yeter dedi 60 dolar civarında tek sorunum var o da ekran kartı atı mı alıyım nvidia mı alıyım karar veremedim