AION - Tıkla oyna

Kullanıcı Adı:
şifre:
şifreyi Anımsa
şifrenizi mi unuttunuz?     ÜYE OL

Tüm Forumlar
 Kültür - Sanat - Bilim - Yaşam
 Müzik
 Rap Sanat mı ??
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu
Sayfa: / 23

DharkjuNs
Seçkin Üye

Turkey
İleti 1037

İletim - 08/09/2006 :  18:08:00  Bilgileri Göster  DharkjuNs'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
ßir MariLyn Manson'ı örnek alarak metal müziği eleştiremezsiniz, ha eleştirileriniz sırf grubaysa ne desenz haklısınız. AdamLarın bir biyografisini okuyun bakalım neler yaşamışLar ve nasıl psikopat olmuslar. Zaten tarzları ve yaptıkları muzik de birbirine uymuyor, değişik bir şey birtürlü sevemedim, sevemicem... Zaten bu saatten sonra sevsek dinlesek civciv ezseLer nolcak, adamlar 50 yasına merdiven dayamıs teheyy...

Yunus YILMAZ (19/07/2005)

Sayfanın En Üstüne Git

inter_23
Yönetici

Turkey
İleti 1749

İletim - 08/09/2006 :  18:11:40  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Yav civciv ezmişler vahşet yapmışlar, hayat selsefelerini benimseyin sadece müziği dinleyin. Ben öyle yapıyorum

Forum Başlangıç- 24/05/2002

"Bugünden sonra Divanda, Dergâhta, Bergâhta, Mecliste, meydanda Türkçe'den başka bir dil kullanılmayacaktır.."
Karamanoğlu Mehmet Han, 13 Mayıs 1277
Sayfanın En Üstüne Git

|KRONDOR|
Editör

Turkey
İleti 8269

İletim - 08/09/2006 :  23:30:38  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
Ozzy Osbourne'un civcivleri ezdiği söylendiği için, o konuda açıklama getirdim. Marilyn Manson konusunda da şöylesine bir araştırma yaptım da sadece duyumlara ve efsanelere dayanan iddialara ulaştım. Ortada bir kanıt yok yani. Varsa videosu veya resmi, inanırım; ama şu an inanmam için neden yok. Ufak bir açıklama yapmamda da fayda var: Her iki şahsiyet de benim için önemli olmayan kişiler. Sevdiğim için savunmaya çalışmıyorum yani.

Alper & Soner ERGÜL
Editör
asergul@oyunsitesi.com
Sayfanın En Üstüne Git

misantrooper
Üyeliği Kilitli

İleti 0

İletim - 12/09/2006 :  13:59:02  Bilgileri Göster  Alıntı yaparak Yanıtla
buna önceden yazdığım bi yazıyla cevap vermek istedim:

metalci/rockçı/bluescu/jazzcı adam oturuo şarkı sözü yazıyo, bateri yazıyo, bass yazıyo, outro, intro, verse, pre-chorus, chorus yazıo.. yeni riffler yapıo, vokal inişlerini çıkışlarını yapıo, kesik ritmlerle uğraşıyo, her albümde en az 14 tane bu şeylerle uraşıo... çoğunun kliplerinde bile anlamlar var şarkı sözünde olduğu gibi.. rap ne yani, bana versinler bi turn table, arkama taksınlar iki tane kız, bende yapim iş mi... annemi Silindi! babamı öldürdürler / sen çok seksisin sana hastayım bölüehelele, hep aynı şey, hep aynı ritm, Hep aynı klip...rapin güzelide var, mesela run dmc'nin belli şarkıları çok güzeldir veya p.diddy'nin jimmy page'le yaptığı 'come with me' diye bi şarkısı var, arkada kemanlar falan var ve inişleri çıkışları cidden mütiş bi şarkı.. ama rap yapıcaksan bunun gibi düzgün yap, ''yeah yeah yo yo mother****er **** **** ****'' diyip arkaya hazır bi ritm koymak müzik yapmak diil, modaya uymayan çalışan insanların bu takıntılarından yararlanarak para kazanma çabasıdır...

size iki örnek veriym:

Megadeth'ten Holy Wars'ın sözleri:

brother will kill brother, spilling blood across the land,
killing for religion, something i don't understand,
ask the sheep, for their beliefs,
do you kill on god's command?

anlam: 'hayvan işte' dediğin şeyin bile doğası gerei dışında hiç bişi öldürmezken, insanların 'din' dedikleri olay için birbirini öldürmeleri son derece mantıksızdır..

aynı şarkının notaları: grubun satışa çıkardığı kitaplarda veya internette bulabilirsiniz..

50 cent'ten candy shop'un sözleri:

i take you to the candy shop
i'll let you lick the lollypop
go ahead girl, don't you stop
keep going until you hit the spot (woah)

anlam: 50 cent denilen adam abazadır, sıcak bir yuvaya ihtiyacı vardır, onu koruyalım...

aynı şarkının notaları: nota?

bu şarkı sözleri bi eric clapton veya yavuz çetin örneği de olabilirdi ama aynı zamanda metale anırış diyenlere de bi gönderme yapiym dedim yoksa bu bence bi metal-rap savaşı olmamalı, müzik-rap savaşı olmalı.. siz karar verin hangisi müzik.. çünkü biri müzikse diğeri diil.. he hala rap müzik diğeri değil diyosanız, Allah size akıl fikir versin...
Sayfanın En Üstüne Git

golden girl
Üye

Turkey
İleti 134

İletim - 12/09/2006 :  14:17:05  Bilgileri Göster  golden girl'in MSN Messenger adresini görmek için tıklayın  Alıntı yaparak Yanıtla
bence rap anırmak diildir rap hakkında fazla bilgisi olmayanlar vede rap sevmeyenler böle düşünür rap a düzgün bi gözle baktığımız zaman çoğu rapçi hayatta gercekten olan seyleri yansıtıyor benim görüşüm böle ayrıca onların gitar kırmasının bize bi zararıda yok sadece gösteri yapıyolar bide sunu es gecemiycem rapcilerin hayat felseleri beni ilgilendirmez sadece sarkılarını dinlerim Ozzy Osbourne nin civcivleri ezmesinede acıkcası bi yorum yapamıycam ama iyi bişi diil benim görüşlerim böyle

Yolculuk nereye, neler uğruna ölmeye; dört yanlızlıkla bir doğruyu götürmeye.
Sayfanın En Üstüne Git
Sayfa: / 23 Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
Önceki Sayfa | Sonraki Sayfa
 Yeni Konu  Konuyu Yanıtla
 Yazıcı Dostu
Hızlı Geçiş:

0.05 Snitz Forums 2000